ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΗΔΕΙΕΣ

Κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 28.9.96 στις 11 π.μ. από το νεκροταφείο Δροσοπηγής Φλώρινας τον πολυαγαπημένο μας

ΣΑΒΒΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ του Δημητρίου

που έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Σάββας Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1954 στην Τασκένδη από αριστερή οικογένεια και μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού.

Η γυναίκα του, η μητέρα του, τα παιδιά του, τ' αδέλφια του.

***

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό, θείο και εξάδελφο

ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΩΤΗΡ. ΡΟΖΗ

ετών 87

κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 28.9.96 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α Κοιμητηρίου Αθηνών.

Τα αδέλφια: Ευγενία χήρα Κων. Δουλιγέρη, Αικατερίνη χήρα Παν. Ματθαίου, Ανθούλα και Αγησίλαος Κοτρώτσος, Ελένη χήρα Ιωάν. Ρόζη, Ειρήνη χήρα Κων. Ρόζη, Γεωργία χήρα Γεωργ. Ρόζη.

Τα ανίψια: Αγάθη και Αντώνης Πολυμενάκος, Ελένη Ρόζη, Κωνσταντίνος Ρόζης, Ιωάννης Ρόζης.

Τα εξαδέλφια. Οι λοιποί συγγενείς.

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Η Συντονιστική Επιτροπή της Κοινότητας Οινόης του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ Κοζάνης διοργανώνει εκδήλωση αύριο Κυριακή 29 - 9 - 96,στις 11 π.μ., στην πλατεία της Οινόης, προς τιμήν των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο, με τη συμμετοχή όλων των παραρτημάτωνΠΕΑΕΑ της περιοχής.
  • Τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ, ΠΕΕΠΠ, ΕΣΑΘΕΑ, ΛΑΡΙΣΑΣ και ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνουν αύριο Κυριακή 29 - 9 - 96 στις 11 π.μ.,ετήσια εκδήλωση - προσκύνημα στα ιστορικά Τέμπη, για να τιμήσουν τον ηρωικό αγώνα του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου του ΕΛΑΣ που έδρασε στο χώρο αυτό κατά τη διάρκεια της φασιστικής κατοχής. Καθώς και για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.
  • Το Παράρτημα Κέντρου Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, αύριο Κυριακή 29 - 9 - 96, διοργανώνει εκδρομή - προσκύνημα στα Τέμπη. Πούλμαν αναχωρούν από την εκκλησία Χαλκέων (Κόκκινη Εκκλησιά) στις 8 π. μ.Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 225.250.
  • Τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ διοργανώνουν εκδρομή, αύριο Κυριακή 29 - 9 - 96 με πούλμαν για Κατερίνη - Λιτόχωρο, προς τιμήν των 50 χρόνων του ΔΣΕ. Πληροφορίες 10 - 12 μ. στο τηλέφωνο: 23.996 κάθε μέρα.
Ζητούν νοσήλια 6,5 εκατ. από παραπληγικό

Νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου επειδή δεν υπήρχαν άδεια κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία

Ιδιωτικό θεραπευτήριο ζητά για νοσήλια 6,5 εκατ. δραχμές από έναν τετραπληγικό, τελείως άπορο, πατέρα πέντε παιδιών. Αλλιώς απειλεί να τον οδηγήσει στα δικαστήρια!

Ο 45χρονος οικοδόμος Αθανάσιος Στεργιόπουλος εμφανίζει βαριά τετραπληγική συνδρομή, απότοκο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου που συνέβη πριν ενάμιση χρόνο. Λόγω έλλειψης εντατικής αναπνευστικής μονάδας σε δύο κρατικά νοσοκομεία, ο άτυχος Στεργιόπουλος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε εντατική μονάδα στο ΥΓΕΙΑ για δύο μήνες. Η νοσηλεία σε εντατική μονάδα καλύπτεται μόνο για ένα χρονικό διάστημα και από εκεί και πέρα τα έξοδα τα επιβαρύνεται ο ασθενής. Είναι μια "επαναλαμβανόμενη περίπτωση" στην εντατική ιατρική, καθώς τα κρεβάτια των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι λίγα ή υπολειτουργούν.

Ο Α. Στεργιόπουλος που κατοικούσε στην Επισκοπή Βεροίας εργαζόταν στην Αθήνα όταν έπαθε το σοβαρό εγκεφαλικό. Η οικογένειά του αναγκάστηκε από τα πράγματα να μεταφερθεί και αυτή στην Αθήνα και ζει μέσα στην αθλιότητα. Τα παιδιά δυστυχούν και υποφέρουν και ζουν χάρη στη συνδρομή των γειτόνων. Το μόνο εισόδημα της οικογένειας είναι οι 55.000 δραχμές (! ) που χορηγεί η Πρόνοια, ποσό που δε φτάνει ούτε για το νοίκι. Τα βάσανα όμως της οικογένειας δεν έχουν τέλος. Η μικρότερη κόρη, μόλις 3 χρόνων, πάσχει από μυοκαρδίτιδα και χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Οπως υποστηρίζουν οι γιατροί, και ο πατέρας θα πρέπει να πάει για εγχείρηση σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Στη χώρα όμως που βρίσκονται εύκολα χρήματα για φιέστες και ξοδεύονται άσκοπα εκατομμύρια προκειμένου κάποιοι κυβερνητικοί να αυτοπροβληθούν, θα βρεθούν τα λεφτά που θα σώσουν δύο μέλη αυτής της βασανισμένης οικογένειας;

Στον εισαγγελέα η απαγωγέας του βρέφους

Συνελήφθη και οδηγήθηκε χτες το βράδυ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, η 29χρονη τοξικομανής Ειρήνη Γιασιμάκη, κάτοικος Νίκαιας, η οποία τα ξημερώματα της Πέμπτης απήγαγε ένα 8μηνο κοριτσάκι από το Νοσοκομείο Παίδων "Αγία Σοφία", όπου είχε εισαχθεί με καρδιακά και αναπνευστικά προβλήματα από τον περασμένο Απρίλη και από τότε το είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του. Το βρέφος βρέθηκε, τελικά, στο ξενοδοχείο "Φλόριντα" της οδού Μενάνδρου. Εναντίον της 29χρονης, ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, κλοπή κατ' εξακολούθηση, κατοχή και χρήση ναρκωτικών και παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή. Οταν ρωτήθηκε γιατί πήρε το παιδί, απάντησε ότι αγαπούσε υπερβολικά τα παιδιά και επειδή είναι χρήστης ναρκωτικών πίστευε ότι δε θα μπορούσε να τεκνοποιήσει.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε αύριο Κυριακή 29.9.96 και ώρα 10 π.μ. 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Καισαριανής για την ανάπαυση της ψυχής του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού

ΒΑΡΔΗ Γ. ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ

Τα τέκνα: Γιώργος και Φρανσουάζ, Ελπίδα.

Τα εγγόνια, οι λοιποί συγγενείς.

"Εμπόλεμη ζώνη" το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Ετοιμη να συζητήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο, τα προβλήματα του χώρου της Αστυνομίας, δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με την ελπίδα ότι ο χώρος θα απαλλαγεί από αγκυλώσεις και νοοτροπίες που δεν εναρμονίζονται προς τη σημερινή πραγματικότητα.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλωσορίζει το νέο υπουργό στην "εμπόλεμη ζώνη", διευκρινίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν έγκειται μόνο στη φύση της εργασίας και στα δεκάδες θύματα, αλλά εντοπίζεται και στο εσωτερικό της Αστυνομίας, που δεν έχει όμως να κάνει με την ευγενή άμιλλα. Οι συνδικαλιστές εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονται στις σχέσεις των αξιωματικών που προέρχονται από δύο διαφορετικά σώματα (Χωροφυλακή και Αστυνομία Πόλεων) και οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τη διοίκηση και την επετηρίδα, αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από την ενοποίηση.

"Εμπόλεμη ζώνη" θυμίζει πάντως και πριν τις κρίσεις η Αστυνομία κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα τώρα ενόψει των έκτακτων κρίσεων και της σχεδόν βέβαιης ικανοποίησης του αιτήματος για άνοιγμα της επετηρίδας, είναι αναμενόμενα τα αλληλομαχαιρώματα και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ