Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Τους έφτασαν στο κλείσιμο!

Με πιθανό κλείσιμο απειλείται ο Δήμος του Αιγάλεω, καθώς η κυβερνητική πολιτική της κυβέρνησης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έφτασε το δήμο - έναν από τους μεγαλύτερους της Αττικής - σε σημείο να μην μπορεί σήμερα να πληρώσει τους 530 εργαζόμενους! Ο δήμος από την Παρασκευή δήλωσε αδυναμία στην καταβολή των χρημάτων των εργαζομένων για το πρώτο 15ήμερο του Φλεβάρη, αφού η Εφορία Αιγάλεω από τη μία και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από την άλλη, έχουν ανάψει "κόκκινο" φως για το δήμο και δεν του δίνουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, η Εφορία δεν επιτρέπει να καταβληθούν στο δήμο τα ανταποδοτικά τέλη της ΔΕΗ, καθώς και οι μηνιαίες επιχορηγήσεις Γενάρη, Φλεβάρη και η εξισορροπητική επιχορήγηση του 1995, ενώ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αρνείται να καταβάλει δάνειο 180 εκατομμυρίων, όπως είχε συμφωνηθεί.

Το ΔΣ του συλλόγου των εργαζομένων, μετά από αυτή την κατάσταση, αποφάσισε στη χτεσινή του συνέλευση αποχή διαρκείας, καθώς και το κλείσιμο του δήμου, ενώ σήμερα θα προχωρήσει και σε αποκλεισμό της Εφορίας Αιγάλεω.

Ο Δήμος Αιγάλεω σε χτεσινή ανακοίνωση καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθόδευση και οικονομικό στραγγαλισμό των ΟΤΑ, με πρωτοφανείς ενέργειες και τονίζει ότι θα διεκδικήσει με κάθε μέσο, μαζί με τους εργαζόμενους, τη δικαίωσή τους.Ο επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Αιγάλεω" και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Σταυρόπουλος,δήλωσε στο "Ρ", ότι όπως στο Δήμο Αιγάλεω, αλλά και σε άλλους δήμους, σήμερα φαίνονται τα αποτελέσματα των συντηρητικών πολιτικών. Πρέπει οι δήμοι σε συνεργασία με το λαό και τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά και να δώσουν αγώνα για να μπει "φρένο" στη συντηρητική πολιτική της κεντρικής εξουσίας, που δε δίνει πόρους. ΤΕΔΚΝΑ και ΚΕΔΚΕ, από την άλλη, πρέπει να σταματήσουν να αποδέχονται αυτές τις συντηρητικές πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ