ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΕΓΚΙΑ - ΠΑΟ
Για νίκη στη Βαρσοβία

Αισιοδοξία στους πράσινους για τη σημερινή ρεβάνς του 4 - 2 με τη Λέγκια

Με στόχο να... ανθίσει το τριφύλλι στη Βαρσοβία ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα να υπερασπιστεί το 4 - 2 του πρώτου αγώνα κόντρα στη Λέγκια για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο τεχνικός του ΠΑΟ Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν κρύβει την αισιοδοξία του για την έκβαση του ματς: "Είμαστε πανέτοιμοι για τη ρεβάνς με τη Λέγκια. Πρώτος στόχος είναι η πρόκριση. Αν φυσικά συνδυαστεί με νίκη ακόμη καλύτερα. Αν παρουσιάσουμε τον καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο μπορούμε να φύγουμε νικητές από τη Βαρσοβία. Ολοι οι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά". Ο Ρότσα δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της πολωνικής ομάδας: "Επαιξε πολύ καλά στον αγώνα του ΟΑΚΑ. Σήμερα θα παίξει ακόμη καλύτερα λόγω έδρας. Ομως έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές, αφού έχουν πείρα. Πέρσι σε Αμστερνταμ και Πόρτο επιβληθήκαμε απέναντι σε δυσκολότερους αντιπάλους".

Οσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο τεχνικός της αθηναϊκής ομάδας θα επιφέρει μία αλλαγή σε σχέση με την 11άδα του πρώτου αγώνα. Τη θέση του Χουάν Χοσέ Μπορέλι, που είναι τιμωρημένος, θα πάρει εκτός απροόπτου ο Γιώργος Καπουράνης. Οι άλλοι 10 είναι οι γνωστοί: Βάντσικ, Αποστολάκης, Γ. Σ. και Γ. Χ. Γεωργιάδης, Ουζουνίδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Αλεξούδης, Λυμπερόπουλος, Βαζέχα. Οι πράσινοι θα έχουν στο πλευρό τους 500 φιλάθλους που θα έρθουν από την Αθήνα αλλά και γειτονικές χώρες.

Λέγκια: "Λίγες οι ελπίδες μας"

Στην αντίπερα όχθη οι Πολωνοί αντιμετωπίζουν το ματς με συγκρατημένη αισιοδοξία. Ο τεχνικός Μίροσλαβ Γιαμπλόνσκι τονίζει: "Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δε μας αφήνει πολλές ελπίδες. Είμαστε νέα ομάδα και θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε το σκορ. Επαναλαμβάνω όμως ότι ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο".

Μοναδικός απών για την πρωταθλήτρια Πολωνίας θα είναι ο Μπέντρανζ που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στον πρώτο αγώνα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Πιθανότερος αντικαταστάτης του θα είναι ο νεαρός Σόλιντσα. Ετσι η Λέγκια θα ξεκινήσει το ματς με τους: Σαμοτούλσκι, Γιάλοχα, Ζιελίνσκι, Μονσόρ, Κάπτζακ, Τσίκιερ, Στάνιεκ, Σοκολόφσκι, Μίετσελ, Κουχάρσκι, Σόλιντσα.

Ο καιρός στη Βαρσοβία είναι καλός για ποδόσφαιρο αφού η θερμοκρασία είναι γύρω τους 10 βαθμούς Κελσίου. Το ματς θα αρχίσει στις 9.30μμ και θα μεταδοθεί ζωντανά από το ΣΤΑΡ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ
Ψάχνει διαδρόμους πρόκρισης

Αντεπιθέσεις και εκμετάλλευση των κενών χώρων, το κλειδί της πρόκρισης για τον Ντ. Μπάγεβιτς, στο σημερινό αγώνα

"Φουλ επίθεση", είναι το σύνθημα που επικρατεί στον Ολυμπιακό ενόψει του σημερινού αγώνα - ρεβάνς του 1 - 3 με την ουγγρική Φερεντσβάρος. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς υπογραμμίζει το διττό στόχο των ερυθρολεύκων: "Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση. Δε χρειάζεται βιασύνη και με λίγη τύχη μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη - πρόκριση. Φυσικά και θα αγωνιστούμε επιθετικά, όμως πρέπει να φυλάμε και τα νώτα μας. Πιστεύω ότι ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Χρειαζόμαστε τη συμπαράστασή του, όμως δεν πρέπει να είναι απαιτητικός από το πρώτο λεπτό. Υπομονή χρειαζόμαστε όλοι μας".

Ο Μπάγεβιτς θα τονίσει στους παίκτες του ότι πρέπει να εκμεταλλευτούν το κενό χώρο, ώστε με τις αντεπιθέσεις να γίνουν ευκαιρίες για γκολ. Τέλος ο Ντούσαν θα ζητήσει από τους μέσους Νινιάδη, Τζόρτζεβιτς και Αλεξανδρή να αξιοποιήσουν τους διαδρόμους που θα δημιουργούνται από τις συνεχείς αλλαγές θέσεων των επιθετικών.

Τώρα σε ό,τι αφορά την 11άδα ο τεχνικός των Πειραιωτών θα ξεκινήσει με το σχήμα που παρέταξε και στον πρώτο αγώνα στη Βουδαπέστη. Δηλαδή θα παίξουν οι: Στρακόσια, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Βαρεσάνοβιτς, Σαμπανάτζοβιτς, Γεωργάτος, Αλεξανδρής, Νινιάδης, Κακλαμάνος, Ιβιτς και Τζόρτζεβιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ στο Καραϊσκάκη δε θα πέφτει... καρφίτσα. Τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν μέσα σε δυο ώρες την περασμένη Παρασκευή και όποιος δεν έχει προμηθευτεί, όπως τονίζει η ΠΑΕ, καλύτερα να μην πάει στο Φάληρο.

Βάργκας: "Αρκετό το 3 - 1"

Με ψηλά τον... αμανέ ήρθαν χτες το απόγευμα στην Αθήνα οι Ούγγροι που δήλωσαν σιγουριά για την έκβαση του αγώνα. Ο νέος τεχνικός, Ζόλντεν Βάργκας, είπε: "Δεν ήρθαμε στην Αθήνα για να δούμε την Ακρόπολη. Το 3 - 1 νομίζω ότι είναι αρκετό για να μας δώσει την πρόκριση. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα από ό,τι στο πρώτο ματς της Βουδαπέστης. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα και σίγουρα αδικήθηκε στο πρώτο ματς. Εμείς είμαστε σε καλή κατάσταση και θα το δείξουμε στο γήπεδο".

Το μεγάλο αστέρι της Φερεντσβάρος, Κρίστιαν Λέστες, που είναι αμφίβολη η συμμετοχή του (τραυματίας), τόνισε: "Δεν ξέρω αν θα αγωνιστώ. Θα το δούμε την τελευταία στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε την πρόκριση".

Η πιθανή σύνθεση της ουγγρικής ομάδας: Ζέιλερ, Τέλεκ, Λίμπεργκερ, Σουκς, Πάλιγκ, Γιάγκοντιτς, Μιριούτα, Νίλας, Νέρμπερτ, Νάγκιν, Χόρβατ, Αράνι ή Λίστες.

Ο αγώνας του Φαλήρου θα αρχίσει στις 9μμ και θα μεταδοθεί από την ΕΤ-1.

ΜΟΥΝΤΙΑΛ '98
Εντυπωσιάζει η Σλοβακία

Η Σλοβακία, σε αγώνα του 6ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 98, μπροστά σε 2.236 θεατές κέρδισε στην Μπρατισλάβα τη Μάλτα με 6 - 0. Τα γκολ πέτυχαν οι Τίτελ (13, 81), Σάιμον (16), Ζέμαν (36), Τίμκο (56) και Ντουμπόβσκι (59). Ετσι η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί: Γιουγκοσλαβία (2 αγώνες) 6, Σλοβακία (2) 6, Τσεχία (1) 3, Ισπανία (1) 3, Ν. Φερόε (3) 0, Μάλτα (3) 0.

Για την ίδια διοργάνωση αλλά στα πλαίσια του δεύτερου ομίλου της Βορειοκεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (ΚΟΝΚΑΚΑΦ) η Κούβα κέρδισε τον Παναμά με 3 - 1. Το παιχνίδι έγινε στην Πόλη του Παναμά και για τους νικητές σκόραραν οι Εντουέρντο Τσεμπράνκο (42, 73), Μανουέλ Μπομπαντίγιο (88). Το γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Χούλιο - Σέζαρ Ντελάι - Βάλντεζ στο 55. Στη βαθμολογία: Ελ Σαλβαδόρ (1 αγώνας) 3, Καναδάς (1) 3, Κούβα (2) 3, Παναμάς (2) 0.

@
  • Μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του δηλαδή ως το καλοκαίρι του 1998, οπότε και θα διεξαχθεί το παγκόσμιο κύπελλο στη Γαλλία, θα παραμείνει στην Μπάγιερν ο Γιούγκερν Κλίνσμαν. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας με αφορμή δημοσιεύματα του ημεδαπού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία θα εγκατέλειπε την ομάδα του μετά το τέλος της περιόδου.
ΑΕΚ
Σιγουριά για την πρόκριση

"Είμαστε πανέτοιμοι για την πρόκριση". Η δήλωση αυτή του Πέτρου Ραβούση οριοθετεί το στόχο της ΑΕΚ, που σήμερα το μεσημέρι αναχωρεί για το Ούμενε. Οι "κιτρινόμαυροι" ούτε ως ...ανέκδοτο δε σκέφτονται την πιθανότητα να μη βρεθούν στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό της σιγουριάς που επικρατεί στην ελληνική ομάδα είναι το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Μ. Αγγελόπουλος, έχει ήδη κρατήσει θέση για τη μεθαυριανή πτήση της "Ολυμπιακής", που ως προορισμό έχει τη Γενεύη.

Επιπλέον στην ΑΕΚ περιμένουν πως η επιστροφή θα συνοδεύεται από νίκη. Η πεποίθηση αυτή στηρίζεται σε δύο παραμέτρους. Αφ' ενός στην επιβεβλημένη προσπάθεια της Χέμλον να πετύχει γκολ, που σημαίνει ότι μένουν ανοιχτοί διάδρομοι για τους γρήγορους επιθετικούς των φιλοξενουμένων. Αφ' ετέρου στη βελτιωμένη αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Ο Ραβούσης δεν προβληματίζεται από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη Σλοβακία (βροχή και κρύο), δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο όμως ότι συμβαίνει το ίδιο για την 11άδα. Παρότι η αίσθηση που επικρατεί είναι πως οι 11 που ξεκίνησαν το φιλικό με την Κόρινθο θα ...πατήσουν πρώτοι το γήπεδο του Ούμενε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια αλλαγή. Την είσοδο του Μαλαδένη στη θέση του Μπορμπόκη ή κάποιου από τους επιθετικούς. Αν ο Ραβούσης καταλήξει σε αυτή την επιλογή, στόχος του θα είναι περισσότερες αμυντικές λύσεις, αφού ο Μαλαδένης διακρίνεται και για τις ανασταλτικές του ικανότητες.

  • Χτες οι "κιτρινόμαυροι" παρακολούθησαν το βίντεο του πρώτου αγώνα και άκουσαν τις παρατηρήσεις του προπονητή τους για τα λάθη που δεν πρέπει να επαναλάβουν.
Αισιοδοξία για Μπορέλι

Στα... μαλακά αναμένεται να πέσει ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι που χτες παρουσιάστηκε μπροστά στην επιτροπή εκδικάσεων υποθέσεων της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη, σχετικά με τις διπλές υπογραφές σε Οβιέδο και Παναθηναϊκό. Μαζί του ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάνος Μαυροκουκουλάκης, που όλο αυτό το διάστημα χειριζόταν από κοντά την υπόθεση. Προεδρεύων της επιτροπής ήταν ο Τυνήσιος Αλούλου. Στην πλευρά του Παναθηναϊκού υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας ότι όλα θα τελειώσουν καλά για τον παίκτη και την ομάδα και στη χειρότερη περίπτωση η ποινή θα είναι τέτοια που δε θα έχει αγωνιστικές επιπτώσεις, με λίγα λόγια θα περιοριστεί σε ένα απλό χρηματικό πρόστιμο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ