ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Μάρτη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ξεκινά η μάχη του τίτλου

Ιωνικός ΝΦ και Βριλήσια στην πρώτη πράξη του τελικού των γυναικών σήμερα. Ο Σαμαράς δεν εμφανίστηκε ούτε χτες στην Εθνική

Πρώτη πράξη του τελικού στην Α1 των γυναικών ανάμεσα στον Ιωνικό ΝΦ και στα Βριλήσια στις 3.30μμ στο γήπεδο του Ιωνικού (απευθείας μετάδοση από την ΕΤ-1). Το σκορ από τις συναντήσεις των δύο ομάδων στην κανονική περίοδο είναι 1-1 με τον Ιωνικό ΝΦ να έχει προβάδισμα έδρας. Ομως στη Ν. Φιλαδέλφεια και στα Βριλήσια πιστεύουν ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Αλλωστε οι δύο ομάδες είχαν "καταργήσει" τις έδρες στη διάρκεια της κανονικής περιόδου αφού είχαν καταφέρει να πάρουν αντίστοιχες εκτός έδρας νίκες. Στον αγώνα, που θα διευθύνουν οι Βασιλειάδης - Ρώσσος, οι δύο ομάδες θα παραταχθούν πάνοπλες.

Για τις θέσεις 3-4 την Κυριακή στις 5μμ στο κλειστό της Λεωφόρου θα παίξουν ο ΠΑΟ με τον Φιλαθλητικό.

Νέο "στήσιμο" από Σαμαρά

Αδικα περίμενε και χτες τον Ν. Σαμαρά ο ομοσπονδιακός προπονητής Χ. Χερέρα. Ο διεθνής παίκτης ήταν και πάλι ασυνεπής στο ραντεβού του, αν και είχε δηλώσει ότι την Παρασκευή θα ήταν παρών στην προπόνηση της Εθνικής. Η καθυστέρηση αυτή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του απέναντι στον Χερέρα που περιμένει τις εξηγήσεις του Σαμαρά προκειμένου να πάρει την απόφασή του για την τύχη του διεθνή παίκτη.

  • Στο δρόμο για την Ατλάντα βρισκόταν η Ρωσία που αγωνίζεται με τη Γιουγκοσλαβία, τη Βουλγαρία και τη Δανία στο προολυμπιακό της Κοπεγχάγης. Στην πρώτη αγωνιστική οι Ρώσοι πήραν μεγάλη νίκη από τους Γιουγκοσλάβους με 3-2 (5-15, 15-11, 10-15, 17-16, 15-9) αν και είχαν βρεθεί ένα βήμα από το γκρεμό, αφού οι αντίπαλοί τους προηγούνταν με 2-1 και 14-10. Στο άλλο παιχνίδι οι Βούλγαροι κέρδισαν τους Δανούς με 3-0 (15-6, 15-9, 15-4). Στη δεύτερη αγωνιστική οι Ρώσοι κέρδισαν εύκολα τους Δανούς με 3-0 (15-8, 15-6, 15-10) και οι Γιουγκοσλάβοι τους Βούλγαρους με 3-0 (15-6, 15-8, 15-6). Χτες το βράδυ οι Ρώσοι αντιμετώπιζαν τους Βούλγαρους που έχουν τεθεί εκτός μάχης ενώ οι Γιουγκοσλάβοι τους Δανούς.
  • Τουρνουά μίνι βόλεϊ διοργανώνεται σήμερα από το Δήμο Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τα κλιμάκια της ΕΟΠΕ. Στους αγώνες θα πάρουν μέρος 150 αγόρια και κορίτσια από 20 σωματεία και από ομάδες δήμων.
Ανάβει η φλόγα που θέλαμε για την Ελλάδα

Σήμερα στην αρχαία Ολυμπία η τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας για την Ατλάντα. Παρούσα η Χίλαρι Κλίντον

Εκατό χρόνια μετά την αναβίωση των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα ανάβει σήμερα στην αρχαία Ολυμπία η φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της εκατονταετίας, που όμως δε θα καταυγάσει το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αλλά της Ατλάντα, όπως αποφάσισαν πριν από 6 χρόνια στο Τόκιο οι Αθάνατοι της ΔΟΕ.

Με το γνωστό πατροπαράδοτο τρόπο θα ανάψει στις 12 το μεσημέρι η Ολυμπιακή φλόγα και από τα χέρια της πρωθιέρειας θα δοθεί στον πρώτο λαμπαδηδρόμο τον Κώστα Κουκοδήμο, για να αρχίσει η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.

Η τελετή θα ξεκινήσει με τις ομιλίες μεταξύ άλλων του προέδρου της ΕΟΑ Αντ. Τζήκα, του δημάρχου της Αρχ. Ολυμπίας, του υφυπουργού Αθλητισμού Α. Φούρα, της Χίλαρι Κλίντον συζύγου του Αμερικανού Προέδρου, του δημάρχου της Ατλάντα Μπίλι Πέιν κ.ά.

Στη συνέχεια από την Ιερά Αλτη της αρχαίας Ολυμπίας η πρωθιέρεια Μαρία Παμπούκη θα προσφέρει το φως της ειρήνης, την Ολυμπιακή Φλόγα, στους αθλούμενους όλου του κόσμου που θα συναντηθούν στις 19 Ιούλη στην Ατλάντα.

Η τελετή της αφής θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΤ-1 από τις 11.30 - 12.30.

Από την αρχαία Ολυμπία η Ολυμπιακή φλόγα θα ακολουθήσει για πρώτη φορά διαδρομή μέσω ιστορικών πόλεων και διαδρομών σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Η Ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από τον Πύργο και θα διανυκτερεύσει σήμερα στην Καλαμάτα. Στη συνέχεια θα περάσει από τη Σπάρτη, την Τεγέα, όπου πάρθηκε η απόφαση το 1934 για την πραγματοποίηση της αφής της Ολυμπιακής φλόγας, από τη Νεμέα, από την Αρχαία Κόρινθο, το Μεσολόγγι, τους Δελφούς, τις Πλαταιές, τις Ερυθρές, τη Θήβα, τη Βεργίνα, τη Βέροια, την Εδεσσα, την αρχαία Πέλλα, τη Θεσ/νίκη και το Μαραθώνα. Η Ολυμπιακή φλόγα θα καταλήξει στις 6 Απρίλη στο Καλλιμάρμαρο με τελευταίους λαμπαδηδρόμους τον Ν. Κακλαμανάκη και την Ν. Μπακογιάννη. Στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας θα διανυθούν 2.500 χιλ. με 850 λαμπαδηδρόμους.

Ο ΟΣΕ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων δρομολογεί σήμερα ειδικές αμαξοστοιχίες με μειωμένο τιμολόγιο στη διαδρομή Πάτρας - Ολυμπίας - Πάτρας και ενισχύει τα τοπικά δρομολόγια Πύργου - Ολυμπίας.

Εκλογές στον Ατλαντα Καλλιθέας

Ο κορυφαίος παλαιστικός σύλλογος της χώρας, ο Ατλας Καλλιθέας, καλεί τα μέλη του σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Απριλίου, στις 10.00 πμ, στο γυμναστήριο του Συλλόγου "Παράσχος Μπόρας", δίπλα στο σταθμό "Ελ. Βενιζέλος" του Ταύρου. Εκτός των άλλων, τα μέλη και οι γονείς των αθλητών θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το μοναδικό στη χώρα γυμναστήριο πάλης και να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις συνθήκες στις οποίες προετοιμάζονται τα παιδιά τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α 1Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(23η αγωνιστική)

Μετς17.00: Αμπελόκηποι - Ολυμπιακός

ΟΑΚΑ17.00: ΑΕΚ - Λάρισα

Ηρακλείου 17.00: Ηράκλειο- Παπάγου

Ιβανώφειο 17.00: Ηρακλής - Περιστέρι

Απόλλωνα18.45: Απόλλων - Παναθηναϊκός

Σπόρτιγκ17.00: Σπόρτιγκ- Πανιώνιος

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Αλεξάνδρειο 18.45: ΠΑΟΚ- Ηρακλής

Α 2Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α

(22η αγωνιστική)

Ιωνικού 17.30: Ιωνικός ΝΦ - Ηλυσιακός

Μετς19.30: Παγκράτι - Φίλιππος

Καλλιθέας 17.30: Εσπερος - Νέστορας

ΒΑΟ 17.30: ΒΑΟ - Κομοτηνή

Δάφνης17.30: Δάφνη - Νήαρ Ηστ

Νίκαιας 17.30: Ιωνικός - Πειραϊκός

ΜΕΝΤ16.30: ΜΕΝΤ - Μίλωνας

Α ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(22η αγωνιστική)

Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η

Λαμίας12.00: Ολυμπιακός Β. - Θρίαμβος

Ν. Αλικαρνασσού 11.30: Ηρόδοτος - Φάρος

Κομοτηνής 12.00: Κομοτηνή - Π. Φάληρο

Καλαμαριάς13.00: Καλαμαριά - Αστέρας Εξ.

Ιβανώφειο 12.00: Ηρακλής - Σπόρτιγκ

Μετς12.00: Παγκράτι - Ακαδημία

Παναθηναϊκού12.00: Παναθηναϊκός - ΜΕΝΤ

ΜΠΑΣΚΕΤ Α1
Το τζάμπολ στη Δικαιοσύνη

Το μεσημέρι το ΣΔΟΑ αποφασίζει για την ένσταση της ΑΕΚ για το παιχνίδι με το Ηράκλειο. Το απόγευμα συγκρούονται ΑΕΚ - Λάρισα

Λίγο πριν το εναρκτήριο τζάμπολ του αγώνα με τη Λάρισα, η ΑΕΚ θα γνωρίζει αν το παιχνίδι θα είναι γι' αυτή από τα ονομαζόμενα ζωής ή θανάτου. Λίγο μετά το μεσημέρι το Συμβούλιο Διαιτησίας Ομαδικών Αθλημάτων θα εξετάσει την ένστασή της για επανάληψη του αγώνα με το Ηράκλειο τη Δευτέρα στις 18.45. Αν δε γίνει δεκτή, ο ηττημένος της συνάντησης ΑΕΚ - Λάρισα θα μπλέξει σε περιπέτειες.

Τη νίκη χρειάζεται ο Πανιώνιος στα Πατήσια επί του Σπόρτιγκ για να εξασφαλίσει την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκτός κι αν αύριο στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Αρη. Οι Αρειανοί πάντως απέτυχαν και χτες να λύσουν το πρόβλημα Λυπηρίδη. Οι προσπάθειές τους για γεφύρωση της οικονομικής διαφοράς απέτυχαν και ο παίκτης φέρεται αποφασισμένος να καταθέσει προσφυγή για να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται.

Παιχνίδι άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος στο Μετς ανάμεσα στους Αμπελόκηπους και τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο ισχύει και για την αναμέτρηση στην Πάτρα με αντιπάλους τον Απόλλωνα και τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα... καίγονται για τη νίκη το Περιστέρι που αντιμετωπίζει στο Ιβανόφειο τον Ηρακλή και το Ηράκλειο που φιλοξενεί τον Παπάγου. Η αθηναϊκή ομάδα θα μπλέξει σε περιπέτεια μόνο στην περίπτωση που ηττηθεί με διαφορά μεγαλύτερη των 32 πόντων.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗΣ
Για χάλκινο ο Ρουμπινιάν

Εχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, ο Αρ. Ρουμπινιάν διεκδικεί σήμερα το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ελληνορωμαϊκής πάλης που ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουδαπέστη. Ο Ρουμπινιάν στην κατηγορία των 62κ. νίκησε χτες τον Ιταλό Αμπράσα με 4-0 σημεία, τον Ισραηλινό Μπέιλι με 5-4, τον Αυστριακό Φιλίπιτς με 1-0 και ηττήθηκε από τον Ρώσο Κομουσένκο με 2-4.

Στην κατηγορία των 90κ. ο Ιορδάνης Κωνσταντινίδης νίκησε τον Ιταλό Καμπανέλο με 5-0, τον Γάλλο Χαμίς με 5-2, ηττήθηκε όμως από τον Ρώσο Κογκασβίλι με 1-7 και σήμερα θα διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Με τον ίδιο στόχο θα παλέψει και ο Π. Ποικιλίδης που αν και άρχισε άσχημα τη χτεσινή μέρα στα 130κ. χάνοντας από τον Σουηδό Γιόχανσον με 3-13, στη συνέχεια νίκησε τον Ιταλό Καταλάνο με 6-0 και τον Αλβανό Κόλα με 3-0. Αντίθετα αποκλείστηκαν οι Μουσιχίδης και Τούσιος.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Αρχίζουν τα πλέι οφ

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ανδρών χάντμπολ, με τους αγώνες των πλέι οφ. Τα παιχνίδια γίνονται στις έδρες των υποδεέστερων βαθμολογικά αντιπάλων. Οι φιλοξενούμενοι με νίκη ή ισοπαλία προκρίνονται στην επόμενη φάση. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:ΣΗΜΕΡΑ: Σχ. Ξυνή - Ιωνικός (18.00). ΑΥΡΙΟ: Πανιώνιος - Βριλήσια (ΕΤ - 3, 16.30), Αθηναϊκός - Φίλιππος (13.30), Αρχέλαος - Δούκας (16.00), Ολυμπιακός Κερ. - Βέροια (13.00).

Στιγμιότυπο από την χθεσινή πρόβα για την αφή της ολυμπιακής φλόγας

Στιγμιότυπο από την χτεσινή πρόβα για την αφή της ολυμπιακής φλόγας

ΠΟΛΟ
Το ντέρμπι της παραλίας

Βουλιαγμένη - Γλυφάδα στο σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας

Αλλες χρονιές θα ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι. Φέτος όμως ο αγώνας της πρωτοπόρου και αήττητης Βουλιαγμένης με τη Γλυφάδα μάλλον θα είναι ένας υγιεινός περίπατος για τους "μπέμπηδες" του Γιάννη Γιαννουρή. Πάντως η Γλυφάδα παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά για να μπει στην οχτάδα. Ο αγώνας αρχίζει στις 7μμ στο κολυμβητήριο του ΝΟΒ. Μεγάλο παιχνίδι γίνεται και στην Κέρκυρα στις 6μμ ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τα Χανιά που παλεύουν για έξοδο στην Ευρώπη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πόλο της Α1 κατηγορίας ανδρών: 7μμ Ολυμπιακός - Χαλκίδα και ΟΦΘ - Πάτρα, 8μμ Πανιώνιος - Εθνικός και Χίος - Ηλυσιακός.

ΤΕΝΙΣ

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική αντισφαίριση. Η 13χρονη Λένα Δανιηλίδου, το ανερχόμενο αστέρι της, κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά κάτω των 14, που έγινε στη Μεσίνα της Ιταλίας. Κέρδισε στον τελικό την "οικοδέσποινα" Λορεντζόνι με 2 - 0 (6 - 2, 6 - 1). Το τουρνουά της Μεσίνα το είχε κερδίσει το 1988 η Χριστίνα Ζαχαριάδου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ