Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στο καλάθι... το νομοσχέδιο Βασιλακόπουλου

Σαν "προπροσχέδιο" το χαρακτήρισε ο Α. Φούρας. Απών ο Γ. Βασιλακόπουλος από τη χτεσινή παράδοση στο νέο ΓΓΑ Γ. Λυσαρίδη

Αλλαγή φρουράς και στροφή πολιτικής χτες στη ΓΓΑ. Εν απουσία του Γ. Βασιλακόπουλου, τον οποίο δικαιολόγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρ. Φούρας, λέγοντας ότι βρίσκεται στην επαρχία (πάντως ο Γ. Βασιλακόπουλος βρισκόταν την ίδια ώρα στο γραφείο του στην Αθήνα) ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Γ. Λυσσαρίδης.

Ο υφυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του νέου ΓΓΑ, χαρακτηρίζοντάς τον ανυστερόβουλο, ανυπόκριτο, εργατικό, αθόρυβο, γνώστη του αντικειμένου και λάτρη του διαλόγου. Ολα αυτά παρουσία του συνόλου των προέδρων των Ομοσπονδιών, εκτός του μπάσκετ.

Στο παρασκήνιο της εθιμοτυπικής τελετής, διαφάνηκαν οι προθέσεις του υφυπουργού Αθλητισμού να στείλει στις ελληνικές καλένδες το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ευαγγελίζεται το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη μέρα που σχημάτισε κυβέρνηση. Ενώ σύμφωνα με τις πρόσφατες εξαγγελίες, εντός των ημερών θα έπρεπε να κατατεθεί στη Βουλή το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο επί δύο και πλέον χρόνια ετοίμαζαν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ειδικοί επί των νόμων... μοντάριζαν το τελευταίο δίμηνο, ο υφυπουργός χαρακτήρισε το κείμενο που παρέλαβε από τον τέως ΓΓΑ, ως προπροσχέδιο! "Αφού απαλλαγεί από τις περιττές επαναλήψεις θα κατατεθεί στη Βουλή" υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι "οι προτάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ, είναι απλώς προτάσεις και τίποτα περισσότερο".

Αντίθετα, εντός των ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τον ΟΠΑΠ που θα αφορά τα τυχερά παιχνίδια και ειδικά τα παράνομα στοιχήματα, στο οποίο θα ενσωματωθούν διατάξεις για την εναρμόνιση του Καταστατικού της ΕΠΟ σύμφωνα με τις αρχές της ΦΙΦΑ και τη ρύθμιση για μία ακόμα φορά, των χρεών των ΠΑΕ προς το δημόσιο.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ