ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 3 Μάρτη 1996
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εισαγόμενα "αυγά... Τουρκίας";

Τα συνιστά με επιστολή του ο γνωστός τραγουδιστής - και μάλιστα - βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης, που συστήνει και συγκεκριμένο εισαγωγέα...

"Αγαπητέ κύριε. Στην προσπάθειά μου να βοηθήσω και να συμβάλω στην αλληλοϋποστήριξη των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο κος Αλέκος Κοκκαλάς, τηλ: 754.666, 754.671 εισάγει αυγά από το εξωτερικό και θα μπορούσε μετά από επικοινωνία μαζί του, να αποτελέσει τον μελλοντικό προμηθευτή της επιχείρησής σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Με εκτίμηση ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Χ. Ψωμιάδης". Μάλιστα! Ο πλασιέ των εισαγόμενων αυγών (... Τουρκίας!;) από το συγκεκριμένο έμπορο της Θεσσαλονίκης είναι ο Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης, βουλευτής Α' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.... Η επιστολή του, που συνιστά για προμηθευτή καταστημάτων και εργαστηρίων ζαχαροπλαστικής το συγκεκριμένο έμπορο - εισαγωγέα αυγών, φέρει ημερομηνία 7.2.1996.

Φυσικό, λοιπόν, ήταν, αμέσως μόλις μαθεύτηκε η... "συστατική επιστολή" να... "πάρουν με τα αυγά" τον βουλευτή της ΝΔ Παναγιώτη Χ. Ψωμιάδη, οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και πρώτα απ' όλους ο Σύνδεσμος Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΠΕΕ). Ετσι, με επιστολή που υπογράφουν 36 πτηνοτροφικές οργανώσεις και επιχειρήσεις και απευθύνουν "προς τον κον Δημήτριο Βουδούρη, Πρόεδρο Συντονιστικού Συμβουλίου Νέας Δημοκρατίας ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. Κοινοποιούμενη προς τους: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Πρόεδρο του Κόμματος της Ν. Δημοκρατίας, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πολιτικής Ανοιξης, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Πρόεδρο ΣΥΝ, Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και Ταμείο Εμπόρων Θεσσαλονίκης", τονίζουν συγκεκριμένα:

"Καταγγέλλουμε την ενέργεια του βουλευτή της ΝΔ της Α' Περιφέρειας Θεσ/νίκης Παναγιώτη Χ. Ψωμιάδη να συστήσει υπό την αιγίδα του κόμματος και της πολιτικής του ιδιότητας κάποιον ιδιώτη εισαγωγέα αυγών ονόματι κ. Α. Κοκκαλά για προμηθευτή καταστημάτων και εργαστηρίων ζαχ/κής σαν πολιτικά απερίσκεπτη, επιπόλαια, μη νόμιμη, αντιβαίνουσα στις πολιτικές πεποιθήσεις και αρχές της Νέας Δημοκρατίας. Ιδέες και αρχές που κατά κόρον υποστηρίζει και προβάλλει το κόμμα της ΝΔ. Επίσης, σαν αντιστρατεύουσα την προώθηση των εγχώριων προϊόντων και δη των αυγών. Ενέργεια που αντιτίθεται στα συμφέροντα της Πτηνοτροφίας, κλάδου ζωτικού της ελληνικής παραγωγικής οικονομίας που τα τελευταία χρόνια δίνει αγώνα επιβίωσης".

Μαζί επισυνάπτεται αντίγραφο της σχετικής επιστολής Ψωμιάδη και ο φάκελος που αυτή τοποθετήθηκε...

Αυτά είναι τα κατορθώματα του... πατριώτη βουλευτή της ΝΔ, να συνιστά για το καλό μας αυγά εισαγωγής κατά το γνωστό... "αυγά Τουρκίας"! Δε μένει παρά να εκτιμήσουν την προσφορά του οι ψηφοφόροι του Θεσσαλονικείς...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούβα

Την Τετάρτη στις 5.30μμ, στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στις αμερικανικές προκλήσεις

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αμερικανική, ιμπεριαλιστική πρόκληση διοργανώνει, την Τετάρτη 6 του Μάρτη στις 5.30 μ.μ., ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας.Ο σύνδεσμος καλεί όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετάσχουν αγωνιστικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο.

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει την τρομοκρατική δραστηριότητα και τη δολιοφθορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τις αμερικανικές προκλήσεις, να υποστηρίξει την απαίτηση για σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της Κούβας και να πάρει θετική στάση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα εξετάσει τις υπονομευτικές ενέργειες των ΗΠΑ.

"Η αμερικανική κυβέρνηση, τονίζει η ΠΕΔΥΕ, στον αντίλαλο της εμπρηστικής της δραστηριότητας στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, προχωρεί σε υπονομευτική κλιμάκωση ενεργειών ενάντια στο λαό της Κούβας. Οργανώνει δολιοφθορές με τη χρησιμοποίηση μαφιόζικων συμμοριών του Μαϊάμι, που πλουτίζουν με το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Απειλεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ με χρήση και της αεροπορίας της, γιατί ο κουβανέζικος λαός θεωρεί ιερή την εθνική του κυριαρχία και δεν τη διαπραγματεύεται "εκσυγχρονιστικά"".

Η ΠΕΔΥΕ, επίσης, υπογραμμίζει: "Είμαστε αλληλέγγυοι με την Κούβα στον αγώνα της για σεβασμό της εθνικής της κυριαρχίας, για το δικαίωμα του κουβανικού λαού να ζήσει ελεύθερος χωρίς απειλές, χωρίς εμπάργκο, χωρίς ιμπεριαλιστικές αξιώσεις ανάμειξης στα εσωτερικά του". Και καταλήγει τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση "δεν έχει δικαίωμα να σιωπά" και επισημαίνει ακόμα ότι "ως λαός γνωρίσαμε εντελώς πρόσφατα τι σημαίνουν οι μηχανορραφίες των ΗΠΑ", γι' αυτό "Κάτω τα χέρια από την Κούβα. Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι".

Προσφορές στο ΚΚΕ
  • Ο Δήμος ΠΑΡΟΥ προσφέρει 100.000 δρχ.
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Αν. ΜΠΑΣΤΑΣ προσφέρει 5.000 δρχ.
  • Πρώην κρατούμενος του ΝΤΑΧΑΟΥ προσφέρει 10.000 δρχ.
  • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΚΚΑ προσφέρει 10.000 δρχ.
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ προσφέρει 40.000 δρχ.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΣΤΑΣ προσφέρει 5.000 δρχ.
  • Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΕΛΗΟΛΑΝΗΣ από τη Μυτιλήνη, προσφέρει 10.000 δρχ.
  • Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΜΠΑΝΙΑΔΗΣ προσφέρει 10.000 δρχ.
  • Ο ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ προσφέρει 5.000 δρχ.
  • Ο Προσφυγικός Σύλλογος Πυροπαθών Η ΕΛΠΙΔΑ Πάνω Παλαιών Σφαγείων

Αθήνας προσφέρει 10.000 δρχ.

  • Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΟΥΚΕΡΗΣ από το Μόντρεαλ του Καναδά προσφέρει 20 δολάρια.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΝΑΚΤΗΣ από τα Γιάννενα προσφέρει 30.000 δρχ. στον ΡΣ "902".
  • Ο αντιστασιακός ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΑΚΝΙΑΣ από τη Συκορράχη Εβρου προσφέρει 5.000 δρχ.
  • Η ΝΑΥΣΙΚΑ ΜΑΝΤΑ προσφέρει 2.000 δρχ.
  • Ο αντιστασιακός καλλιτέχνης Ν. Α. προσφέρει 50.000 δρχ.
  • Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΙΑΤΟΓΛΟΥ προσφέρει 18.000 δρχ.
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ και η ΜΑΡΙΑ από την Κυψέλη προσφέρουν 50.000 δρχ.
  • O ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ από τη Ματαράγκα Μεσολογγίου πρόσφερε 20.000 δρχ. για το 15ο Συνέδριο.
Παναγιώτης Ψωμιάδης: Κράτησε τα καλάθια για λογαριασμό του...
Ημερίδα της ΟΓΕ στον Πειραιά

Οι Σύλλογοι Γυναικών του Πειραιά (μέλη της ΟΓΕ) πραγματοποιούν Ημερίδα με θέμα "Γυναίκα - Μόρφωση - Απασχόληση" αύριο Δευτέρα, στις 5 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου και Δεληγιώργη).

Στην Ημερίδα παίρνουν μέρος όλοι οι σχετικοί με την Παιδεία φορείς (ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, Ομοσπονδία Γονέων, 15μελή Συμβούλια μαθητών) με παρεμβάσεις και συζήτηση για την ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων των γυναικών στο ζήτημα της Παιδείας.

Χορός του Ελληνοκουβανικού Θεσσαλονίκης

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 37 χρόνων από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης, πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό του, σήμερα στις 9 μ.μ.,στη μουσική ταβέρνα ΛΙΟΛΙΟΣ (Γρηγορίου Λαμπράκη 76, στην Ανω Τούμπα). Η τιμή της πρόσκλησης είναι 3.500 δραχμές.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Με την ορμή της πρώτης μέρας

Το 17,54% του συνολικού πλάνου καλύφθηκε από την 1η Μάρτη

Τις μεγάλες δυνατότητες της δουλιάς των κομμουνιστών, πιστοποίησε η πορεία της πρώτης μέρας της Οικονομικής Εξόρμησης προς τιμήν του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Την Παρασκευή, πρώτη μέρα της Εξόρμησης, καλύφθηκε το 17,54% του συνολικού πλάνου.

Πολλά ήταν τα ατομικά και συλλογικά δείγματα της δουλιάς των κομμουνιστών, που έδειξαν - κι αυτό είναι το σημαντικότερο - την απήχηση του ΚΚΕ ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι οποίοι με το περίσσεμα της καρδιάς και της τσέπης τους δείχνουν αποφασισμένοι να στηρίξουν τη μοναδική φωνή υπεράσπισης των κατακτήσεών τους.

Η πρώτη μέρα της Εξόρμησης άφησε ελπιδοφόρα μηνύματα, τα οποία, όμως, δεν πρέπει να μείνουν μηνύματα. Πρέπει να συνεχιστεί στο δίμηνο Μάρτης - Απρίλης η πολιτική και οικονομική δουλιά με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ένταση και ενθουσιασμό. Με την ορμή της πρώτης μέρας!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ