Πέμπτη 21 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Πέτυχαν το απόλυτο

Αήττητες έκλεισαν την πρώτη φάση οι ελληνικές ομάδες

Η ξέφρενη πορεία των ελληνικών ομάδων στο Κύπελλο Κόρατς συνεχίστηκε και χτες με απόλυτα νούμερα. ΠΑΟΚ, Περιστέρι, Σπόρτιγκ και Αρης νίκησαν τους αντιπάλους τους και αισίως μετράμε 24 νίκες σε ισάριθμα ματς! Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Το σερί των νικηφόρων εμφανίσεων συνέχισε χτες στη Σουηδία ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μισέλ Γκομέζ κέρδισε δύσκολα 88 - 79 τη Σεντερτέλια Αστρα και έτσι πέτυχε την 6η νίκη της στο 13ο όμιλο του κυπέλλου Κόρατς. Ο "δικέφαλος" είχε συνέχεια την πρωτοπορία στο σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε τα εύκολα δύσκολα, αφού οι Σουηδοί μείωσαν στο καλάθι (74 - 76) στο 35. Ομως στα τελευταία κρίσιμα λεπτά η εμπειρία της ελληνικής ομάδας στάθηκε αρκετή για να της δώσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Αντονι Μπόνερ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Στογιάκοβιτς, Σκάιλς. Τους πόντους των Σαλονικιών σημείωσαν: Μπόνερ 22, Μπουντούρης 3, Ρεντζιάς 8, Σκάιλς 15, Στογιάκοβιτς 27, Γιαννούλης 12, Νικολαϊδης 1, Μαματζιόλας, Μπεκ.

Ο Αρης

Ο Μάριο Μπόνι 12 πριν από το τέλος του αγώνα με δύο βολές ήταν αυτός που σφράγισε τη νίκη του Αρη στο Οσιγιεκ της Κροατίας με 74 - 71. Σε εκείνο το σημείο το σκορ ήταν 70 - 68 για τους "κιτρινόμαυρους" και η ψυχραιμία στις βολές του κοινοτικού έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων που κρατήθηκε με... νύχια και με δόντια. Ο Τσαρλς Σάκελφορντ ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Αρη πετυχαίνοντας 24 πόντους. Τους υπόλοιπους σημείωσαν οι: Ορτίθ 10, Λιαδέλης 5, Σταυρακόπουλος 6, Σιούτης 2, Φλώρος 10, Αγγελίδης 6, Χωλόπουλος 5, Μπόνι 6.

Το Περιστέρι

Με νίκη έκλεισε τους αγώνες του για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Κόρατς το Περιστέρι που χτες επιβλήθηκε άνετα της φινλανδικής Λάχτι με 101 - 70, τερμάτισε πρώτο και αήττητο στον όμιλό του. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα που αγωνίστηκε χωρίς δυο βασικούς της παίκτες, τον Κορωνιό και τον Τσίτουμ, χρειάστηκε ένα ξέσπασμα στα μισά του Α μέρους για να κόψει τη φόρα των Φινλανδών. Οι Φινλανδοί μέχρι εκείνο το σημείο κατάφερναν να κοντράρουν την ελληνική ομάδα και το σκορ ήταν ισόπαλο 24 - 24. Ενα 11 - 0 του Περιστερίου ήταν αρκετό για να αρχίσει το ξέσπασμα που οδήγησε στη μεγάλη και άνετη νίκη με τους 31 πόντους διαφορά.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Γκούροβιτς 30, Μάξεϊ 21, Γκαγκαουδάκης 12, Νόντας 2, Γιάριτς 5, Κρητικός 5, Μακαράς 6, Μορέτι 5, Αποσκίτης 3, Αλμπέρτι 4.

Ο Σπόρτιγκ

Με έξι στα έξι και το γνώριμο σκηνικό του άδειου γηπέδου ο Σπόρτιγκ έκλεισε χτες τους αγώνες του για την πρώτη φάση, αφού νίκησε άνετα τη ρωσική Σαμάρα με 88 - 64. Οι Πατησιώτες αν και βρέθηκαν στο ημίχρονο να προηγούνται μόλις με ένα πόντο (44 - 43), εντούτοις δε φάνηκαν διατεθειμένοι να σπάσουν το αήττητό τους στον τελευταίο αγώνα. Στην αρχή του Β μέρος ανέβασαν τη διαφορά στους 14 πόντους και από κει και πέρα όλα ήταν τυπική διαδικασία. Στο δεύτερο γύρο ο Σπόρτιγκ θα αντιμετωπίσει την τουρκική Μπεσίκτας στις 4 και 11 Δεκέμβρη.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Γάκης 8, Δευτεραίος 2, Αβδάλας 13, Χένρι 20, Γκίμπερτ 13, Κούρος 15, Χριστοδούλου 5, Μοσχοβίτης 2, Κασουρίδης 10.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ