Τρίτη 20 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΕΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Αίσχος! Εκοψαν τα δέντρα!

Η διοίκηση της ΔΕΗ υλοποίησε την κυβερνητική επιλογή για επαναλειτουργία του εργοστασίου, κόβοντας 70 δέντρα που είχαν φυτέψει οι κάτοικοι

Λίγες μόνο ώρες τα χάρηκαν οι Κερατσινιώτες τα 70 δέντρα που οι ίδιοι φύτεψαν με τα χέρια τους το πρωί του Σαββάτου στο χώρο των καζανιών της ΔΕΗ. Λίγες ώρες αργότερα η διοίκηση της ΔΕΗ υπό την υψηλή εποπτεία της ίδιας της υπουργού Ανάπτυξης Β. Παπανδρέου,που επιμένει στην επαναλειτουργία του εργοστασίου, έδωσε εντολή και ξεριζώθηκαν ένα προς ένα και τα 70 δέντρα!

Τα δέντρα ξεριζώθηκαν με τον πλέον θρασύδειλο τρόπο, όταν έφυγαν από τον χώρο οι κάτοικοι, καθώς λίγες ώρες πριν ο ίδιος ο διευθυντής του εργοστασίου Κ. Πυλαρινός,ήταν παρών στη δεντροφύτευση που έκαναν κάτοικοι και εκπρόσωποι όλων των δημοτικών κινήσεων της μειοψηφίας και δεν αντέδρασε. Τυπικά, ενάντια στη δεντροφύτευση είχε ταχθεί μόνο ο δήμαρχος Κερατσινιού, Δ. Χάσκας,ο οποίος όπως επανέλαβε χτες το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, εκτιμά ότι πρέπει να δοθεί κι άλλη παράταση στην κυβέρνηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. Δυστυχώς για τον δήμαρχο, η ίδια η υπουργός Ανάπτυξης, με τηλεγράφημά της που έστειλε χτες στο δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο δεν παίρνει θέση υπέρ του 15χρονου αιτήματος των κατοίκων για μη επαναλειτουργία της ΔΕΗ, αντίθετα αφήνει να εννοηθεί ακριβώς το αντίθετο. Οτι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επαναλειτουργήσει το ρυπογόνο εργοστάσιο, μόνο που αυτό θα το επιδιώξει διά μέσου του διαλόγου!

Στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο η εκπρόσωπος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", Ελένη Παπαδοπούλου,καταδίκασε την ενέργεια της διοίκησης τονίζοντας ότι "δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες ενέργειες σε βάρος πρωτοβουλιών των πολιτών". Δεν είναι δυνατόν, συνέχισε, να κάμψουν τις αντιστάσεις του κόσμου με τέτοιες απαράδεκτες κινήσεις. Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" κατέθεσε χτες καταγγελία προς τη διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησε να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Την καταγγελία απέρριψε ο δήμαρχος κάνοντας για μια ακόμα φορά καθαρό πως υπεράνω των δημοτικών συμφερόντων είναι η θέληση της υπουργού και τα οικονομικά συμφέροντα που αυτή εκπροσωπεί. Η υπουργός με έγγραφό της προς το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο προσπάθησε να καθησυχάσει τους κατοίκους της περιοχής διαβεβαιώνοντας "ότι όλες οι ενέργειες κινούνται στο πλαίσιο του γενικότερου συμφέροντος της χώρας και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής από περιβαλλοντική και εργασιακή άποψη". Πουθενά όμως στο κείμενό της δεν αφήνει έστω μία υποψία ότι υιοθετεί το μοναδικό αίτημα των κατοίκων για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ