Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΕΝΙΑ
Προσοχή και σοβαρότητα

Το σύνθημα του Κ. Πολυχρονίου προς τους παίκτες του για τη σημερινή πρεμιέρα στα προκριματικά του Μουντιάλ

Με στόχο τη νίκη θα παραταχθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ (20.00, ΕΤ- 1) η Εθνική ομάδα των ανδρών απέναντι στη Σλοβενία, στον πρώτο της αγώνα για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 98. Αυτό επισήμαναν χθες ο Κ. Πολυχρονίου και οι διεθνείς, οι οποίοι χωρίς να παραγνωρίζουν τις δυσκολίες του παιχνιδιού, δηλώνουν έτοιμοι για το ποθητό αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στην αποψινή πρεμιέρα ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες είπε μεταξύ άλλων. "Είμαστε προετοιμασμένοι για ένα δυνατό παιχνίδι. Στόχος μας η νίκη. Οσοι πιστεύουν ότι θα είναι ένα εύκολο απόγευμα, υποτιμώντας τη Σλοβενία, κάνουν λάθος.

Μην ξεχνάτε πως απέναντί μας έχουμε το γιουγκοσλαβικό ποδόσφαιρο. Εχουν ικανά στελέχη τα οποία αν αγνοήσεις μπορούν να σου κάνουν ζημιά. Το έχω συζητήσει με τους παίχτες και το έχουν κατανοήσει.

Η Σλοβενία είναι πολύ καλή ομάδα. Εχει τεχνίτες παίχτες, με γρήγορες επιστροφές και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στηρίζονται στις αντεπιθέσεις. Θα παλέψουμε. Εχουμε αποδείξει ότι δεν είμαστε ευκαταφρόνητος αντίπαλος".

Στις δηλώσεις τους οι διεθνείς επισήμαναν ότι η Σλοβενία είναι μια σχετικά άγνωστη ομάδα, γεγονός που προκαλεί μια ανησυχία, πρόσθεσαν όμως πως αν η Εθνική αγωνιστεί όπως μπορεί έχει τις δυνατότητες να πάρει τη νίκη. Χαρακτήρισαν την ομάδα νέα αλλά με παρόν και μέλλον, αρκεί να έχει τη βοήθεια που χρειάζεται.

Ο Ατματσίδης θα υπερασπιστεί την εστία της Εθνικής. Δεξιά θα αγωνιστεί ο Αποστολάκης, αριστερά ο Κασάπης, ως λίμπερο ο Ουζουνίδης. Ο Καλιτζάκης θα είναι στόπερ, ενώ αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης. Στο κέντρο θα παίξουν οι Τσάρτας, Δώνης (δεξιά), Βρύζας (αριστερά) και "καθαρός" επιθετικός ο Μπατίστα. Δεν αποκλείεται πάντως τη θέση του Κωνσταντινίδη να πάρει ο Αλεξανδρής.

Οι Σλοβένοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και θα παραταχθούν με πρώτο στόχο την ισοπαλία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσουν και για τη νίκη. Σύμφωνα με τον τεχνικό τους Ζντένκο Βέντερνικ, δε θα υπάρξουν ατομικά μαρκαρίσματα αλλά διπλή ζώνη άμυνας.

Την 11άδα αναμένεται να αποτελέσουν οι Μπόσκοβιτς, Γκάλιτς, Ενγκλάρο, Μίλανιτς, Ζέρμανς, Κεχ, Νόβακ, Ζίνταν ή Μπικόφσκι, Ούντοβιτς, Ζάχοβιτς ή Γκλιμά, Φλορίαντσιτς. Ο Σλοβένος προπονητής δήλωσε χθες ότι έχει παρακολουθήσει την Εθνική στο φιλικό με τη Γαλλία και ξεχώρισε τους Αλεξανδρή, Τσάρτα, Δώνη, Αποστολάκη, Ατματσίδη.

  • Διαψεύστηκαν από τον Πολυχρονίου, τους παίχτες και την ΕΠΟ δημοσιεύματα που ήθελαν τους διεθνείς να έχουν πρόβλημα με την ομοσπονδία για τα πριμ πρόκρισης, αλλά και έριδες μεταξύ τους ή με τον προπονητή. Μάλιστα όλοι αναρωτιόνταν και παραπονιόνταν για ποιο λόγο τέτοια πράγματα βγαίνουν μια μέρα πριν από αγώνα χωρίς κανείς να σκέπτεται την ομάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ