Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολιτική... συγκαλύψεων

Τι προσπαθεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση; Το ερώτημα αυτό προκύπτει με αφορμή και την απόκρυψη από την κυβέρνηση του επεισοδίου μεταξύ ελληνικού και τουρκικού πλοίου στα Ιμια. Η αποσιώπηση του συγκεκριμένου γεγονότος σίγουρα δεν αποτελεί δείγμα ψυχραιμίας, όπως προσπαθούν να πείσουν οι αρμόδιοι.

Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι αποσκοπεί στη συγκάλυψη των αδιεξόδων, στα οποία οδηγεί η πολιτική της υποτέλειας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, που με τη στάση τους ενθαρρύνουν τις προκλήσεις του καθεστώτος της Αγκυρας. Στην πραγματικότητα, η αποσιώπηση είναι μια άτυχη προσπάθεια συγκάλυψης της διαρκούς υποχωρητικότητας, που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Συγκάλυψης της πολιτικής του "ευχαριστώ" στους Αμερικανούς από τον Κ. Σημίτη, που ήρθε ως συνέχεια του "γιέσμεν" του παρελθόντος.

Εκτός από αυτά, όμως, το επεισόδιο λειτούργησε και σαν προπέτασμα καπνού στην κούφια αντιπαράθεση του δικομματικού καυγά. Ενας νέος κύκλος δικομματικής αντιπαράθεσης άνοιξε με κραυγές πατριδοκαπηλίας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κάθε λόγο να θέλουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους για την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδας στα νύχια της "παλαιάς" και της "νέας τάξης πραγμάτων" του ιμπεριαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ