Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κούβα

Την Τετάρτη στις 5.30μμ, στην πλατεία Κάνιγγος, ενάντια στις αμερικανικές προκλήσεις

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αμερικανική, ιμπεριαλιστική πρόκληση διοργανώνει, την Τετάρτη 6 του Μάρτη στις 5.30 μ.μ., ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας.Ο σύνδεσμος καλεί όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες να συμμετάσχουν αγωνιστικά στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο.

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταγγέλλει την τρομοκρατική δραστηριότητα και τη δολιοφθορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας και απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει τις αμερικανικές προκλήσεις, να υποστηρίξει την απαίτηση για σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της Κούβας και να πάρει θετική στάση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που θα εξετάσει τις υπονομευτικές ενέργειες των ΗΠΑ.

"Η αμερικανική κυβέρνηση, τονίζει η ΠΕΔΥΕ, στον αντίλαλο της εμπρηστικής της δραστηριότητας στο Αιγαίο και την Ανατ. Μεσόγειο, προχωρεί σε υπονομευτική κλιμάκωση ενεργειών ενάντια στο λαό της Κούβας. Οργανώνει δολιοφθορές με τη χρησιμοποίηση μαφιόζικων συμμοριών του Μαϊάμι, που πλουτίζουν με το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων. Απειλεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ με χρήση και της αεροπορίας της, γιατί ο κουβανέζικος λαός θεωρεί ιερή την εθνική του κυριαρχία και δεν τη διαπραγματεύεται "εκσυγχρονιστικά"".

Η ΠΕΔΥΕ, επίσης, υπογραμμίζει: "Είμαστε αλληλέγγυοι με την Κούβα στον αγώνα της για σεβασμό της εθνικής της κυριαρχίας, για το δικαίωμα του κουβανικού λαού να ζήσει ελεύθερος χωρίς απειλές, χωρίς εμπάργκο, χωρίς ιμπεριαλιστικές αξιώσεις ανάμειξης στα εσωτερικά του". Και καταλήγει τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση "δεν έχει δικαίωμα να σιωπά" και επισημαίνει ακόμα ότι "ως λαός γνωρίσαμε εντελώς πρόσφατα τι σημαίνουν οι μηχανορραφίες των ΗΠΑ", γι' αυτό "Κάτω τα χέρια από την Κούβα. Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ