Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Για νίκη στη Δανία

Οι εκτιμήσεις Πολυχρονίου για την τύχη της Εθνικής. Σταθεροποιείται η θέση του

Η εκτός έδρας επικράτηση της Δανίας φυσικά δεν ευχαρίστησε τον Κ. Πολυχρονίου. "Αυτή η νίκη είναι σημαντική και της δίνει αβαντάζ για τη συνέχεια. Πλέον εμείς δεν πρέπει στις 9 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη να χάσουμε" ανέφερε, επισημαίνοντας πως η Δανία παρουσιάστηκε διαφορετική, "ενισχυμένη στο κέντρο", από τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο Κ. Πολυχρονίου πιστεύει ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη στη Δανία.

Στο μεταξύ ο ομοσπονδιακός τεχνικός ύστερα από συζήτηση που είχε με ηγετικά στελέχη της ΕΠΟ δεν επιμένει στην παραίτησή του. Πείστηκε να κάνει λίγη υπομονή, αφού, όπως τον διαβεβαίωσαν, εντός το πολύ 15 ημερών η υπόθεση θα έχει τελειώσει, μάλλον ευνοϊκά. Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής (ΤΕ), Λεωνίδας Σεϊτανίδης, περιμένει την έγκριση από το ΔΣ της νέας 5μελούς ΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες θα προτείνει να την απαρτίζουν οι Θεολογίτης, Χατζής, Ψαρόπουλος και δύο από τους Χατζηαποστόλου, Τσώτσο, Μπατάκη, Σταθόπουλο, Μάντζιο.

Στη συνέχεια θα προτείνει παραμονή του Πολυχρονίου ως το τέλος της προκριματικής φάσης ή του Μουντιάλ, αν περάσει η Εθνική. Η ιδέα αυτή βρίσκει σύμφωνα όλο και περισσότερα στελέχη της διοίκησης. Πάντως κάποιοι εξακολουθούν τις επαφές με ξένους τεχνικούς.

Στραβοπάτησε η Αργεντινή

Στον κυριότερο αγώνα της νοτιοαμερικανικής ζώνης για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1998 η Αργεντινή στο Μπουένος Αϊρες ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Παραγουάη. Το σκορ άνοιξε ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα στο 26' για να ισοφαρίσει ο τερματοφύλακας (!) της Παραγουάης Χοσέ Λουίς Σιλβέστρ στο 42'. Στα άλλα ματς Ισημερινός - Βενεζουέλα 1-0 (Ακινάγκα 4'), Βολιβία - Περού 0-0, Κολομβία - Χιλή 4-1 (Ασπρίγια 3',31,47', Μπερμούντεζ 43' - Ζαμοράνο 55').

Η βαθμολογία: Κολομβία 10, Ισημερινός 9, Αργεντινή 5, Βολιβία, Παραγουάη, Χιλή από 4, Ουρουγουάη και περού 3, Βενεζουέλα 1. Στα τελικά θα περάσουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ