Τετάρτη 24 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ 0-2
Δεν άφησαν ελπίδες...

Απογοητευτική ήταν η πρώτη εμφάνιση της Εθνικής ομάδας ελπίδων, στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να ηττηθεί από την αντίστοιχη της Σλοβενίας με 2 - 0.

Οι διεθνείς παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Λιβαδειάς χωρίς στόχους και μέθοδο. Εμοιαζαν περισσότερο με... μπουλούκι παρά με Εθνική. Χωρίς σαφείς προσανατολισμούς και σύστημα. Η άμυνα θύμιζε "σουρωτήρι", ενώ ο οργανωτής του παιχνιδιού έβγαινε από... κλήρωση.

Αντίθετα οι Σλοβένοι ήξεραν τι ήθελαν και κυρίως πώς θα το καταφέρουν. Εδωσαν χώρο στην Εθνική και με αντεπιθέσεις "φωτιά", βασικά από τα πλάγια, εξασφάλισαν τη νίκη.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο. Από δύο υποδειγματικές εκτελέσεις φάουλ. Το ένα από αριστερά με τον Μπρέζιτς (15) και το άλλο με τον Μπλόντεκ (48) απέναντι από την εστία του Ελευθερόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι είχαν και άλλες ευκαιρίες ώστε να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ, ενώ διαμαρτύρονται δίκαια για ένα γκολ που δε μέτρησε.

Πάντως παρά την παραπάνω εικόνα, η Εθνική θα μπορούσε να αποσπάσει τουλάχιστον ισοπαλία. Η είσοδος των Σφακιανάκη - Κουλακιώτη με τον πρώτο ως αριστερό χαφ, το δεύτερο ως λίμπερο και τον Καραγκούνη οργανωτή συμμάζεψε τα πράγματα. Ομως στην τελική προσπάθεια οι Ελληνες έδωσαν ρεσιτάλ επιπολαιότητας και κατάχρησης στην τρίπλα. Ετσι χαράμισαν απίστευτες ευκαιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ