Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν νοσήλια 6,5 εκατ. από παραπληγικό

Νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου επειδή δεν υπήρχαν άδεια κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία

Ιδιωτικό θεραπευτήριο ζητά για νοσήλια 6,5 εκατ. δραχμές από έναν τετραπληγικό, τελείως άπορο, πατέρα πέντε παιδιών. Αλλιώς απειλεί να τον οδηγήσει στα δικαστήρια!

Ο 45χρονος οικοδόμος Αθανάσιος Στεργιόπουλος εμφανίζει βαριά τετραπληγική συνδρομή, απότοκο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου που συνέβη πριν ενάμιση χρόνο. Λόγω έλλειψης εντατικής αναπνευστικής μονάδας σε δύο κρατικά νοσοκομεία, ο άτυχος Στεργιόπουλος χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε εντατική μονάδα στο ΥΓΕΙΑ για δύο μήνες. Η νοσηλεία σε εντατική μονάδα καλύπτεται μόνο για ένα χρονικό διάστημα και από εκεί και πέρα τα έξοδα τα επιβαρύνεται ο ασθενής. Είναι μια "επαναλαμβανόμενη περίπτωση" στην εντατική ιατρική, καθώς τα κρεβάτια των ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι λίγα ή υπολειτουργούν.

Ο Α. Στεργιόπουλος που κατοικούσε στην Επισκοπή Βεροίας εργαζόταν στην Αθήνα όταν έπαθε το σοβαρό εγκεφαλικό. Η οικογένειά του αναγκάστηκε από τα πράγματα να μεταφερθεί και αυτή στην Αθήνα και ζει μέσα στην αθλιότητα. Τα παιδιά δυστυχούν και υποφέρουν και ζουν χάρη στη συνδρομή των γειτόνων. Το μόνο εισόδημα της οικογένειας είναι οι 55.000 δραχμές (! ) που χορηγεί η Πρόνοια, ποσό που δε φτάνει ούτε για το νοίκι. Τα βάσανα όμως της οικογένειας δεν έχουν τέλος. Η μικρότερη κόρη, μόλις 3 χρόνων, πάσχει από μυοκαρδίτιδα και χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση.

Οπως υποστηρίζουν οι γιατροί, και ο πατέρας θα πρέπει να πάει για εγχείρηση σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.

Στη χώρα όμως που βρίσκονται εύκολα χρήματα για φιέστες και ξοδεύονται άσκοπα εκατομμύρια προκειμένου κάποιοι κυβερνητικοί να αυτοπροβληθούν, θα βρεθούν τα λεφτά που θα σώσουν δύο μέλη αυτής της βασανισμένης οικογένειας;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ