Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Ενότητα και μαχητική διεκδίκηση

Ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας τους επίσης να δυναμώσουν την ενότητά τους και τη μαχητική διεκδίκηση για την επιβίωση και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Το ΚΚΕ χαιρετίζει τις μαζικές, αγωνιστικές, αγροτικές κινητοποιήσεις, που δείχνουν τις διαθέσεις της αγροτιάς, με μικρό και μεσαίο κλήρο, να αντισταθεί αγωνιστικά στις πολιτικές που την οδηγούν στη χρεοκοπία και την καταστροφή. Οι πολιτικές αυτές μειώνουν δραστικά το αγροτικό εισόδημα, υπονομεύουν σοβαρά την προοπτική δυναμικών συναλλαγματοφόρων καλλιεργιών. Αποδιαρθρώνουν τον τομέα της αγροτικής παραγωγής και απειλούν με μαζική χρεοκοπία τα μικρομεσαία αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράστασή του στους αγρότες και τους καλεί:

Να δυναμώσουν την ενότητά τους και τη μαχητική διεκδίκηση για την επιβίωση και τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

Να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της ΕΕ για μαζική και βίαιη μείωση του αγροτικού πληθυσμού, με θύματα τα μικρομεσαία νοικοκυριά και θύτες το μεγάλο κεφάλαιο και τους μεγαλοαγρότες.

Να καταδικάσουν όλους αυτούς που τους έταξαν τα "χρυσά κουτάλια" της ΕΕ, αλλά και εκείνους που υποστηρίζουν ότι η ΕΕ είναι "μονόδρομος".

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να μπορούν και αυτοί από καλύτερες θέσεις να παλεύουν για τα προβλήματά τους και να είναι πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες τους".

Ανακοινώσεις "συμπαράστασης προς τους αγρότες" εξέδωσαν χτες η ΝΔ, η Πολιτική Ανοιξη και ο "ΣΥΝ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ