Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εμπόλεμη ζώνη" το υπουργείο Δημόσιας Τάξης

Ετοιμη να συζητήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Ρωμαίο, τα προβλήματα του χώρου της Αστυνομίας, δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, με την ελπίδα ότι ο χώρος θα απαλλαγεί από αγκυλώσεις και νοοτροπίες που δεν εναρμονίζονται προς τη σημερινή πραγματικότητα.

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλωσορίζει το νέο υπουργό στην "εμπόλεμη ζώνη", διευκρινίζοντας ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν έγκειται μόνο στη φύση της εργασίας και στα δεκάδες θύματα, αλλά εντοπίζεται και στο εσωτερικό της Αστυνομίας, που δεν έχει όμως να κάνει με την ευγενή άμιλλα. Οι συνδικαλιστές εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονται στις σχέσεις των αξιωματικών που προέρχονται από δύο διαφορετικά σώματα (Χωροφυλακή και Αστυνομία Πόλεων) και οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τη διοίκηση και την επετηρίδα, αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από την ενοποίηση.

"Εμπόλεμη ζώνη" θυμίζει πάντως και πριν τις κρίσεις η Αστυνομία κάθε χρόνο. Ιδιαίτερα τώρα ενόψει των έκτακτων κρίσεων και της σχεδόν βέβαιης ικανοποίησης του αιτήματος για άνοιγμα της επετηρίδας, είναι αναμενόμενα τα αλληλομαχαιρώματα και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ