Πέμπτη 3 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα

Θέμα παραβίασης, βάσει νόμων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα τίθεται με έκθεση Ισπανίδας ευρωβουλευτή, η οποία υποβλήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου να προωθηθεί σαν ψήφισμα. Στη συγκεκριμένη έκθεση εμφανίζεται η Ελλάδα ως η χώρα, που έχει κάνει τις πιο πολλές παραβιάσεις βάσει νόμων, που συνεχίζουν να ισχύουν. Προφανώς, η έκθεση αναφέρεται στο ζήτημα των αντιρρησιών συνείδησης, που αρνούνται τη στράτευση με συνέπεια να φυλακίζονται.

Σχετικά με το θέμα αυτό ερωτήθηκε χτες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τύπου, Ν. Αθανασάκης, ο οποίος προεξόφλησε ότι η έκθεση δε θα ψηφιστεί ως τέτοια από το Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται, είπε, για τη διαδικασία ανάθεσης σύνταξης έκθεσης σε έναν ευρωβουλευτή. Είναι συνοδευτικό έγγραφο και όχι ψήφισμα. "Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι μια χώρα δημοκρατίας και ελευθερίας, χώρα πλήρους σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

Οσον αφορά τις συγκεκριμένες αναφορές της έκθεσης είπε ότι επιφυλάσσεται αφού δει πρώτα το κείμενο. Ενώ για το γενικότερο θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα είπε ότι είμαι απόλυτος. "Ο σεβασμός, σημείωσε, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα είναι πλήρης. Η ελληνική κοινωνία είναι μια κοινωνία δημοκρατική, ελεύθερη, ανεκτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ