ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-ΠΛΕΪ ΟΦ
Μονομαχία Μάλκοβιτς - Ιβκοβιτς

ΠΑΟ - Πανιώνιος ανοίγουν σήμερα τα ημιτελικά

Παναθηναϊκός και Πανιώνιος ανοίγουν στις 21.15 στο ΟΑΚΑ την αυλαία της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ. Παιχνίδι κρίσιμο για τους "πράσινους" και πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτης να εκμεταλλευτούν την ευφορία που επικρατεί στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης. Παίκτες και προπονητές του Παναθηναϊκού τιμήθηκαν χτες από το Δήμο Αθηναίων για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Με ικανοποίηση άκουσαν το δήμαρχο Δ. Αβραμόπουλο να χαρακτηρίζει την ομάδα τους "σύμβολο για την πρωτεύουσα" και τον πρόεδρο του συλλόγου Π. Γιαννακόπουλο να υπόσχεται "πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή της Ευρώπης".

Σήμερα όμως ξεκινάει μια νέα προσπάθεια που απαιτεί αυτοσυγκέντρωση και το μάξιμουμ των δυνάμεων, κάτι που οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έδειξαν στα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης με το Περιστέρι. Ο Μπ. Μαλίκοβιτς προτίμησε να μιλήσει στο γήπεδο, αντίθετα με τον Ντ. Ιβκοβιτς που προσπάθησε να διώξει το άγχος από τις πλάτες των παικτών του. "Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά κι εμείς έχουμε τους στόχους μας. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και να το ευχαριστηθούμε", τόνισε ο Σέρβος προπονητής.

Είναι το τρίτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων τη φετινή περίοδο και κατ' επέκταση ανάμεσα στους δύο προπονητές που θεωρούνται σήμερα από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ιβκοβιτς είναι αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις, έστω κι αν στο ΟΑΚΑ ο Πανιώνιος ηττήθηκε με 86 - 92. Οι παίκτες του επέβαλαν το ρυθμό τους και στα δύο παιχνίδια, στη Ν. Σμύρνη νίκησαν 78 - 70 κι ελπίζουν ότι μπορούν και σήμερα να τρέξουν περισσότερο από τους "πράσινους".

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσουν οι Κουκουλεκίδης, Βορεάδης και θα μεταδοθεί ζωντανά από το MEGA.

ΤΕΝΙΣ
Εχασαν οι γυναίκες

Νίκη επί της Πορτογαλίας χρειάζεται σήμερα η Εθνική τένις γυναικών προκειμένου να παραμείνει στην 1η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης. Χθες τα κορίτσια μας έχασαν 2 - 1 από την Ουγγαρία και όλα θα κριθούν κόντρα στις Πορτογαλέζες που είναι στα μέτρα μας. Νικήτρια χτες ήταν μόνο ο η Χριστίνα Παπαδάκη σε βάρος της Τεμέντζε με 2 - 1 σετ. Η Ζαχαριάδου έχασε 2 - 1 από τη Μαντούλα ενώ στο διπλό Παπαδάκη, Ζαχαριάδου έχασαν 2 - 0.

ΠΟΛΟ
Ντέρμπι στην Πάτρα

Στο κολυμβητήριο της Πάτρας, στις 8μμ, θα γίνει σήμερα το σημαντικότερο ματς της προτελευταίας 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος πόλο της Α1 κατηγορίας ανδρών. Εκεί το συγκρότημα του Γιώργου Κακουλίδη θα υποδεχτεί τον Εθνικό που βρίσκεται σε ανοδική πορεία και θέλει να διατηρήσει τη θέση του στην τετράδα. Η πρώτη στη βαθμολογία Βουλιαγμένη έχει θεωρητικά εύκολο έργο στο Ποσειδώνειο, στις 6μμ με τον ΟΦΘ. Στα άλλα ματς: Γλυφάδα - Ηλυσιακός 5μμ, Χαλκίδα - Χανιά, Χίος - Κέρκυρα 6μμ, Ολυμπιακός - Πανιώνιος 8μμ.

Αρχίζει αύριο και ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αερόμπικ, με διοργανωτές τη σχολή αερόμπικ που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη και ιδιωτικό γυμναστήριο που έχει έδρα στη Νέα Ερυθραία. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με ομιλητές τους Ανδρέα Χαρένια, Βάσω Πουρίδου και Λουίζο Παπαδόπουλο, τονίστηκε ότι θα μετάσχουν 1.200 γυμναστές από όλη τη χώρα, ενώ εισηγητές θα είναι 4 κορυφαίοι ξένοι ειδικοί.

Στο καλάθι... το νομοσχέδιο Βασιλακόπουλου

Σαν "προπροσχέδιο" το χαρακτήρισε ο Α. Φούρας. Απών ο Γ. Βασιλακόπουλος από τη χτεσινή παράδοση στο νέο ΓΓΑ Γ. Λυσαρίδη

Αλλαγή φρουράς και στροφή πολιτικής χτες στη ΓΓΑ. Εν απουσία του Γ. Βασιλακόπουλου, τον οποίο δικαιολόγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρας, λέγοντας ότι βρίσκεται στην επαρχία (πάντως ο Γ. Βασιλακόπουλος βρισκόταν την ίδια ώρα στο γραφείο του στην Αθήνα) ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Γ. Λυσσαρίδης.

Ο υφυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του νέου ΓΓΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ανυστερόβουλο, ανυπόκριτο, εργατικό, αθόρυβο, γνώστη του αντικειμένου και λάτρη του διαλόγου. Ολα αυτά παρουσία του συνόλου των προέδρων των Ομοσπονδιών, εκτός του μπάσκετ.

Στο παρασκήνιο της εθιμοτυπικής τελετής, διαφάνηκαν οι προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού να στείλει στις ελληνικές καλένδες το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα που σχημάτισε κυβέρνηση. Ενώ σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες, εντός των ημερών θα έπρεπε να κατατεθεί στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο επί δύο και πλέον χρόνια ετοίμαζαν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ειδικοί επί των νόμων... μοντάριζαν το τελευταίο δίμηνο, ο υφυπουργός χαρακτήρισε το κείμενο που παρέλαβε από τον τέως ΓΓΑ, ως προπροσχέδιο! "Αφού απαλλαγεί από τις περιττές επαναλήψεις θα κατατεθεί στη Βουλή" υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι "οι προτάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είναι απλώς προτάσεις και τίποτα περισσότερο".

Αντίθετα, εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τον ΟΠΑΠ που θα αφορά τα τυχερά παιχνίδια και ειδικά τα παράνομα στοιχήματα, στο οποίο θα ενσωματωθούν διατάξεις για την εναρμόνιση του Καταστατικού της ΕΠΟ σύμφωνα με τις αρχές της ΦΙΦΑ και τη ρύθμιση για μία ακόμα φορά, των χρεών των ΠΑΕ προς το δημόσιο.

Γ. Γ.

Ιδιαίτερα πεισματώδεις αναμένονται οι ημιτελικοί αγώνες ΠΑΟ-Πανιωνίου


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ