Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Θανατηφόρα" αναρχία στα κέντρα ομορφιάς

Ο θάνατος μιας νεαρής γυναίκας, την περασμένη βδομάδα, κατά τη διάρκεια επέμβασης στην οποία υποβαλλόταν στο ιδιωτικό κέντρο πλαστικής χειρουργικής "Αρτιον", προκειμένου να αφαιρέσει ένα στίγμα από το πρόσωπο, έφερε στο προσκήνιο την αναρχία που επικρατεί στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δεν είναι μόνο το ανεξέλεγκτο αυτών των κέντρων, αλλά υπάρχει και νομοθετικό κενό. Το "Αρτιον" είχε πάρει άδεια σαν εργαστήριο αισθητικής και λειτουργούσε παράνομα σαν χειρουργείο.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, με χτεσινή ανακοίνωσή του, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας να επισπεύσει τις ενέργειές της για την κάλυψη του νομοθετικού κενού. Ζητεί να ενεργοποιηθεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των διαφόρων ιδιωτικών μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Να προσδιοριστεί το είδος των ιατρικών πράξεων που πρέπει να διεξάγονται σ' αυτά τα κέντρα. Να καταγραφούν οι δείκτες ασφαλείας που απαιτούνται. Να προβλεφτεί δίκτυο διαρκούς ελέγχου.

Ο ΙΣΑ θεωρεί περίεργη τη μέχρι σήμερα ολιγωρία και "τη μακρά περιπλάνηση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος μετά Συμβουλίου της Επικρατείας και οδού Αριστοτέλους".

Σε δηλώσεις του, χτες, σε δημοσιογράφους, ο υφυπουργός Υγείας - Πρόνοιας Μ. Σκουλάκης έδωσε για άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι η ηγεσία του υπουργείου "θα προχωρήσει σύντομα στην τακτοποίηση του θέματος".

Πλην όμως η υπόσχεση αυτή είναι η πολλοστή, μετά τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τα Διαγνωστικά Κέντρα του Μ. Σκουλάκη - στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία του - το Μάρτη του 1994.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ