ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 1 Αυγούστου 1996
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΟ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καταγγέλλουν μαγειρέματα

Τις παρασκηνιακές κινήσεις της πλειοψηφούσας παράταξης στην ΕΠΟ, με σκοπό τον έλεγχο της Επιτροπής Διαιτησίας, άρα του σημαντικότατου αυτού χώρου εν γένει, καταγγέλλουν τέσσερα μέλη του ΔΣ. Οι κ. κ. Αλημίσης, Προυσαλίδης, Τσαντζαρίδης, Μουρίκης με δήλωσή τους επισημαίνουν πως η συνεδρίαση του ΔΣ αναβλήθηκε χτες ώστε να ολοκληρωθούν τα "μαγειρέματα" όπως τα χαρακτηρίζουν.

Το κείμενο έχει ως εξής: "Η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου, η διαιτησία βρίσκεται στο χειρουργείο των παρεμβάσεων, του παρασκηνίου και των συμβιβασμών. Η εγχείρηση συνεχίζεται για τούτο και αναβλήθηκε το σημερινό (σ.σ. χτεσινό) ΔΣ της ΕΠΟ. Εμείς καταγγέλλουμε αυτό το μαγειρείο. Οι συνταγές του είναι γνωστές στη φίλαθλη κοινή γνώμη. Το αποτέλεσμα επίσης γνωστό. Η οπισθοδρόμηση του ποδοσφαίρου.

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε μέρος στη διαδικασία συμπλήρωσης της Επιτροπής Διαιτησίας, μόνο για να καταγγείλουμε γεγονότα. Αυτά που συμβαίνουν είναι πρωτοφανή, χωρίς προηγούμενο. Ομως να ξέρουν οι "στρατηγοί" της νέας τάξης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και οι φιλόδοξοι "λοχαγοί" της πλειοψηφίας παράταξης του κ. Τριβέλλα, ότι η φίλαθλη κοινή γνώμη θα ενημερωθεί, θα μάθει. Για να ξεκινήσει επιτέλους η αλλαγή για το καλύτερο και το αξιότερο ποδόσφαιρο".

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Πήρε Βαρεσάνοβιτς

Παρελθόν ο Κρεμενλίεφ

Ο Μίρσα Βαρεσάνοβιτς και με τη "βούλα" πλέον είναι ο τρίτος ξένος του Ολυμπιακού. Ο Βόσνιος αμυντικός έπεισε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για την αξία του κυρίως στο φιλικό με την Αμπερντίν και έτσι ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" άναψε το... πράσινο φως για την απόκτησή του.

Ο Βαρεσάνοβιτς που αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και σαν λίμπερο είναι ένας καλός παίκτης, κάτι που επισήμανε και ο Ντούσκο: "Είναι αξιόλογος ποδοσφαιριστής και νομίζω ότι θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό". Ο παίκτης φανερά χαρούμενος δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω στον Ολυμπιακό. Καλύτερα όμως να μιλήσω στο γήπεδο. Ευχαριστώ τον προπονητή για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου".

Η άφιξη στο λιμάνι του Βόσνιου αμυντικού σηματοδοτεί την αναχώρηση του Βούλγαρου Εμίλ Κρεμενλίεφ. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα καταλήξει και πάλι στη Λέφσκι Σόφιας.

Στο μεταξύ ο Μπάγεβιτς "έσταζε μέλι" για την εντυπωσιακή απόδοση των παικτών στο 6 - 0 επί της Αμπερντίν: "Η εμφάνιση της ομάδας ήταν πολύ καλή. Δε θέλω όμως οι ποδοσφαιριστές να νομίζουν ότι είναι έτοιμοι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που χρειάζεται να βελτιώσουμε ακόμα. Πρέπει να παραμείνουν προσγειωμένοι, αν και τους αξίζουν συγχαρητήρια για το παιχνίδι που έκαναν απέναντι στην Αμπερντίν, που στάθηκε άτυχη".

Η αποστολή του Ολυμπιακού θα επιστρέψει από τη Γερμανία αύριο.

Πετάει, πετάει ο Αντρέι Τσεμέρκιν. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα +108 Αντρ

Πετάει, πετάει ο Αντρέι Τσεμέρκιν. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στα +108 Αντρέι Τσεμέρκιν πανηγυρίζει σαν μικρό παιδί το σπουδαίο του κατόρθωμα να σηκώσει 260 κιλά στο επολέ ζετέ συντρίβοντας το παγκόσμιο ρεκόρ κατά 7.5 κιλά. Ο θηριώδης Ρώσος αθλητής είναι το μεγάλο όνομα πλέον στα υπερβαρέα, αφού είναι άξιος διάδοχος του Λευκορώσου Κούρλοβιτς που απέτυχε στην τρίτη του Ολυμπιάδα. Η άρση βαρών ολοκληρώθηκε αφήνοντας μια γλυκιά γεύση στους Ελληνες φιλάθλους που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους Ατλαντες της χώρας μας.

Κυριαρχούν Νέμοφ και Βαντίκεν

Ο Αλεξέι Νέμοφ στους άνδρες και η Αμι Βαντίκεν στις γυναίκες έχουν τις καλύτερες... παρτίδες με το βάθρο. Τι εννοούμε; Ο Ρώσος πρωταθλητής της γυμναστικής έχει κατακτήσει 6 συνολικά μετάλλια με 2 χρυσά, 1 ασημένιο και 3 χάλκινα. Στο ασθενές φύλο η Αμερικανίδα αθλήτρια της κολύμβησης Αμι Βαντίκεν είναι στην κορυφή με 4 χρυσά! Στο σχετικό πίνακα στους άνδρες ακολουθούν: Γκάρι Χολ (ΗΠΑ) 2 χρυσά και 2 ασημένια στην κολύμβηση, Αλεξάντερ Ποπόφ (Ρωσία) 2 χρυσά και 2 ασημένια επίσης στην κολύμβηση, Βιτάλι Σέρμπο (Λευκορωσία) 4 χάλκινα στη γυμναστική, Τζος Ντέιβις (ΗΠΑ) 3 χρυσά στην κολύμβηση, Ντένις Παγκράτοφ (Ρωσία) 2 χρυσά, ένα ασημένιο στην κολύμβηση.

Στις γυναίκες μετά την Βαντίκεν ακολουθούν: Μισέλ Σμιθ (Ιρλανδία) 3 χρυσά ένα χάλκινο στην κολύμβηση, Αντζελ Μαρτίνο (ΗΠΑ) 2 χρυσά, 2 χάλκινα στην κολύμβηση, Σιμόνα Αμανάρ (Ρουμανία) 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 2 χάλκινα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ