ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Σύντροφοι και φίλοι του ΚΚΕ πρόσφεραν:

  • Η ΕΙΡΗΝΗ ΜΠΑΡΟΥΤΑ και μέλη της οικογένειάς της πρόσφεραν 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης Θεσσαλονίκης, στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μπαρούτα,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.
  • Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΗΣ 5.000 δρχ. στη μνήμη του συμπεθέρου του Κώστα Μπαρούτα.
  • Τα μέλη της ΚΟΒ Δημόσιας Διοίκησης Θεσσαλονίκης 10.000 δρχ. αντί για στεφάνι στον τάφο του πατέρα συντρόφου τους Κώστα Μπαρούτα.
  • Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ,συνδικαλιστής, οικοδόμος, από τις Βρυξέλλες, μέσω ΚΟΒ Ελευθέριου - Κορδελιού 20.000 δρχ.
  • Η ΓΕΩΡΓΙΑ Κερασίδου - ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ 20.000 δρχ. στη μνήμη του αδελφού της Σίμου Κερασίδη,μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.
  • Μέσω ΚΟΒ συνταξιούχων αυτοκινητιστών: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΣ 20.000 δρχ., ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ από 15.000 δρχ., ΝΙΚΟΣ ΓΡΑΒΑΛΟΣ,ΔΟΥΡΦΗΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΙΜΗΚΥΡΙΟΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΣ,ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟΣ και ΣΤΑΘΗΣ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΣ από 5.000 δρχ., ΝΙΚΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ 1.000 δρχ.
  • Η ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ 50.000 δρχ. στη μνήμη του παππού της Λάζαρου και της γιαγιάς της Ευρώπης Παπαδοπούλου.
  • Ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ,μέσω ΚΟΒ "Μαλαγαρδή", 10.000 δρχ.
  • Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΠΑΣΙΔΗΣ,μέσω ΚΟΒ Ταμπάχανων, 50.000 δρχ.
  • Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΟΡΤΕΣΗ από τη Χαλκίδα ένας συγγενής του 20.000 δρχ.
  • Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ,από το χωριό Σπαθάδες Καλαμπάκας, 5.000 δρχ., μέσω Αχτίδας Καλαμπάκας, στη μνήμη των αδερφών του Παρασκευής,Γιάννη και Δημήτρη,αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.
  • Ο ΒΑΣ. ΨΩΜΙΑΔΗΣ,μέσω ΚΟΒ "Ν. Μπελογιάννη", 50.000 δρχ.
  • Το Παράρτημα ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΡΙΖΟΥΠΟΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης, 15.000 δρχ.
  • Η ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΣΧΟΥ 15.000 δρχ. στη ΝΕ Καρδίτσας στη μνήμη του συζύγου της Γιάννη Πάσχου.
  • Ο ΔΗΜ. ΔΕΛΗΚΟΥΡΑΣ 20.000 δρχ. στη μνήμη του Κώστα Κλάδη,μέλους του ΚΚΕ.
  • Οι ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ,μέσω της ΚΟΒ Παγκρατίου, 20.000 δρχ. στη μνήμη των γονιών τους, της αδερφής τους Αννας και του γαμπρού τους Μίκη.
  • Οι δικηγόροι Πειραιά ΓΕΡ. ΓΙΩΡΓΑΤΟΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΙΑΝΤΗΣ,μέσω ΚΟΒ Ναυτεργατών, 50.000 δρχ.
  • Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΣΥΨΑΣ,αντιστασιακός, από το Ξηροπήγαδο Ναυπακτίας, 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ναυπάκτου, στη μνήμη του αδελφού του Σπύρου,αγωνιστή της Αντίστασης, που πέθανε την 1η Ιούλη 1996.
  • Στη μνήμη του ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΡΑΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ,η σύζυγός του 15.000 δρχ. στη ΝΕ Σάμου.
  • Ο ΚΩΝ. ΚΙΖΗΣ 30.000 δρχ. στη μνήμη της γυναίκας του και των αδελφών του.
  • Η ΦΟΥΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ 50.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, στη μνήμη των θυμάτων 1940-'49.
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ,μέσω ΚΟΒ Νέας Κυψέλης, 10.000 δρχ. στη μνήμη της γυναίκας του, που λάτρευε.
  • Ο αγωνιστής Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΝΟΣ,μέσω ΚΟΒ Κυψέλης, 15.000 δρχ. στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Νομό Αρτας.
  • Η ΛΙΛΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,μέσω ΚΟΒ Αγίων Θεοδώρων, 50.000 δρχ.
  • Ο ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ,αντιστασιακός, 50.000 δρχ. στη μνήμη της αγωνίστριας συζύγου του Ολγας.
  • Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΟΜΑΛΟΥ,από τη Ζώνη Γορτυνίας, στη μνήμη των αγαπημένων της Νίκου και Χριστίνας Μάντη και της Παναγιώτας Κουμαρά,που έφυγε νωρίς από τη ζωή.
  • Οι ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ και ΙΟΥΛΙΑ Μακρή - ΒΕΛΕΝΤΖΑ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, στη μνήμη των γονιών τους και των αδελφών τους Παναγιώτη και Κώστα Καραγκούνη.
  • Οι ΓΩΓΩ και ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ 10.000 δρχ. στη μνήμη του εξαδέλφου τους Πλούταρχου Νικ. ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ.
  • Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΦΑΛΩΝΙΑΤΗ 25.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας.
  • Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ 30.000 δρχ. στη ΝΕ Ζακύνθου, στη μνήμη του πατέρα του Γιώργη.
  • Ο ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ 5.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, στη μνήμη του προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Νίκου Σκαρτσιάρη, στελέχους του ΚΚΕ.
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ στην ΚΟΒ Ανω Πετραλώνων 20.000 δρχ., στη μνήμη του Αντώνη Αμπατιέλου.
  • Η ΜΑΡΙΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.
  • Η ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΤΣΟΜΟΥ 15.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ πλατείας Αττικής, στη μνήμη των αγωνιστών Γιάννη Πατή και Νίκου Μπελογιάννη.
  • Ο ΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, δεύτερη δόση, μέσω ΚΟΒ Καμινίων, στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού.
  • Οι ΒΑΣΙΛΙΚΗ και ΠΑΥΛΟΣ ΧΥΤΗΡΟΓΛΟΥ 40.000 δρχ., στη μνήμη του αδελφού τους Ηλία Μαυροδήμου,που έπεσε σε μάχη με Γερμανούς στο Κριεκούκι Θηβών.
  • Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΞΥΔΕΑΣ, αντιστασιακός, αεροπόρος, 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ "Τρεις Γέφυρες".
  • Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ 10.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Πύλης Κέρκυρας, στη μνήμη του αξέχαστου φίλου του Χρήστου Δημητριάδη, μέλους του ΚΚΕ από το Ξυνό Νερό Αμύνταιου, που πέθανε το Δεκέμβρη 1983.
  • Ο ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Σοφίας" Πειραιά, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Χαραλαμπίδη,που πέθανε πρόσφατα.
Στρατός και ναρκωτικά

Αφορμή για την επιστολή αυτή (που απευθύνεται στην κοινή γνώμη μέσω διαφόρων εφημερίδων) αποτέλεσε η ίδια η οδυνηρή πραγματικότητα των στρατοπέδων, αλλά και η επικείμενη συζήτηση επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τη στρατολογία, που θα είχε γίνει νωρίτερα αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές. Νομίζω ότι "παραβιάζω ανοιχτές θύρες", επισημαίνοντας το πρόβλημα της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών στο στράτευμα. Το θέμα, όμως, δεν είναι τόσο απλό. Ούτε αποτελεί μονάχα τμήμα του ευρύτερου αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Η στοιχειώδης επαφή με τη στρατευμένη νεολαία αρκεί για να πείσει ότι η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο φαινόμενο. Ακόμη περισσότερο, η μεγάλη πλειοψηφία των χρηστών ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με τα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη. Παρ' όλα αυτά, όμως, το υπουργείο Αμυνας και οι εκάστοτε κυβερνήσεις επιδεικνύουν μια ακόμη πιο ανησυχητική "μακαριότητα" και αδιαφορία. Και, βέβαια, δεν πρέπει να διανοηθεί κανείς να αναζητήσει ευθύνες από τους στρατιωτικούς. Οι τελευταίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη πραγματικότητα, την οποία πολλές φορές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ηγεσία είναι αυτή που πρέπει να λάβει επείγοντα μέτρα. Τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να κινούνται στη λογική της καταστολής, αλλά της λήψης μέτρων για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής στο στρατό.

Γιατί, τι είναι αυτό που ωθεί μεγάλη μερίδα της στρατευμένης νεολαίας στα ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της θητείας της; Μήπως δε συμβάλλει σ' αυτό η ανυπόφορη πίεση που δημιουργεί ο αυταρχισμός, οι προσβολές ενάντια στην προσωπικότητα, η έλλειψη δικαιωμάτων, η πειθαρχία που βασίζεται στην τυφλή υποταγή; Μήπως δε φταίει το γεγονός ότι ο στρατιώτης είναι ένα εκτελεστικό όργανο, χωρίς γνώμη ούτε καν για τη σίτιση; Από την άλλη, οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης με το ευτελές και αντιεπιστημονικό πρόσχημα της σκληραγωγίας δε δημιουργούν ένα καταθλιπτικό κλίμα;

Και, πάνω απ' όλα, τι συνείδηση μπορεί να διαμορφώσει και τι ιδανικά μπορεί να εμπνεύσει ένας στρατός που με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων μένει προσκολλημένος στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, που κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι προστατεύει τη χώρα μας, αντίθετα, την εκθέτει σε κινδύνους;

Τι ιδανικά μπορεί να εμπνεύσει ένας στρατός, όπου βασιλεύει το ρουσφέτι και η αδικία, όπου τα ίδια του τα στελέχη στερούνται στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και βλέπουν να παραμένουν άλυτα επί δεκαετίες θεμελιώδη εργασιακά τους προβλήματα;

Αν σε όλα αυτά προσθέσει κανείς το γεγονός ότι μετά τη στρατιωτική θητεία οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, της υποαπασχόλησης και υπερεκμετάλλευσης, του part time, μπορεί εύκολα να καταλάβει γιατί βρίσκουν έδαφος τα ναρκωτικά.

Τι μπορεί να γίνει; Σίγουρα, δεν αρκούν οι όποιες ενημερωτικές διαλέξεις. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ζωής των στρατευμένων, γενναία αύξηση του σημερινού εξευτελιστικού μισθού των 980 δραχμών, μέτρα για την ανεργία και για τη χωρίς όρους επιδότηση των στρατευμένων που απολύονται και μένουν άνεργοι.

Απαιτείται ριζικός επαναπροσδιορισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, στην κατεύθυνση της ειρήνης και εθνικής ανεξαρτησίας, τέτοιος που να μπορεί να δίνει περιεχόμενο στη στρατιωτική θητεία, για να κάνει πράξη τη συνειδητή πειθαρχία και όχι την πειθαρχία της υποταγής.

Χρειάζεται επίλυση των αντίστοιχων μεγάλων προβλημάτων των υπαξιωματικών και αξιωματικών των ΕΔ, που τους ταλανίζουν, που θα συμβάλει και στη βελτίωση της σχέσης τους με τους στρατευμένους για την αντιμετώπιση έγκαιρα των προβλημάτων τους.

Απαιτείται να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος με την κατάργηση ανούσιων και περιττών υπηρεσιών, με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της πολιτιστικής - αθλητικής και μορφωτικής πρωτοβουλίας των ίδιων των στρατευμένων με χορήγηση των απαιτούμενων δαπανών.

Επίσης, να καταργηθεί η αντισυνταγματική ποινή της παράτασης της στρατιωτικής θητείας μέσω της φυλάκισης, να προχωρήσει ο αναγκαίος εκδημοκρατισμός του θεσμικού πλαισίου των ΕΔ, με την κατοχύρωση των δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων σ' όλο το προσωπικό τους.

Τέτοια μέτρα απαιτούνται. Αυτά μόνο μπορούν να συμβάλουν στη διευκόλυνση για την εκπλήρωση της στρατιωτικής μας υποχρέωσης και στον περιορισμό της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών στα στρατόπεδα, καθώς και άλλων αρνητικών φαινομένων.

Ομως, το σχέδιο νόμου που δόθηκε πριν τις εκλογές στη δημοσιότητα δείχνει ότι σε άλλη λογική κινείται η φιλοσοφία του και όχι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Αυτό δείχνει η επιμονή στη διατήρηση του αντιδημοκρατικού καθεστώτος και του θεσμικού πλαισίου περασμένων 10ετιών, η διατήρηση της θητείας ως ποινή (με τη φυλακή), η μη αντιμετώπιση των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων μας με τη διατήρηση απαράδεκτα χαμηλών δαπανών για τη ζωή και γενικότερη διαβίωσή μας, καθώς και για τις τεράστιες δαπάνες για τις αναγκαίες μετακινήσεις μας.

Ομως σημαντικό ρόλο και ευθύνη έχουμε και μεις οι στρατευμένοι. Πρέπει να δυναμώσουμε την προσπάθεια αντίστασης σ' αυτή την κατάσταση. Να μην επιτρέψουμε την άλωση των συνειδήσεών μας.

Να πούμε όχι στη φυγή από τη σκληρή πραγματικότητα μέσω των ψεύτικων "παραδείσων" ή του ψευτοβολέματος μέσω του ρουσφετιού. Να κάνουμε πράξη τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για τη λύση των προβλημάτων μας.

Δημήτρης ΚΑΛΤΣΩΝΗΣ

Γλέντι σε Κοκκινιά και Δραπετσώνα
  • Η ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Νίκαιας καλεί τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ στο γλέντι, που διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στα γραφεία της (Τερψιθέας 6), για την επιτυχία του Κόμματος στις εκλογές.
  • Η ΚΟΒ Δραπετσώνας το Σάββατο στις 7 μ.μ. οργανώνει γλέντι για την άνοδο του ποσοστού του ΚΚΕ στα γραφεία της (Εθνικής Αντίστασης 56).
@ Αντιστασιακοί του Παραρτήματος ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ 25.000 δρχ., σ
  • Αντιστασιακοί του Παραρτήματος ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ της ΠΕΑΕΑ 25.000 δρχ., στη μνήμη του Ανδρέα Σιαμπαλή, αξιωματικού Αεροπορίας και του ΕΛΑΣ.
  • Ο αντιστασιακός ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΜΙΩΤΗΣ 50.000 δρχ., τιμώντας τη μνήμη των 13 ΕΠΟΝιτών ανταρτών της Μακρυνείας, που θυσιάστηκαν στον αγώνα ενάντια στους φασίστες και τους ιμπεριαλιστές.
  • Η ΚΙΚΗ ΓΚΑΜΙΝΗ 10.000 δρχ., στη μνήμη και αντί για λουλούδια στον τάφο του Γιάννη Θεοδοσίου, κομμουνιστή και αντιστασιακού, που πέθανε στις 8 Ιούνη 1996.
  • Το Παράρτημα Ιλίου (Νέων Λιοσίων) της ΠΕΑΕΑ 5.000 δρχ., στη μνήμη του αγωνιστή Γιώργου Σειραγάκη, που πέθανε στις 9 Ιούλη 1996.
  • Η ΒΑΪΑ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ στην Αχτίδα Καλαμπάκας 12.000 δρχ. και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη του συζύγου της Βάιου Τασιόπουλου, μέλους του ΚΚΕ από το χωριό Αύρα Καλαμπάκας.
  • Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ και η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΖΑΜΠΟΥΝΗ 10.000 δρχ., δεύτερη δόση, στη μνήμη όλων εκείνων που πέσανε στον αγώνα ενάντια στην αδικία, στην εκμετάλλευση, στην υποδούλωση και την υποτέλεια και για το δίκαιο του λαού.
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα

Θέμα παραβίασης, βάσει νόμων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα τίθεται με έκθεση Ισπανίδας ευρωβουλευτή, η οποία υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να προωθηθεί σαν ψήφισμα. Στη συγκεκριμένη έκθεση εμφανίζεται η Ελλάδα ως η χώρα, που έχει κάνει τις πιο πολλές παραβιάσεις βάσει νόμων, που συνεχίζουν να ισχύουν. Προφανώς, η έκθεση αναφέρεται στο ζήτημα των αντιρρησιών συνείδησης, που αρνούνται τη στράτευση με συνέπεια να φυλακίζονται.

Σχετικά με το θέμα αυτό ερωτήθηκε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τύπου, Ν. Αθανασάκης, ο οποίος προεξόφλησε ότι η έκθεση δε θα ψηφιστεί ως τέτοια από το Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται, είπε, για τη διαδικασία ανάθεσης σύνταξης έκθεσης σε έναν ευρωβουλευτή. Είναι συνοδευτικό έγγραφο και όχι ψήφισμα. "Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι μια χώρα δημοκρατίας και ελευθερίας, χώρα πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Οσον αφορά τις συγκεκριμένες αναφορές της έκθεσης είπε ότι επιφυλάσσεται αφού δει πρώτα το κείμενο. Ενώ για το γενικότερο θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα είπε ότι είμαι απόλυτος. "Ο σεβασμός, σημείωσε, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα είναι πλήρης. Η ελληνική κοινωνία είναι μια κοινωνία δημοκρατική, ελεύθερη, ανεκτική".

Εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Σμύρνης

Η Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης διοργανώνει το Σάββατο 5 Οκτώβρη στις 9.15μ.μ. στο υπαίθριο θέατρο του Αλσους Νέας Σμύρνης εκδήλωση μουσικής βραδιάς, με λαϊκούς χώρους από την Ενωση Κρητών Νέας Σμύρνης - Π. Φαλήρου και με αγαπημένα τραγούδια από τον τενόρο κ. Γεράσιμο Σπανό, με συνοδεία κιθάρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ