ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Νέος γύρος με αρχιδιαιτητή... τον Γερμανάκο

Με οριακή πλειοψηφία εκλέχτηκε ο Γερμανάκος. Θολό τοπίο όσον αφορά τους πίνακες και τη σύνθεση της επιτροπής

Η θέση του προέδρου στην Επιτροπή Διαιτησίας (ΕΔ) από χτες έχει και πάλι κάτοχο. Το ερώτημα είναι αν τα προβλήματα του ευαίσθητου χώρου θα λυθούν και αν η αλλαγή θα περιοριστεί στα πρόσωπα ή θα επεκταθεί και στους θεσμούς (ουσία). Η απάντηση με τα υφιστάμενα δεδομένα είναι δυστυχώς αρνητική.

Ως χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόφασης μπορεί να χαρακτηριστεί η ψηφοφορία στο ΔΣ της ΕΠΟ. Οπως αναμενόταν, ο Μάκης Γερμανάκος συγκέντρωσε την προτίμηση της πλειοψηφίας.

Παρ' όλα αυτά οι διαφορές των αντιμαχομένων στην Ομοσπονδία δε λύθηκαν. Οι υποστηρικτές Βασάρα επανέλαβαν τις καταγγελίες τους για παραπληροφόρηση και αναίτιο εξαναγκασμό του σε παραίτηση. Μετά από ανούσιους διαξιφισμούς με την "άλλη πλευρά", ένας από αυτούς (Μπατάκης) πρότεινε τον "άγνωστο" Θ. Μπιτίτσιο (Θεσσαλονίκης).

Μέσα σε ένταση και οχλαγωγία ξεκίνησε η ψηφοφορία. Το αίτημα των Μουρίκη, Τσατσαρίδη να προηγηθεί σοβαρή συζήτηση έπεσε στο κενό. Η... κάλπη ανέδειξε 13 ψήφους υπέρ του Γερμανάκου, 10 υπέρ του Μπιτίτσιου και 2 λευκά. Η οριακή επικράτηση αποδεικνύει πως τα ευχολόγια ορισμένων για πρόσωπο κοινής αποδοχής, το οποίο θα προσδώσει κύρος και θα ενώσει, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι.

Τώρα η κόντρα μεταφέρθηκε σε άλλα επίπεδα. Αν θα διατηρηθούν τα υπόλοιπα μέλη της ΕΔ και οι πίνακες. Οι "Βασαρικοί" επιμένουν ότι αμφότερα δεν πρέπει ν αλλάξουν και οι "Γερμανακικοί" το αντίθετο. Ετσι τέσσερις μέρες πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος το... τοπίο είναι θολό. Οι μεν ζητούν κλήρωση από τους νέους πίνακες που είχε καταρτίσει φέτος η επιτροπή Βασάρα, οι δε από τους περσινούς πίνακες. Οι πρώτοι να παραμείνουν τα εννέα μέλη και απλά να προστεθεί ο δέκατος, οι δεύτεροι να προτείνει ο "αρχιδιαιτητής" εκ νέου.

Σ αυτά οι πρόεδροι ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Δέδες και Τριβέλλας αντίστοιχα, τηρούν στάση αναμονής. Αναφέρουν τις θέσεις τους αλλά δεν είναι κάθετοι, κρατάνε "πισινή"... Τη μεθεπόμενη Πέμπτη στο ΔΣ της ομοσπονδίας λοιπόν θα γίνει νέος γύρος στη μάχη εξουσίας. Δε θα πρέπει μάλιστα να αποκλειστούν εκπλήξεις.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Για νίκη στη Δανία

Οι εκτιμήσεις Πολυχρονίου για την τύχη της Εθνικής. Σταθεροποιείται η θέση του

Η εκτός έδρας επικράτηση της Δανίας φυσικά δεν ευχαρίστησε τον Κ. Πολυχρονίου. "Αυτή η νίκη είναι σημαντική και της δίνει αβαντάζ για τη συνέχεια. Πλέον εμείς δεν πρέπει στις 9 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη να χάσουμε" ανέφερε, επισημαίνοντας πως η Δανία παρουσιάστηκε διαφορετική, "ενισχυμένη στο κέντρο", από τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Κ. Πολυχρονίου πιστεύει ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη στη Δανία.

Στο μεταξύ ο ομοσπονδιακός τεχνικός ύστερα από συζήτηση που είχε με ηγετικά στελέχη της ΕΠΟ δεν επιμένει στην παραίτησή του. Πείστηκε να κάνει λίγη υπομονή, αφού, όπως τον διαβεβαίωσαν, εντός το πολύ 15 ημερών η υπόθεση θα έχει τελειώσει, μάλλον ευνοϊκά. Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕ), Λεωνίδας Σεϊτανίδης, περιμένει την έγκριση από το ΔΣ της νέας 5μελούς ΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει να την απαρτίζουν οι Θεολογίτης, Χατζής, Ψαρόπουλος και δύο από τους Χατζηαποστόλου, Τσώτσο, Μπατάκη, Σταθόπουλο, Μάντζιο.

Στη συνέχεια θα προτείνει παραμονή του Πολυχρονίου ως το τέλος της προκριματικής φάσης ή του Μουντιάλ, αν περάσει η Εθνική. Η ιδέα αυτή βρίσκει σύμφωνα όλο και περισσότερα στελέχη της διοίκησης. Πάντως κάποιοι εξακολουθούν τις επαφές με ξένους τεχνικούς.

Στραβοπάτησε η Αργεντινή

Στον κυριότερο αγώνα της νοτιοαμερικανικής ζώνης για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998 η Αργεντινή στο Μπουένος Αϊρες ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Παραγουάη. Το σκορ άνοιξε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στο 26' για να ισοφαρίσει ο τερματοφύλακας (!) της Παραγουάης Χοσέ Λουίς Σιλβέστρ στο 42'. Στα άλλα ματς Ισημερινός - Βενεζουέλα 1-0 (Ακινάγκα 4'), Βολιβία - Περού 0-0, Κολομβία - Χιλή 4-1 (Ασπρίγια 3',31,47', Μπερμούντεζ 43' - Ζαμοράνο 55').

Η βαθμολογία: Κολομβία 10, Ισημερινός 9, Αργεντινή 5, Βολιβία, Παραγουάη, Χιλή από 4, Ουρουγουάη και περού 3, Βενεζουέλα 1. Στα τελικά θα περάσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Βελτιώνεται η Εθνική

"Στο δεύτερο παιχνίδι με την Κύπρο πήγαμε πολύ καλά, η ομάδα αρχίζει να αποκτά την ομοιογένειά της και αυτό είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό" δήλωσε ο τεχνικός της Εθνικής χάντμπολ, Π. Ιατρούδης, αμέσως μετά το 35-22 που εξασφάλιζε την παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην προκριματική φάση.

Αναφορικά με το επόμενο... βήμα ο νεαρός προπονητής παρουσιάστηκε συγκρατημένος. "Τώρα πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις." είπε.

Στο μεταξύ ο γγ της Ομοσπονδίας, Αλέκος Χαρόπουλος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο δήμαρχο του Βύρωνα, Ν. Ρογκάκο "γιατί απλόχερα μας πρόσφερε την ολόθερμη συμπαράστασή του".

ΑΕΚ
"Φυσιολογική η ανομοιογένεια"

Τα αναμενόμενα παράπονα και τις παρατηρήσεις του Π. Ραβούση, κατά την ομιλία του, άκουσαν χτες οι παίχτες της ΑΕΚ για την άσχημη εμφάνισή τους στο φιλικό με τον ΟΦΗ. Ο "κιτρινόμαυρος" τεχνικός επέπληξε περισσότερο την άμυνα και ζήτησε απ' όλους περισσότερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση για τη συνέχεια.

Στις δηλώσεις του πάντως προσπάθησε να δικαιολογήσει τους ποδοσφαιριστές του. "Η ανομοιογένεια που έδειξε η ομάδα είναι φυσιολογική. Παίχτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και δεν έχουν εξοικειωθεί μεταξύ τους, δεν μπορούν να δημιουργήσουν αξιόμαχο σύνολο. Οταν μπαίνουν στην ομάδα μεμονωμένα είναι καλύτερα. Πάντως δεν ανησυχώ. Οταν παίξουμε πλήρεις θα έχουμε άλλη εικόνα" ανέφερε.

Ο Στρ. Αποστολάκης πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ με το οποίο σιγούρεψε τ

Ο Στρ. Αποστολάκης πανηγυρίζει το δεύτερο γκολ, με το οποίο σιγούρεψε τη νίκη της Εθνικής. Στη χαρά του συμμετέχει και ο έτερος σκόρερ Ντ. Νικολαϊδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Καλά νέα για τους τραυματίες

Τυχερός στην... ατυχία του στάθηκε ο Πέτρος Πασσαλής. Ο ερυθρόλευκος παίκτης που τραυματίστηκε στο φιλικό με τον Εθνικό (θλάση στο δικέφαλο) εξετάστηκε χτες από το γιατρό Χρήστο Δάρρα και τελικά η ζημιά δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ο Εδεσσαίος μέσος θα μείνει μακριά από τις προπονήσεις για 10 μέρες.

Στο μεταξύ καλά είναι τα νέα από τους άλλους δυο τραυματίες. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έβγαλε το νάρθηκα και άρχισε κινησιοθεραπεία, ενώ και ο Αλέκος Ράντος πάει πολύ καλά.

Στη Βουδαπέστη θα βρεθεί αύριο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προκείμενου να κατασκοπεύσει τη Φερεντσβάρος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Ντούσκο θα την παρακολουθήσει στον αγώνα με τη ΒΑΚ και την Πέμπτη θα επιστρέψει στη... βάση.

Από αύριο θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια του αγώνα με την Καστοριά. Οι τιμές τους: 1.000, 5.000 και... 20.000 δραχμές!

ΠΟΛΟ
"Οχι" Βολτυράκη

Το φλερτ αρκετών ομάδων του εξωτερικού (κυρίως Ιταλίας, Ισπανίας) με τον Μάκη Βολτυράκη τελικά δεν είχε αίσιο τέλος. Οι εμφανίσεις του 28χρονου πολίστα τόσο στο προολυμπιακό του Βερολίνου, όπου αναδείχτηκε κορυφαίος τερματοφύλακας αλλά και στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα τον έφεραν στις λίστες μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Πάντως ο πορτιέρο του Ολυμπιακού δεν είναι διατεθειμένος να ξενιτευτεί, προς μεγάλη ικανοποίηση του Μίλε Νάκιτς. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση των Πειραιωτών σκέφτεται από τώρα να του προτείνει ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι του 1998.

  • Ο Τάσος Παπαναστασίου θα είναι ο μεγάλος ηγέτης της Χίου στη νέα περίοδο. Ο 28χρονος "φουνταριστός" που ήταν "μήλο της έριδος" για αρκετές ομάδες (κυρίως ο Ολυμπιακός) προτίμησε τη νησιώτικη ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες θα πάρει 15 εκατ. δρχ. για ένα χρόνο, ενώ οι ερυθρόλευκοι του έδιναν περίπου 10 εκατ.
  • Η μεταγραφική αντεπίθεση του Εθνικού άρχισε. Η διοίκηση είναι πολύ κοντά στη σύναψη συμφωνίας με τον Αντώνη Βλοντάκη των Χανίων και τον Τάσο Σχίζα του ΚΟΠΙ.
ΠΑΟ - Ιωνικός 2-1

Φιλική νίκη 2 - 1 πέτυχε χτες στην Παιανία ο Παναθηναϊκός σε βάρος του Ιωνικού. Στο 11 ο Θωμαϊδης άνοιξε το σκορ για τους "πράσινους", ενώ στο 55 ο Λυμπερόπουλος διπλασίασε τα γκολ για τους νικητές. Ο Νίκος Τσιαντάκης στο 89 διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ρότσα είχε στη διάθεσή του και τους διεθνείς, εκτός βέβαια του Κριστόφ Βαζέχα που είναι με την Εθνική Πολωνίας. "Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών. Ημουν σίγουρος ότι την κατάλληλη στιγμή θα βρίσκαμε τη φόρμα μας τώρα που αρχίζει το πρωτάθλημα", τόνισε μετά τον αγώνα ο τεχνικός του "τριφυλλιού".

ΒΟΛΕΪ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΦΗΒΩΝ
Νίκη με άγχος

Με λύσεις από τον πάγκο η Εθνική εφήβων κατάφερε να κερδίσει τη Λευκορωσία με 3-1 (15-9, 10-15, 15-11, 15-12) και να εναποθέσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην τετράδα στην Ιταλία, που έπαιζε αργά το βράδυ με την Πολωνία. Με νίκη των Ιταλών η Εθνική θα έπαιρνε τη δεύτερη θέση στον όμιλό της και θα έπαιζε στα ημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τη Ρωσία.

Στο χτεσινό παιχνίδι η Εθνική είχε να ξεπεράσει όχι μόνο το άγχος από την κρισιμότητα του αγώνα, αλλά και το σοκ από την κλοπή που διαπιστώθηκε λίγο πριν αναχωρήσει η Εθνική για το γήπεδο. Θύματα κλοπής έπεσαν οι Μπάεφ, Χριστοφιδέλης και Δεσλής.

Ετσι το παιχνίδι με τη Λευκορωσία εξελίχτηκε σε μια μεγάλη μάχη για τους νεαρούς διεθνείς μας που με κορυφαίους τους Κίτσιο (ξεχασμένος μέχρι χτες) και Ρουμελιώτη Π., μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Ο Τ. Καβαλιεράκης ξεκίνησε χτες τον αγώνα με τους Χριστοφιδέλη, Ρουμελιώτη Ν., Βλασακίδη, Ρουμελιώτη Π., Καλαϊτζίδη, Τσέργα και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τους Μπάεφ, Κίτσιο και Μπαρμπούδη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ