ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Οχτώβρη 1996
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
Ολοι ετοιμοπόλεμοι

Μπατίστα, Νταμπίζας, Ζαγοράκης προπονήθηκαν χωρίς πρόβλημα χτες στην Κοπεγχάγη. Αισιοδοξία στην αποστολή. Δηλώσεις Πολυχρονίου

"Η ψαλίδα ανάμεσα στις ομάδες της Ευρώπης έχει κλείσει και δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές όπως παλιά. Προσωπικά αποκλείω την περίπτωση της ισοπαλίας, αφού η δική μου παράδοση στην ομάδα δείχνει ότι κερδίζω ή χάνω. Εύχομαι τη νίκη να πάρει ο καλύτερος". Αυτό δήλωσε ο Κ. Πολυχρονίου χτες στην Κοπεγχάγη.

Μετά από ένα κουραστικό ταξίδι, αφού για τεχνικούς λόγους άλλαξε την τελευταία στιγμή η εταιρία με την οποία "πέταξε" την Κυριακή η αποστολή για τη Δανία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είδε με ικανοποίηση στη χτεσινή προπόνηση πως μπορεί να υπολογίζει όλους τους παίχτες. Οι Ζαγοράκης, Μπατίστα, Νταμπίζας, που αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα, έβγαλαν όλο το πρόγραμμα και έδειξαν έτοιμοι για τη μεγάλη "μάχη". Στην αποστολή εντάχθηκαν οι "ξενιτεμένοι" Δώνης, Τσιάρτας που πήραν μέρος στην προπόνηση. Στη συνέντευξη που έδωσε ο Κ. Πολυχρονίου επισήμανε πως "η προϊστορία των μεταξύ μας συναντήσεων δε μας δίνει πολλές ελπίδες από άποψης στατιστικής, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και εμείς θα παλέψουμε για κάθε δυνατό αποτέλεσμα. Στόχος μας είναι η νίκη, αλλά θα μας ικανοποιήσει και η ισοπαλία".

Χαρακτήρισε τους "Βίκιγκς" πολύ καλή ομάδα "τα αποτελέσματα της οποίας στο EYRO '96 δεν ανταποκρίνονται στην αξία της. Εχει παίχτες ικανούς να κερδίσουν κάθε αντίπαλο", τονίζοντας πως υπολογίζει όλη την ομάδα και όχι κάποιον ποδοσφαιριστή μεμονωμένα.

"Περίπου γνωρίζουμε την αντίπαλο μας και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε σε όποια τακτική εφαρμόσει ο Γιόχανσον. Οποιος κάνει τα λιγότερα λάθη είναι πιο κοντά στη νίκη" κατέληξε. Την αρχική ενδεκάδα θα οριστικοποιήσει μετά τη σημερινή προπόνηση.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Μονόδρομος η νίκη

Η εντός έδρας ήττα από τη Σλοβενία στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελπίδων, για τα προκριματικά του οικείου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, την υποχρεώνει σήμερα να επιδιώξει απέναντι στην αντίστοιχη της Δανίας (20.00, "Μπρόντμι Στάντιον") τη νίκη. Οπως παραδέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γ. Κόλλιας, μόνο έτσι θα διατηρηθούν "ζωντανές" οι λιγοστές ελπίδες για διάκριση στη διοργάνωση.

Η προσπάθεια των... μικρών μπορεί να ευοδώσει, αν "οι παίχτες μου έχουν σοβαρότητα και πειθαρχία σε όλο το παιχνίδι", ανέφερε ο τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και πρόσθεσε: "Οι Δανοί είναι κινητικότατοι, αρκετά καλοί στο ψηλό παιχνίδι και κάνουν πολλά σουτ έξω από την περιοχή. Εχουν όμως αδυναμίες στην άμυνα, τις οποίες πρέπει να εκμεταλλευτούμε".

Αναμένεται να ξεκινήσει με τους Ελευθερόπουλο, Μαυρογενίδη, Κατσούρη, Γκούμα, Κουλακιώτη, Κωστούλα, Καραγκούνη, Κιάσσο, Σ. Κωνσταντινίδη, Λυμπερόπουλο, Στολτίδη.

Β' ΕΘΝΙΚΗ
Ρετιρέ για... πέντε

Πέντε ομάδες ζευγάρωσαν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής και έτσι φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Την τιμητική τους λοιπόν είχαν στη 2η αγωνιστική:

Η Λάρισα, που με ένα γκολ του Μαυρόπουλου, πήρε τους τρεις βαθμούς και στη Νάουσα. Η ομάδα του Γιώργου Φοιρού για δεύτερη Κυριακή επικράτησε μακριά από το Αλκαζάρ.

Με το ίδιο σκορ μια άλλη Θεσσαλική ομάδα, τα Τρίκαλα, πήρε τη νίκη απέναντι στο "χλωμό" φέτος Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Το 1-0, προσφιλές σκορ και για τον Παναιτωλικό, που πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Νίκη Βόλου, στο ντέρμπι των νεοφώτιστων.

Μια άλλη ομάδα που προέρχεται από την Γ Εθνική εντυπωσίασε. Πρόκειται για τον Πύργο, του Ντίνου Κούη, που με γκολ των αδελφών Δημόπουλων (Σπύρος και Θανάσης) "άλωσαν" τη Δράμα (2-1).

Ο πέμπτος του ρετιρέ, Εθνικός, πέτυχε άνετη νίκη 2-0 επί του Λεβαδειακού.

Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σημείωσαν, με το ίδιο σκορ 2-1, η Δόξα Βύρωνα στο Ρέθυμνο και ο ΠΑΣ Γιάννενα στην Ελευσίνα. Το Αργος, επίσης με 2-1 πήρε την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα σε βάρος της Προοδευτικής, ενώ τέλος στις Σέρρες η τοπική ομάδα έμεινε στο 0-0 απέναντι στον Πανιώνιο.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Επικράτησαν οι γηπεδούχοι

Οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Στο νότιο όμιλο ο μοναδικός φιλοξενούμενος που τα κατάφερε ήταν ο Ατρόμητος που πήρε 1-1 από τον Ηρόδοτο. Στο Βορρά οι φιλοξενούμενοι τα πήγαν καλύτερα, αφού τρεις απέσπασαν ισοπαλία, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας πέτυχε το μοναδικό διπλό της 1ης αγωνιστικής, αφού νίκησε 1-0 τον Αγρ. Αστέρα στον Εύοσμο.

Στα μελανά της πρεμιέρας ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του 21χρονου μέσου του Κολινδρού Ζαφείρη Δημητριάδη. Στο 14 της συνάντησης Κολινδρού - Λαμίας ο άτυχος παίκτης πήγε να διεκδικήσει την μπάλα από αντίπαλο, η "σκαριά" τον βρήκε πίσω από το κεφάλι και του έκοψε το αυτί! Ο Δημητριάδης μεταφέρθηκε στο "Ιπποκράτειο" της Θεσσαλονίκης όπου του έγινε συγκόλληση, και κατά τα λεγόμενα των γιατρών έχει διαφύγει το κίνδυνο να χάσει το αυτί του. Τέλος, στην Καισαριανή οι κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Μετά το τέλος του αγώνα Εθνικού Αστέρα - Αιγάλεω, οι οπαδοί των δυο ομάδων άρχισαν τον πετροπόλεμο. Αφού τραυματίστηκαν, ελαφρά ευτυχώς, μερικοί, σταμάτησαν... ικανοποιημένοι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Εμβολιασμοί στο Ρέντη

Μέρα... εμβολίων η χτεσινή για τον Ολυμπιακό. Η έλευση του χειμώνα έκανε το ιατρικό τιμ να πάρει απόφαση για εμβολιασμό κατά της γρίπης. Ετσι, χτες στου Ρέντη ο Χρήστος Δάρρας επί τω έργω, "θωράκισε" τους παίκτες των Πειραιωτών από τον ιό. Εκτός από τους διεθνείς, που απουσίαζαν δικαιολογημένα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε στη διάθεσή του και τον Κρις Καλατζή που κανονικά έπρεπε να ήταν χτες στην προπόνηση, αφού η εφταήμερη άδειά του έληγε την περασμένη Κυριακή. Πάντως, ο Μπάγεβιτς δεν έδειχνε να ανησυχεί και περιμένει το "καγκουρό" στη σημερινή προπόνηση.

Δυο νέα μέλη εισήλθαν στο ΔΣ της ΠΑΕ όπως αποφασίστηκε χτες. Πρόκειται για τους Κώστα Μπαρμπή και Θωμά Μητρόπουλο.

Επίσης νομικός σύμβουλος για αθλητικά θέματα προσελήφθη ο Βασίλης Γκαγκάτσης.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Παρά την απογοητευτική της εμφάνιση η Ιταλία επικράτησε εκτός έδρας της νεοσύστατης Μολδαβίας με 3-1 σε αγώνα του 2ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 98. Αντίθετα η Πορτογαλία (9ος όμιλος) γνώρισε την ήττα στην Ουκρανία με 2-1. Στους υπόλοιπους αγώνες της ίδιας διοργάνωσης είχαμε:

3ος: Φιλανδία - Ελβετία 2-3. 4ος: Λετονία - Σκοτία 0-2, Εσθονία - Λευκορωσία 1-0. 6ος: Ν. Φερόε - Γιουγκοσλαβία 1-8. 7ος: Ουαλία - Ολλανδία 1-3. 8ος: Λιθουανία - Ισλανδία 2-0.9ος: Ιρλανδία - Αρμενία 1-1.

ΑΕΚ
"Αποφασίζομεν και διατάσσομεν... "

Μέγα ολίσθημα του ΔΣ της ΠΑΕ, αφού σε χτεσινή του ανακοίνωση γνωστοποιεί ότι "με ομόφωνη απόφασή του, εντέλλονται μέχρι νεωτέρας άπαντες εις την ΑΕΚ, ανεξαρτήτως θέσης και ειδικότητας, να διακόψουν αμέσως την επικοινωνία με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ". Περιεχόμενο το οποίο μαζί με τη γλώσσα, δυστυχώς, παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Μ' αφορμή δημοσιεύματα, τα οποία, κατά τη διοίκηση, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, κάποιοι εκδηλώνουν απωθημένα. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς η παραπάνω απόφαση, το έτος 1996 και όχι το 1967... Αν οι διοικούντες την ΑΕΚ έχουν στοιχεία για συνειδητή παραπληροφόρηση από ορισμένους, να τους κατονομάσουν. Η γενίκευση είναι χαρακτηριστικό ολοκληρωτικών απόψεων.

Τα παραπάνω δεν αλλάζουν παρά την προσωπική ανακοίνωση του Μ. Τροχανά, με την οποία επιχειρείται μια διπλωματική αναδίπλωση και ένα "λίφτινγκ". Ο πρόεδρος της ΑΕΚ υποστηρίζει ότι οι ρεπόρτερ δεν πρέπει ν' ανησυχούν για τις "αντικειμενικές συνθήκες άσκησης του λειτουργήματος" και πως όλοι θα συνεργαστούν μαζί τους. Επιμένει πάντως στις γενικές κατηγορίες, τους χαρακτηρισμούς και τη φιλοσοφία της πρώτης ανακοίνωσης.

Γ. Κ.

ΠΑΟ
Προβληματισμοί Ρότσα

"Στην περίπτωση που ο Μπορέλι χαθεί για τον Παναθηναϊκό, η θέση του θα καλυφθεί μέσα από την τωρινή ομάδα". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον τεχνικό του Παναθηναϊκού, που για πρώτη φορά παραδέχτηκε το πρόβλημα με τον Αργεντινό: "Δε νομίζω όμως ότι τελικά θα χάσουμε τον παίκτη. Είμαι αισιόδοξος. Ομως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη όλες τις εκδοχές", συμπλήρωσε για το θέμα ο Ρότσα.

Αναφερόμενος στη διακοπή του πρωταθλήματος και πόσο θα επηρεάσει την ομάδα, ο προπονητής του τριφυλλιού ήταν κατηγορηματικός: "Δε νομίζω ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Το μόνο που θέλω είναι οι παίκτες να γυρίσουν με το καλό, δηλαδή χωρίς τραυματισμούς".

Ο Ρότσα επανέλαβε για μια ακόμη φορά ποια είναι τα φαβορί για τον τίτλο: "Εμείς, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι πάντα τα φαβορί στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Το τι θα συμβεί όμως μετά από 8 μήνες, στο τέλος της σεζόν, δεν μπορώ να το γνωρίζω από σήμερα".



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ