ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 19 Νοέμβρη 1996
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Στον αφρό η Βουλιαγμένη

Μπορεί να τους λένε "μπέμπηδες" αλλά το περασμένο Σάββατο κάθε άλλο παρά μωρά φάνηκαν ότι είναι. Οι παίκτες της Βουλιαγμένης στον τελικό του 1ου Σούπερ Καπ επιβλήθηκαν άνετα με 10 - 7 του Ολυμπιακού και κατέκτησαν έτσι τον πρώτο τίτλο της φετινής χρονιάς. Από την άλλη οι περσινοί πρωταθλητές φάνηκαν επηρεασμένοι από τα εσωτερικά προβλήματα που τους βασανίζουν (οικονομικό) και δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τα αναμενόμενα, προβληματίζοντας τους οπαδούς τους. Στον αγωνιστικό τομέα η Βουλιαγμένη πήρε γρήγορα μια διαφορά στο σκορ την οποία έφτασε στο μέγιστο στα μισά του τρίτου εννιάλεπτου όταν προηγήθηκε με 8 - 2. Στην τελευταία περίοδο και μετά τις απανωτές αλλαγές του ΝΟΒ, ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του αλλά ήταν ήδη πολύ αργά και το μόνο που κατάφερε ήταν να γλιτώσει μια μεγαλύτερη σε έκταση ήττα. Τα εννιάλεπτα: 2 - 0, 3 - 2, 4 - 2, 1 - 3. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Αφρουδάκης 4, Τρμπόγεβιτς 2, Μάζης 1, Κουτσογιάννης 1, Μαυρωτάς 1, Λοράντος 1. Για τους Πειραιώτες τα τέρματα πέτυχαν οι: Βλάχος 2, Ντάλα 2, Πλατανίτης 1, Χατζηθεοδώρου 1, Κραβαρίτης 1.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2 - 3
Εξω πάει καλά

"Καταρράκτης" ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα και από την Εδεσσα υποχρεώνοντας την τοπική ομάδα σε ήττα με 3 - 2. Ετσι οι "ερυθρόλευκοι" όχι μόνο παρέμειναν στην πρώτη θέση αλλά κατέρριψαν ένα οικείο ρεκόρ. Για πρώτη φορά στο επαγγελματικό πρωτάθλημα κάνουν το 5 στα 5 εκτός έδρας (το είχαν καταφέρει τελευταία φορά την περίοδο '73 - '74 που ο θεσμός ήταν "ερασιτεχνικός").

Το άσχημο ξεκίνημα των φιλοξενουμένων έγινε χειρότερο όταν ο Ανδρεάδης (9) έκανε το 1 - 0. Ομως η συνέχεια ήταν διαφορετική αφού οι παίχτες του Μπάγεβιτς πήραν τον... αέρα των γηπεδούχων. Από σέντρες του Γκώνια οι Αλεξανδρής (22), Ιβιτς (43) με κεφαλιά έκαναν το 1 - 2. Τα γκολ του πρωτοπόρου τριπλασίασε ο Αλεξανδρής με πλασέ (70) ενώ για τον Εδεσσαϊκό μείωσε ο Χασιώτης (83).

Ο διαιτητής Βαρούχας "κιτρίνισε" τους Ιβιτς, Γεωργάτο, Αμανατίδη, Ελευθερόπουλο.

ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ: Ράμπουσιτς, Φερεκίδης (56 Ρούμπενς), Σαμόλης, Παπαδόπουλος, Καραϊσαρίδης, Τσόπτσης (66 Μουρατίδης), Ανδρεάδης (82 Κουτάλος), Οικονομίδης, Καρατζιώτης, Σταφυλίδης, Χασιώτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταϊδης, Νταμπίζας, Αμανατίδης, Καρασαββίδης, Γκώνιας (72 Καραπιάλης) Γεωργάτος, Αλεξανδρής (85 Γιαννακόπουλος), Ιβιτς (66 Κακλαμάνος), Τζόρτζεβιτς.

Η Σπάρτακ Μόσχας κατέκτησε τελικά το ρωσικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αφο

Η Σπάρτακ Μόσχας κατέκτησε τελικά το ρωσικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αφού σε αγώνα μπαράζ νίκησε με 2 - 1 την Αλάνια Βλαδικαυκάζ με την οποία είχε ισοβαθμήσει στην πρώτη θέση στο τέλος του πρωταθλήματος. Τα γκολ της Σπάρτακ πέτυχαν οι Τσιμπαλάρ 26 και Τιχόνοφ 84 ενώ για την Αλάνια μείωσε ο Κάνιτσεφ στο 88.

ΠΑΟ - ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 3 - 0
Σε ρυθμό ρελαντί

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Παναθηναϊκός κέρδισε χθες στο ΟΑΚΑ τον Πανηλειακό με 3 - 0 και έτσι πέρασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Βέλιμιρ Ζάετς άνοιξαν νωρίς νωρίς το σκορ, μόλις στο 3' όταν ο Κριστόφ Βαζέχα από κοντά νίκησε στον Κυριάκο Τοχούρογλου. Τα άλλα δύο γκολ της συνάντησης ήρθαν για τους νικητές στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Νασιόπουλος στο 51' και ο Αποστολάκης στο 65' ήταν οι σκόρερ για το τριφύλλι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Χ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι, Καπουράνης, Βαζέχα (81' Κόλα), Λαγωνικάκης (46' Νασιόπουλος), Γκούμας.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Τοχούρογλου, Μπάντοβιτς, Παπαδόπουλος, Καλοσκόπης, Ιλιτς, Λιγνός (55' Τσέκος), Κυζερίδης, Τασίδης, Μπάρνιακ, Στράτζαλης (55' Παππάς), Καρυοφίλης.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Μέρα των φιλοξενούμενων

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή. Ο ΠΑΟ πέρασε στη δεύτερη θέση. Σκόνταψε η ΑΕΚ στην Πάτρα

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την τιμητική τους στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής που ολοκληρώθηκε χθες. Συγκεκριμένα 4 ομάδες πέρασαν αλώβητες μακριά από τα... σπίτια τους, με πρώτο και καλύτερο τον Ολυμπιακό που κέρδισε 3 - 2 στην Εδεσσα και οδηγεί την κούρσα με ένα βαθμό διαφορά από τον Παναθηναϊκό που δε δυσκολεύτηκε να νικήσει 3 - 0 τον Πανηλειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ΑΕΚ "χλομή" στην Πάτρα "γλίτωσε" με ισοπαλία 1 - 1 από τη θαυμάσια φέτος Παναχαϊκή του Ανδρέα Μιχαλόπουλου. Τα άλλα "διπλά" της αγωνιστικής έγιναν: Στην Ξάνθη ο Αθηναϊκός του Γιάννη Παθιακάκη πήρε πολύτιμη νίκη 3 - 2 επί της Σκόντα με ηγέτη και σκόρερ δύο τερμάτων τον έμπειρο Σωτήρη Μαυρομάτη. Η Καλαμάτα με τη χρυσή αλλαγή τον Πέτρο Τεγγελίδη πέρασε σαν "σίφουνας" από την Καστοριά με 2 - 1 και έτσι βύθισε τους γουναράδες στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα της Μακεδονίας βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση προπονητή μετά το τέλος της συνεργασίας με το Γιάννη Γούναρη. Ακούγονται τα ονόματα των Ν. Αλέφαντου και Π. Μίχου. Ο Ολεγκ Προτάσοφ "κάρφωσε" τον Ιωνικό (1 - 0) και τον συμπατριώτη του Μπλαχίν οδηγώντας τη Βέροια σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε βάρος του Ιωνικού.

Ο ΟΦΗ με το φτωχό 1 - 0 επί του Ηρακλή σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση, ενώ η Καβάλα ξεπέρασε το εμπόδιο του Απόλλωνα (2 - 1). Τέλος, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Αρης και ΠΑΟΚ έμεινα στο 0 - 0, σε ένα θέαμα ασορτί με το αποτέλεσμα...

ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Πρώτη ήττα για τη ΓΕ Βέροιας

Την πρώτη ήττα του στο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών υπέστη η πρωτοπόρος ΓΕΒ Αρβανιτίδης. Η ομάδα της Βέροιας έχασε 25 - 18 στην Κατερίνη από τον Αρχέλαο όμως παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Αρχέλαος - ΓΕΒ Αρβανιτίδης 25 - 18, ΑΣΕ Δούκας - Ιωνικός 19 - 19Φίλιππος - Αθηναϊκός 27 - 23, Πανιώνιος - Ν. Ελβετία 29 - 18, Σχ. Ξυνή - ΒΑΟ 22 - 22, Βριλήσσια - ΑΟ Δράμας 42 - 23.

Η βαθμολογία (σε 6 αγώνες): ΓΕΒ Αρβανιτίδης 9, Ιωνικός 8, Αρχέλαος 8, Δούκας 7, Βριλήσια 7, Σχ. Ξυνή 7, Πανιώνιος 6, ΒΑΟ 5, Φίλιππος 4, ΑΟ Δράμας 4, Ν. Ελβετία 4, Αθηναϊκός 3.

  • Σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ, η Αναγέννηση Αρτας έχασε στη Γερμανία από τη Βάλε Βρέμης με 24 - 15 μπροστά σε 2.000 θεατές. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν: Σκάρα 5, Γκόλια 5, Ψωμιάδου 2, Χατζημικέ 1, Μπάλατς 1 και Σκουτέλα 1.
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΕΚ 1 - 1
Σκόνταψε στην Πάτρα

Τα λάθη και η επιπολαιότητα πληρώνονται. Η ΑΕΚ "πέταξε" δύο βαθμούς στην Πάτρα και αυτή είναι μια πραγματικότητα που οι όποιες διαμαρτυρίες για τον διαιτητή Αγγελάκη (αβάσιμες κατά τους περισσότερους) δεν την αλλάζουν. Οταν ένας παίχτης με την εμπειρία του Μανωλά αποβάλλεται (67) με δύο αδικαιολόγητες κίτρινες, δημιουργώντας αριθμητικό μειονέκτημα και όταν δέχεσαι γκολ για πολλοστή φορά από στημένη φάση, τότε χρειάζεται πρώτα αυτοκριτική.

Στο α ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι είχαν καθολική υπεροχή. Προηγήθηκαν νωρίς με τον Κωστή (14), είχαν δοκάρι με τον Βλάχο (25) και δεν αξιοποίησαν κάποιες ακόμα ευκαιρίες. Αντίθετα οι γηπεδούχοι στη μια από τις δύο προσπάθειες ισοφάρισαν με κεφαλιά του Καλά (27). Στην επανάληψη, ιδίως μετά το 67, έφτασαν πιο κοντά στη νίκη.

Την κίτρινη του διαιτητή Αγγελάκη είδαν ακόμα οι Κασάπης, Μπορμπόκης, Κετσπάγια.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Καρασάββας, Σαμαράς (23 Κομιανός), Χατζί, Αργυρόπουλος, Καλά, Ρούσσος, Κυριακόπουλος, Συρίγος (84 Κορδονούρης), Κλάιχ, Σαββίδης (85 Παλαπάνης), Βαϊτσης.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Μανωλάς, Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέφσκι, Μαλαδένης (62 Μπατίστα), Κωστής (82 Κοπιτσής), Νικολαϊδης (74 Μαρτσέλο).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ