ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
Σελ. /36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Νικητής κι αδικημένος

Ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε επί της Βιλερμπάν με 80 - 74, αλλά στην εκπνοή έχασε τη διαφορά του πρώτου αγώνα

Η νικηφόρα πορεία του Παναθηναϊκού δε σταμάτησε ούτε στη Λυόν. Οι πρωταθλητές Ευρώπης μετά από επιβλητική εμφάνιση, επικράτησαν της Βιλερμπάν με 80 - 74 (43 - 30). Ηταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη της ελληνικής ομάδας, που μέρα με τη μέρα φανερώνει πτυχές των αστείρευτων δυνατοτήτων της. Η διαφορά των 6 πόντων δεν εκφράζει καν τη διαφορά των δύο ομάδων. Αδικείται ο Παναθηναϊκός που στο ημίχρονο προηγήθηκε 43 - 30. Με τον Αλβέρτη να ευστοχεί σε τρία συνεχόμενα τρίποντα η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 17 πόντους (61 - 44) κι είναι κρίμα που στο τέλος δεν καλύφτηκε η διαφορά των 6 πόντων με την οποία η γαλλική ομάδα είχε επικρατήσει στην Αθήνα. Ας όψεται όμως ο Ραντ που με επιθέσεις απελπισίας πέτυχε στο τελευταίο λεπτό να μειώσει διαφορά 12 πόντων σε 6, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του Γ ομίλου, με καλύτερη διαφορά πόντων στα 8 παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κρατήσει τη διαφορά, αν ο Ντίνκινς δεν καθόταν στο 28 στον πάγκο με 4 φάουλ. Ο Γεωργικόπουλος δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Ραντ που πέτυχε 21 πόντους στην επανάληψη. Κι οι πέντε "πράσινοι" που ξεκίνησαν τον αγώνα διέπρεψαν. Οι Αλβέρτης, Οικονόμου, Αμίτσι ως σκόρερ, ο Ντίνκινς στην οργάνωση του παιχνιδιού και στην άμυνα και ο Κοχ ως προσωπικός αντίπαλος στο μεγαλύτερο διάστημα του Ραντ. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Κροατία με την Κροάσια Σπλιτ, ενώ η Βιλερμπάν έχει επίσης δύσκολο αγώνα με την Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα.

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ: Ραντ 27 (4), Ουατάρα, Πλιβί, Νεμπό 8, Ντιγκμπό 6 (1), Χάουαρντ 9 (1), Ριπέρ, Ανταμς 9, Μπιλμπά 15 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 25 (6), Γεωργικόπουλος, Κοχ 5 (1), Βουρτζούμης, Οικονόμου 15 (1), Ντίνκινς 6 (1), Μαρτίνεθ 3, Αμίτσι 23.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Πέτυχαν το απόλυτο

Αήττητες έκλεισαν την πρώτη φάση οι ελληνικές ομάδες

Η ξέφρενη πορεία των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς συνεχίστηκε και χτες με απόλυτα νούμερα. ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Σπόρτιγκ και Αρης νίκησαν τους αντιπάλους τους και αισίως μετράμε 24 νίκες σε ισάριθμα ματς! Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Το σερί των νικηφόρων εμφανίσεων συνέχισε χτες στη Σουηδία ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μισέλ Γκομέζ κέρδισε δύσκολα 88 - 79 τη Σεντερτέλια Αστρα και έτσι πέτυχε την 6η νίκη της στο 13ο όμιλο του κυπέλλου Κόρατς. Ο "δικέφαλος" είχε συνέχεια την πρωτοπορία στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού οι Σουηδοί μείωσαν στο καλάθι (74 - 76) στο 35. Ομως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η εμπειρία της ελληνικής ομάδας στάθηκε αρκετή για να της δώσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Αντονι Μπόνερ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Στογιάκοβιτς, Σκάιλς. Τους πόντους των Σαλονικιών σημείωσαν: Μπόνερ 22, Μπουντούρης 3, Ρεντζιάς 8, Σκάιλς 15, Στογιάκοβιτς 27, Γιαννούλης 12, Νικολαϊδης 1, Μαματζιόλας, Μπεκ.

Ο Αρης

Ο Μάριο Μπόνι 12 πριν από το τέλος του αγώνα με δύο βολές ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη του Αρη στο Οσιγιεκ της Κροατίας με 74 - 71. Σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 70 - 68 για τους "κιτρινόμαυρους" και η ψυχραιμία στις βολές του κοινοτικού έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων που κρατήθηκε με... νύχια και με δόντια. Ο Τσαρλς Σάκελφορντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Αρη πετυχαίνοντας 24 πόντους. Τους υπόλοιπους σημείωσαν οι: Ορτίθ 10, Λιαδέλης 5, Σταυρακόπουλος 6, Σιούτης 2, Φλώρος 10, Αγγελίδης 6, Χωλόπουλος 5, Μπόνι 6.

Το Περιστέρι

Με νίκη έκλεισε τους αγώνες του για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Κόρατς το Περιστέρι που χτες επιβλήθηκε άνετα της φινλανδικής Λάχτι με 101 - 70, τερμάτισε πρώτο και αήττητο στον όμιλό του. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα που αγωνίστηκε χωρίς δυο βασικούς της παίκτες, τον Κορωνιό και τον Τσίτουμ, χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στα μισά του Α μέρους για να κόψει τη φόρα των Φινλανδών. Οι Φινλανδοί μέχρι εκείνο το σημείο κατάφερναν να κοντράρουν την ελληνική ομάδα και το σκορ ήταν ισόπαλο 24 - 24. Ενα 11 - 0 του Περιστερίου ήταν αρκετό για να αρχίσει το ξέσπασμα που οδήγησε στη μεγάλη και άνετη νίκη με τους 31 πόντους διαφορά.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Γκούροβιτς 30, Μάξεϊ 21, Γκαγκαουδάκης 12, Νόντας 2, Γιάριτς 5, Κρητικός 5, Μακαράς 6, Μορέτι 5, Αποσκίτης 3, Αλμπέρτι 4.

Ο Σπόρτιγκ

Με έξι στα έξι και το γνώριμο σκηνικό του άδειου γηπέδου ο Σπόρτιγκ έκλεισε χτες τους αγώνες του για την πρώτη φάση, αφού νίκησε άνετα τη ρωσική Σαμάρα με 88 - 64. Οι Πατησιώτες αν και βρέθηκαν στο ημίχρονο να προηγούνται μόλις με ένα πόντο (44 - 43), εντούτοις δε φάνηκαν διατεθειμένοι να σπάσουν το αήττητό τους στον τελευταίο αγώνα. Στην αρχή του Β μέρος ανέβασαν τη διαφορά στους 14 πόντους και από κει και πέρα όλα ήταν τυπική διαδικασία. Στο δεύτερο γύρο ο Σπόρτιγκ θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπεσίκτας στις 4 και 11 Δεκέμβρη.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Γάκης 8, Δευτεραίος 2, Αβδάλας 13, Χένρι 20, Γκίμπερτ 13, Κούρος 15, Χριστοδούλου 5, Μοσχοβίτης 2, Κασουρίδης 10.

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Πλεονέκτημα έδρας ο Ηρακλής

Πλεονέκτημα έδρας στη Β φάση του ευρωπαϊκού κυπέλλου απέκτησε ο Ηρακλής, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος των αγώνων του προκριματικού ομίλου. Ο "γηραιός" στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης με αντίπαλο την πολωνική Βρότσλαβ, θα μάθει αν θα κατακτήσει τελικά την πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου του.

Την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο μπορεί να διεκδικήσει και ο Απόλλωνας. Προϋπόθεση γι' αυτό να νικήσει στην Πάτρα την ουκρανική Μπουντιβέλνικ με διαφορά 11 πόντων και φυσικά να επιστρέψει νικητής στην τελευταία αγωνιστική από το Βόλγκογκραντ.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής στους ελληνικούς ομίλους:

Ε όμιλος: Ντεν Μπος - Ηρακλής 78 - 94, Βρότσλαβ - Γάνδη 86 - 77, Ζαντάρ - Αχιλλέας Κ. 89 - 66.

Η βαθμολογία: Ηρακλής 15, Βρότσλαβ 14, Γάνδη 12, Ζαντάρ12, Ντεν Μπος 11, Αχιλλέας 8.

Στ όμιλος: Κλουζ - Απόλλωνας 86 - 107, Μπουντιβέλνικ - Οστάνδη 79 - 69, Βόλγκογκραντ - Μπρνο 80 - 68.

Η βαθμολογία: Μπουντιβέλνικ 15, Απόλλωνας 14, Οστάνδη 14, Μπρνο 11, Βόλγκογκραντ 10, Κλουζ 8.

Να η ευκαιρία!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την αδύναμη Σαρλερουά και ο Πανιώνιος παίζει το τελευταίο του χαρτί στο Λιμόζ

Επιστρέφει στο Φάληρο κι αν δεν επαναληφθεί η ιστορία του Βερολίνου και της Μπολόνια, επιστρέφει και στις νίκες ο Ολυμπιακός. Στις 21.15 φιλοξενεί τη Σαρλερουά (ΑΝΤ-1). Τη δεύτερη ομάδα μαζί με τη Λεβερκούζεν στην Ευρωλίγκα, που δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης. Καλού - κακού πάντως και για να φυλάει τα ρούχα του για παν ενδεχόμενο, ο Ντ. Ιβκοβιτς ζητάει από τους παίκτες του να προετοιμαστούν για μάχη. "Η Σαρλερουά δυσκόλεψε αφάνταστα, τόσο την Τιμσίστεμ στην Μπολόνια, όσο και την Τσιμπόνα στο Ζάγκρεμπ" υπενθύμισε χτες. Στην πραγματικότητα τη μόνη ομάδα που δυσκόλεψαν μέχρι τώρα οι Βέλγοι ήταν ο Ολυμπιακός, που χρειάστηκε παράταση για να φτάσει στη νίκη, ενώ προηγούμενα ο Σιγάλας είχε ισοφαρίσει στην εκπνοή με τρίποντο.

Τελευταία ευκαιρία για Πανιώνιο

Ταξίδι στη Γαλλία πραγματοποιεί ο Πανιώνιος που στις 21.30 αντιμετωπίζει τη Λιμόζ (ζωντανή μετάδοση (Super sport). Αν θα είναι ταξίδι αναψυχής, θα εξαρτηθεί από το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι κι αλλιώς πάντως, είναι μια καλή ευκαιρία για τους "κυανέρυθρους" να ξεχάσουν για λίγο τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που βασανίζουν το σύλλογο. Είναι όμως κι η τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη τριάδα του Α ομίλου, προκειμένου να διασφαλίσουν 100% τις τρεις θέσεις του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρωλίγκα.

Στη Γερμανία αγωνίζεται ο Σπόρτιγκ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Βούπερταλ.

ΛΟΤΟ: Κατά την χθεσινή κλήρωση του ΛΟΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που

ΛΟΤΤΟ: Κατά την χτεσινή κλήρωση του ΛΟΤΟ οι τυχεροί αριθμοί που κληρώθηκαν είναι οι εξής: 13, 39, 46, 41, 31, 40. Στο ΠΡΟΤΟ ο τυχερός αριθμός που κληρώθηκε είναι ο 0573276. Στο ΛΟΤΤΟ βρέθηκε ένα δελτίο με έξι σωστές προβλέψεις το οποίο κερδίζει 124.772.275 δρχ.

@

Στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΝΤ και στο Εθνικό Κολυμβητήριο πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή η επίδειξη κολύμβησης και το Τουρνουά Μπάσκετ Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Για πρώτη φορά φέτος οι αγώνες αυτοί εντάχθηκαν στις εκδηλώσεις των "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΩΝ", που διοργανώνει η Διεύθυνση Αθλητισμού - Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τις εκδηλώσεις έκλεισαν περίπου 50 παιδιά που έκαναν επίδειξη κολύμβησης.

  • Εκατό περίπου έφηβοι αθλητές από την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Βουλγαρία θα πάρουν μέρος στο Αλεξάνδρειο Τουρνουά Πυγμαχίας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας από 22 μέχρι 24 Νοεμβρίου.
ΤΕΝΙΣ

Με νίκες συνέχισαν οι δυο Ελληνες πρωταθλητές του τένις Σόλων Πέππας και Παντελής Μοσχούτης που προκρίθηκαν στον τρίτο γύρο του διεθνούς τουρνουά "Μάστερ". Ο Πέππας νίκησε χτες το πρωί τον Πολωνό Σκίπτσακ με 2 - 0 (6 - 3, 6 - 1), ενώ ο Μοσχούτης επιβλήθηκε του Φιλανδού Νούρμικεν επίσης με 2 - 0 (6 - 4, 7 - 6).

"ΑΘΗΝΑ '97"
Η "μάχη" του εισιτηρίου

Η "μάχη" για τα εισιτήρια του ΑΘΗΝΑ '97 ξεκίνησε, αν και τα εισιτήρια δεν έχουν ακόμα τυπωθεί. Μέχρι στιγμής η Οργανωτική Επιτροπή έχει δεχτεί αιτήσεις για κρατήσεις 51.000 εισιτηρίων που κοστολογούνται σε 371 εκατ. δρχ. και αντιστοιχούν στο 10% αυτών που θα τεθούν σε κυκλοφορία. Οι κρατήσεις προέρχονται από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Αγγλία. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 3.000 δρχ. και φτάνουν τις 10.000 δρχ. για τα απογευματινά αγωνίσματα, ενώ το πρωί θα κοστίζουν 1.000 - 2.000 δρχ. Για όσους θέλουν πακέτο εισιτηρίων για τις 10 μέρες των αγώνων υπάρχουν εκπτώσεις 20% για κρατήσεις μέχρι τις 31.1.97 και 10% από 1.2.97 - 31.5.97.

Στο μεταξύ η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου πρόκειται να πριμοδοτήσει με 25 εκατ. δρχ. κάθε αθλητή που θα πετύχει παγκόσμιο ρεκόρ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στην Αθήνα το '97. Η απόφαση θα οριστικοποιηθεί το ερχόμενο μήνα στο Μονακό. Στην ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί η πόλη

που θα αναλάβει την επόμενη διοργάνωση. Υποψήφιες είναι: Ελσίνκι, Νέο Δελχί, Σεβίλλη, Στάνφορντ (ΗΠΑ).

Ο Νίκος Οικονόμου ήταν από τους πρωτεργάτες της νίκης του ΠΑΟ επί της Βιλερμπάν στη Γαλλία



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ