ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 13 Γενάρη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΑΤΣ
Νύχτες Σικάγο στη Μόσχα...

Επεισόδια και απρόοπτα στο παιχνίδι Ντιναμό - Πανιωνίου. Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης

Πράγματα και θαύματα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στη Μόσχα. Στη ρώσικη πρωτεύουσα δεν έφτασε ποτέ ο Φιλανδός διαιτητής Σάρος, επειδή ταξίδευσε χωρίς βίζα και δεν του επιτράπη η είσοδος στη χώρα. Στη συνέχεια το γήπεδο της ΤΣΣΚΑ ήταν κατειλημμένο από τις ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών του συλλόγου που είχαν υποχρεώσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Τη Θέση του Φιλανδού πήρε Ρώσος διαιτητής και το παιχνίδι Ντιναμό - Πανιώνιος που δεν είχε καμία βαθμολογική σημασία άρχισε λίγο πριν το ρολόι της Κόκκινης Πλατείας χτυπήσει μεσάνυχτα. Μέσα σ' αυτό το κομφούζιο ήταν λογικό να χάσουν οι παίκτες την ψυχραιμία τους. Μπέιλι και Πασούτιν συνεπλάκησαν, η σύγκρουση γενικεύτηκε και οι δύο ομάδες τελείωσαν το παιχνίδι με τρεις παίκτες. Ο Πανιώνιος πήρε τελικά τη νίκη με 96-87. Τους πόντους της ομάδας της Ν. Σμύρνης σημείωσαν οι Κικίλιας 11, Καλαϊτζής 1, Μποσγανάς 13, Μπέιλι 15, Μέις 21, Καράγκουτης 23, Γιέλιτς 10, Αγγέλου 2.

Στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Κόρατς ο Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει στις 25 Γενάρη τη Στεφανέλ στο Μιλάνο και στις 1 Φλεβάρη στη Ν. Σμύρνη. Οι παράγοντες του Πανιωνίου πιστεύουν ότι ο Μπέιλι που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Ντιναμό δε θα τιμωρηθεί.

Τα πλήρη αποτελέσματα της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής:

Α όμιλος

Σολέ - Μονρέσα 84-93

Ούλκερ - Φ. Μπολόνια 72-68

Η βαθμολογία: Φ. Μπολόνια 10 (+σν3), Ούλκερ 10 (+πν3), Μονρέσα 8, Σολέ 8.

Β όμιλος

Ορτέζ - Βερόνα62-56

Βερολίνο - Εστουντιάντες 107-80

Η βαθμολογία: Ορτέζ 10, Βερολίνο 9, Εστουντιάντες 8, Βερόνα 8.

Γ όμιλος

Τεργέστη - Σεβίλλη 100-91

Ντιναμό - Πανιώνιος86-97

Η βαθμολογία: Πανιώνιος 11, Τεργέστη 10, Σεβίλλη 8, Ντιναμό 7.

Δ όμιλος

Περιστέρι - Καθέρες86-91

Χάποελ Ε. - Μιλάνο 74-82

η βαθμολογία: Καθέρες 11, Μιλάνο 9, Χάποελ Ε. 8, Περιστέρι 8.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης: Καθέρες (Ισπ. ) - Τεργέστη (Ιτ. ), Φ. Μπολόνια (Ιτ. ) - Βερολίνο (Γερμ. ), Ορτέζ (Γαλ. ) - Ούλκερ (Τουρκ. ), Μιλάνο - Πανιώνιος.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ 56-79
Ανώμαλη προσγείωση στο Φάληρο

Η Εφες έκοψε τα φτερά του Ολυμπιακού, παγιδεύοντάς τον με άμυνα ζώνης

Σε ανώμαλη προσγείωση υποχρέωσε χτες η εκπληκτική Εφές Πίλσεν τον Ολυμπιακό νικώντας τον σε ρυθμό... προπόνησης 79-56! Ακόμη και ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος δεν μπορούσε να φανταστεί τέτοια εξέλιξη με το δεδομένο ότι οι Πειραιώτες στο πρώτο παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη είχαν κερδίσει με το εντυπωσιακό 77-42. Σίγουρα αυτός ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία τύχη απέναντι στους παθιασμένους Τούρκους που μετά το 5' πήραν κεφάλι στο σκορ και το διατήρησαν με χαρακτηριστική άνεση μέχρι το τέλος, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά. Ο Γιάννης Ιωαννίδης "παγιδεύτηκε" από την άμυνα ζώνης του Αϊντίν Ερς έκανε λάθος επιλογές σε άμυνα και επίθεση και έτσι ήρθε φυσιολογικά η ήττα. Ο Τζόνσον τραγική φιγούρα πέτυχε μόλις πέντε πόντους στην επανάληψη και ενώ το ματς είχε κριθεί. Οι ψηλοί είχαν χέρια που έτρεμαν και μόνο ο φιλότιμος Φράνκο Νάκιτς προσπαθούσε, μάταια όμως... Από την Εφές που "υπνώτισε" με το παιχνίδι της (σσ παλιομοδίτικο αλλά ουσιαστικό) πρώτος παίκτης ο Σαριτσά ενώ ακολούθησαν ο Οϊγκούτς και ο "εγκεφαλικός" Κορτσιάνι.

Στα περίεργα του αγώνα ο τραυματισμός στο 29 δευτερόλεπτο του πρώτου διαιτητή Σλοβένου Ρεμς που σε σύγκρουσή του με τον Μπακατσιά υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα. Αποτέλεσμα ήταν το ματς να διακοπεί για δεκαπέντε λεπτά, να ξεκινήσει με ένα διαιτητή τον Λιθουανό Μπραζάουσκας και εννιά λεπτά πριν τη λέξη του πρώτου μέρους να σχηματιστεί δυάδα με την προσέλευση του Πολωνού Ζιχ που ήρθε... βολίδα από τα Λιόσια όπου νωρίτερα είχε σφυρίξει τη γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ. Στα μελανά σημεία του αγώνα ήταν η ρίψη αντικειμένων όταν αποχωρούσαν οι Τούρκοι παίκτες. Μετά σου λέει ελληνική φιλοξενία...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βολκόφ 8, Τζόνσον 4 (1 τρ.), Νάκιτς 26 (2 τρ.), Φασούλας 12, Τάρλατς 6, Μπακατσιάς, Τόμιτς, Λημνιάτης, Σταμάτης.

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Τουρκσάν 5, Κορτσιάνι 16, Αϊντίν 14 (1 τρ.), Γκίρκιν 2, Κρος 8, Οϊγκούτς 16, Σαριτσά 28.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ελπίζει ο Σπόρτιγκ

Κέρδισε την Τούνσγκραμ 79-54

Την 3η νίκη του στο κύπελλο Πρωταθλητριών πέτυχε ο Σπόρτιγκ και ελπίζει βάσιμα ότι το τρένο της πρόκρισης στην τελική τετράδα θα ...σφυρίξει και στα Πατήσια. Η ελληνική ομάδα πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της περιόδου, νίκησε την Ουγγρική Τούνσγκραμ με 79-54 (45-29), καλύπτοντας παράλληλα τη διαφορά των 10 πόντων με την οποία ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Κορυφαίες της συνάντησης οι Αμερικανίδες Τόλερ και Χολ, αλλά και η Παπαηλία που στην επανάληψη έτρεξε όσο και μία μαραθωνοδρόμος. Οι Ουγγαρέζες προσπάθησαν μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο. Οταν τα κορίτσια του Σπόρτιγκ κάλυψαν τη διαφορά των δέκα πόντων, δεν είχαν διάθεση και δυνάμεις να αντιδράσουν. Την ερχόμενη Πέμπτη ο Σπόρτιγκ αγωνίζεται στη Γαλλία με την Βαλενσιέ.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ: Τόλερ 22, Τσερεντοπούλου, Ψήμμα, Κλιγκοπούλου 9, Ρήγα 3(1), Παπαηλία 19(1), Βασιλείου 2, Μπεσκάκη 1, Μητροπούλου 2, Χολ 21.

ΤΟΥΝΣΓΚΡΑΜ: Νάγκι 16, Καρτς 6, Γκόσι 1, Στοφιτσκοβιτς 10, Χέρμπστερ, Χάγκαρα, Μπίρο 6, Μόλναρ 15.

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Ξανά στο χορό της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ μετά το 79-62 επί της Μακάμπι

Τα χαμόγελα και η αισιοδοξία επέστρεψαν στον ΠΑΟΚ μετά από 50 μέρες και τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η έξοχη εμφάνιση και η νίκη επί της Μακάμπι με 79-62 (42-40), αναπτέρωσε την ελπίδα της πρόκρισης. Με θετικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Τετάρτη στη Μόσχα, η 4η θέση του Α ομίλου δε θα είναι πια μακριά. Οι Μοσχοβίτες έχασαν χτες στη Λισαβόνα από την Μπενφίκα με 80-102, δείχνοντας ότι δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Χωρίς δεύτερο ξένο και τον Ματ Μπούλαρντ να παρακολουθεί νυσταγμένος το παιχνίδι απ' την εξέδρα, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα εικοσάλεπτο να βρει το ρυθμό του και να σταματήσει τα ατού της Μακάμπι. Οταν έλεγξε τα ριμπάουντ και δυσκόλεψε τις προσπάθειες του Τζάμσι, η νίκη ήρθε ευκολότερα του αναμενομένου. Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Σάβιτς, Γιαννούλης και ο Κόρφας στην επανάληψη.

ΠΑΟΚ: Μαματζιόλας, Μπουντούρης, Πρέλεβιτς 14 (3), Στογιάκοβιτς 17, Κόρφας 8 (2), Γαλακτερός 14 (2), Σάβιτς 21, Ρεντζιάς, Γιαννούλης 5.

ΜΑΚΑΜΠΙ: Χάνφελντ 4, Ντάνιελ 9 (1), Γκούντες 6 (2), Κόλεμαν 14, Ελιμέλεχ, Φέαρ 2, Τζάμσι 16 (2), Τσούρτσιτς 11.

Τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων: Μπενφίκα - ΤΣΣΚΑ 102-80, Λιμόζ - Τσιμπόνα 81-63, Λεβερκούζεν - Μπολόνια 87-80, Μπανταλόνα - Μπαρτσελόνα 64-74.

Οι βαθμολογίες:

Α όμιλος: Παναθηναϊκός 14, Σκαβολίνι 14, Ρεάλ 14, Μακάμπι 12, ΤΣΣΚΑ 12, ΠΑΟΚ 11, Ολύμπια 10, Μπενφίκα 9.

Β όμιλος: Μπολόνια 13, Ολυμπιακός 13, Μπαρτσελόνα 13, Λιμόζ 13, Εφές Πίλσεν 13, Λεβερκούζεν 12, Τσιμπόνα 11, Μπανταλόνα 8.

Υπερβολική ποινή

Αποκλεισμός ενός χρόνου στον Βιλανάκη

Το ΔΣ της ΕΠΟ υιοθέτησε σχετική εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής και τιμώρησε το μεσοεπιθετικό νεαρό παίκτη της Σκόντα Ξάνθης Αγγελο Βιλανάκη με αποκλεισμό ενός χρόνου από κάθε αγώνα της Εθνικής ελπίδων και εξάμηνο αποκλεισμό από την Εθνική ανδρών, αν ποτέ καλούνταν σ αυτήν.

Η αρχική εισήγηση μιλούσε για ισόβιο αποκλεισμό του παίκτη από την Εθνική ελπίδων, αλλά επειδή αυτό ήταν πλεονασμός - έτσι κι αλλιώς το όριο ηλικίας δεν του επιτρέπει να παίξει πάνω από ένα χρόνο στις ελπίδες - και επειδή κρίθηκε βαριά η έκφραση "ισόβιος αποκλεισμός", η τελική απόφαση στρογγυλεύτηκε.

Ο Βιλανάκης είχε αποβληθεί στις 17/12 στον αγώνα των ελπίδων Ελλάδας - Σκοτίας, όταν έφτυσε αντίπαλό του.

ΕΥΡΩΠΑ+ΔΚΙΚΑ ΚΥΠΕΛΛΑ ΒΟΛΕ+ΔΚΙ
Επεσε στην Πόλη

Ηττα της Ορεστιάδας με 3-0 από την Εκσατσίμπασι

Την ήττα γνώρισε χτες η Ορεστιάδα στην Κων/πολη από την τουρκική Εκσατσίμπασι για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας του βόλεϊ στους άνδρες. Οι Τούρκοι αποδεικνύοντας ότι είναι αξιόμαχη ομάδα και εκμεταλλευόμενοι την έδρα κατάφεραν να κερδίσουν με 3-0 (15-9, 15-8, 16-14). Η Ορεστιάδα πάλεψε στο τελευταίο σετ να γυρίσει το παιχνίδι χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ετσι τώρα η ρεβάνς την επόμενη Τετάρτη στην Ορεστιάδα θα είναι δύσκολη για την ελληνική ομάδα. Η Ορεστιάδα αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο εκτός απροόπτου τη γερμανική Μέρσερ Μόερς που κέρδισε στο Κίεβο τη Λοκομοτίβ με 3-1.

Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός περιμένει μια εκ των Μπρατισλάβα και Χάλκμπανκ. Στο πρώτο παιχνίδι οι Σλοβάκοι κέρδισαν στην έδρα τους με 3-0 (15-10, 15-5, 15-10). Στο Κυπελλούχων ο Αρης σε περίπτωση πρόκρισης παίζει με μια από τις Νέτας (Τουρκ.) και Βιλέντα Μάριμπορ (Σλοβακ.). Στον πρώτο αγώνα οι γηπεδούχοι Τούρκοι κέρδισαν με 3-2.

Τέλος, στο Κύπελλο Κυπελλούχων γυναικών ο ΠΑΟ θα παίξει με τη Βάσας Βουδ. ή την Αλκορκον Ισπανίας. Οι Ουγγαρέζες κέρδισαν στο πρώτο παιχνίδι με 3-0.

Εμφύλιος στον ΣΕΓΑΣ

Παραιτήθηκε ο Β. Σαβράμης μέλος του ΔΣ μετά από ρήξη με τον Στρ. Μολυβά

Εμφύλια ρήξη με απρόβλεπτες συνέπειες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαραθώνιου Δρόμου 95 που έχει ανατεθεί στην Ελλάδα εκδηλώθηκε χτες στον ΣΕΓΑΣ. Μετά από διαφωνία με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Στρ. Μολυβά, υπέβαλε την παραίτησή του ο Β. Σαβράμης μέλος του ΔΣ και άνθρωπος - κλειδί στις σχέσεις της Ομοσπονδίας με την ΙΑΑΦ. Αιτία της παραίτησης Σαβράμη ήταν η απαίτηση Μολυβά να μη συμπεριληφθεί ο πρώτος στην αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ που θα συναντηθεί στη Ρώμη το Σάββατο με τον πρόεδρο της ΙΑΑΦ Πρίμο Νεμπιόλο. Οπως δήλωσε στον "Ρ" ο Β. Σαβράμης χτες επικοινώνησε μαζί του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και του απαγόρευσε να πάει στη Ρώμη, παρά το γεγονός ότι είχε συμπεριληφθεί κατ' αρχήν στην αντιπροσωπεία. "Εγώ δεν ήθελα να είμαι στην αντιπροσωπεία αλλά ήταν επιθυμία του ίδιου του Πρίμο Νεμπιόλο" δηλώνει ο Β. Σαβράμης που μετά την επικοινωνία του με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ υπέβαλλε την παραίτησή του "για λόγους τιμής και υπόληψης". Μετά από αυτό ο Β. Σαβράμης ενημέρωσε τον Γ. Λιάνη στη Λωζάνη και ο τελευταίος αποφάσισε να τον πάρει μαζί του στη Ρώμη στη συνάντηση με τον Νεμπιόλο με την ιδιότητα του συμβούλου του. Ο Β. Σαβράμης που θεωρεί ότι οι επιθέσεις Μολυβά κατά του Γ. Λιάνη είναι έξω από κάθε αθλητική νοοτροπία εκφράζει φόβους για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μαραθωνίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ