Κυριακή 3 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βρώμικες μεθοδεύσεις

Νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο δίνεται το δικαίωμα σε Αμερικανούς υπηκόους - περιλαμβανομένων και των Κουβανών που πολιτογραφήθηκαν ως Αμερικανοί - να διεκδικούν δικαστικά τις όποιες περιουσίες είχαν στην προεπαναστατική Κούβα, συζητείται τις μέρες αυτές στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Και είναι προφανείς, βέβαια, οι άμεσοι και ψυχροπολεμικοί πολιτικοί στόχοι του, όπως και το γεγονός πως εντάσσεται σε μια γενικότερη, επιθετική, αυταρχική και ενάντια σε κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου τακτική των ΗΠΑ.

Ας μη μας ξεφεύγουν, όμως, και κάποιες άλλες πλευρές. Οπως, για παράδειγμα, το γεγονός πως οι πρώτες και όχι λίγες "επιχειρήσεις", που κατέσχεσε η επαναστατική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο, ήταν αυτές της αμερικανικής μαφίας, που είχαν κάνει την Αβάνα, του δικτάτορα Μπατίστα, βασικό κέντρο των παράνομων δραστηριοτήτων τους.

Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι επίσημες αμερικανικές αρχές συνεργάζονται με τη μαφία, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των αντικουβανικών επιχειρήσεών τους. Μέχρι και απόπειρες δολοφονίας του Φ. Κάστρο έχουν οργανώσει μαζί. Βλέπετε, δεν έχουν μόνο κοινά συμφέροντα, αλλά και αξίες, οράματα και στόχους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ