ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Γενάρη 1995
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανω κάτω πρωτάθλημα και κύπελλο

Ανω κάτω έκανε η κακοκαιρία όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Η ΕΠΟ και η ΕΠΑΕ πονοκεφαλιάζουν, καθώς αναζητούν απεγνωσμένα κενές ημερομηνίες για να ορίσουν τους 9 αναβληθέντες αγώνες.

Ειδικά η αναβολή του αγώνα Αρη - Ολυμπιακού εκτός από το πρωτάθλημα της Α Εθνικής αναστατώνει ακόμα και τα προγράμματα του Κυπέλλου και της Εθνικής ομάδας. Η τέλεση χτες του αγώνα Καλαμαριάς - Καρδίτσας (1-1) υποχρεώνει την ΕΠΟ να εφαρμόσει τον κανονισμό και να μεταθέσει είτε την ώρα είτε την ημερομηνία τέλεσης του προγραμματισμένου για αύριο στις 2.30 μμ επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού - Καρδίτσας. Σήμερα το πρωί οι παράγοντες των δυο ομάδων θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα. Προσανατολισμός τους είναι να παίξουν την Πέμπτη.

Οσο για την τύχη των ίδιων των αναβληθέντων αγώνων των τριών πρωταθλημάτων, ο Κανονισμός αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν μέσα σε 15 μέρες. Ομως λόγω Κυπέλλου (αύριο, στη 1 και στις 15/2) και φιλικών αγώνων της Εθνικής (25/1 με Κύπρο και 8/2 με τη Ρουμανία) κενή Τετάρτη μέσα στο επόμενο 15νθήμερο δεν υπάρχει. Η μόνη κοντινή κενή ημερομηνία είναι η 22/2 και το πρόβλημα ειδικά για τα τέσσερα παιχνίδια της Α Εθνικής είναι μεγάλο.

Για το λόγο αυτό παράγοντες της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ πιέζουν τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Πολυχρονίου να αποκλείσει από το φιλικό της 25/1 τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Αρη, ώστε να γίνει τότε το δικό τους τουλάχιστον παιχνίδι. Ευελπιστώντας δε ότι αύριο θα αποκλειστεί από το Κύπελλο η Σκόντα Ξάνθη (από τον Παναθηναϊκό... ) σκέπτονται να ορίσουν την 1/2 ως ημερομηνία τέλεσης των αγώνων Σκόντα Ξάνθης - Αθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Ιωνικού. Το παιχνίδι Καβάλας - ΟΦΗ είναι έτσι κι αλλιώς ξεχωριστή περίπτωση. Η ΠΑΕ Καβάλα αναμένεται να υποβάλει ένσταση, να υποστηρίξει ότι οι λόγοι ανωτέρας βίας που επικαλείται ο ΟΦΗ δε στέκουν και να ζητήσει την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της.

Οι τρεις συναντήσεις της Β Εθνικής, Πιερικός - Πανηλειακός, Πόντιοι Βέροιας - Γιάννινα, Νάουσα - Πανσερραϊκός και οι δυο αγώνες της Γ Εθνικής, Κιλκισιακός - Καστοριά, Εορδαϊκός - Απόλλωνας Κρύας Βρύσης δεν αποκλείεται να γίνουν στη 1/2.

Για όλα αυτά η ΕΠΑΕ θα αποφανθεί, αφού παραλάβει τα φύλλα αγώνα και αφού ασχοληθεί ο αθλητικός δικαστής. Ασφαλώς θα πάρει υπόψη της τόσο τις αναμενόμενες για σήμερα κλήσεις διεθνών από τον Πολυχρονίου, όσο και τα αποτελέσματα των αυριανών αγώνων Κυπέλλου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πράσινη χιονοστιβάδα...

Εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟ σε μια αγωνιστική που πλήγηκε από την κακοκαιρία. Αναβλήθηκαν τέσσερα παιχνίδια

To... χιόνι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Η κακοκαιρία ήταν ο λόγος που αναβλήθηκαν τέσσερα παιχνίδια. Αυτά είναι του Αρη με τον Ολυμπιακό στου Χαριλάου, του ΠΑΟΚ με τον Ιωνικό, την Ξάνθης με τον Απόλλωνα καθώς και της Καβάλας με τον ΟΦΗ. Στα τρία πρώτα αιτία ήταν το χιόνι που είχε σκεπάσει τα γήπεδα, ενώ στο τελευταίο δεν προσήλθε στην Καβάλα η ομάδα της Κρήτης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν θα διεξαχθούν: ΠΑΟΚ - Ιωνικός στις 1 Φλεβάρη, Αρης - Ολυμπιακός στις 22 του ίδιου μήνα. Τα υπόλοιπα παιχνίδια ακόμη δεν έχουν οριστεί.

Στον αγωνιστικό τομέα ο Παναθηναϊκός σωστή... χιονοστιβάδα διέλυσε με το εκπληκτικό 6-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Με εκτελεστή τον Βαζέχα οι πράσινοι έκαναν επίδειξη ισχύος και επέστρεψαν στις νίκες με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Πανιώνιος χωρίς προπονητή στον πάγκο ήταν απαράδεκτος. Σίγουρα ο Ρουμάνος Εμριχ Γένεϊ θα το σκεφτεί πολύ να αναλάβει τους "κυανέρυθρους". Ο διωγμός του Ανδρέα Μιχαλόπουλου σίγουρα έγινε σε λάθος χρόνο.

Η ΑΕΚ μπορεί να αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε από τον Κόλεφ, όμως "ξύπνησε" αμέσως και με ηγέτες και σκόρερ τους Σαραβάκο και Κωστή (από δύο γκολ έκαστος) έφτασε στην άνετη νίκη με 5-2.

"Δράμα" για τον Ηρακλή ο επίλογος του αγώνα με τη Δόξα. Ο γηραιός μέχρι το 87' ήταν μπροστά στο σκορ, όμως οι "μαυραετοί" στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα με γκολ των Κρίστοβιτς στο 87' και Ραφαηλίδη στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων!

Με αναγεννημένο τον Καμερουνέζο Εμπε η Λάρισα κέρδισε 3-0 τον Λεβαδειακό και βελτίωσε τη βαθμολογική της κατάσταση. Παρά τη νίκη οι φίλαθλοι της θεσσαλικής ομάδας αποδοκίμασαν τον Βασίλη Δανιήλ γιατί δε χρησιμοποίησε τον Τσακμακίδη που είναι ο αγαπημένος της κερκίδας.

Τέλος, στο στάδιο Καραϊσκάκη ο Εθνικός "γεύτηκε" ύστερα από πολλές αγωνιστικές τη χαρά της νίκης και τώρα κάνει ουσιαστικά όνειρα για την παραμονή του στην κατηγορία.

ΑΕΚ
Ικανοποίηση για Δημητριάδη

Το φορμάρισμα του Βασίλη Δημητριάδη είναι, κατά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ό,τι καλύτερο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ. Στην καθιερωμένη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Ενωσης τόνισε: "Ο Βασίλης στα τελευταία παιχνίδια είναι πάλι αυτός που ήταν πριν. Χτυπάω ξύλο να μην τον ματιάσω. Σίγουρα στη συνέχεια μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα". Αναφερόμενος στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή την εποχή η ομάδα, ο Ελληνας πλέον κόουτς υποστήριξε: "Ορισμένοι παίκτες πάνε από το καλό στο καλύτερο. Δεν μπορώ, όμως, να πω το ίδιο για το σύνολο, αφού έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης. Χρειαζόμαστε σταθερότητα στην απόδοσή μας για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την κορυφή". Καταλήγοντας ο Μπάγεβιτς οριοθέτησε τους φετινούς στόχους: "Σίγουρα το βάρος στρέφεται στο Κύπελλο, όμως κυνηγάμε και τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα".

Σήμερα το πρωί αναχωρεί η αποστολή της ομάδας ενόψει του αυριανού αγώνα ρεβάνς Κυπέλλου (πρώτος αγώνας 4 - 1) με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Εκτός τέθηκαν για προληπτικούς λόγους οι Καραγιάννης, Κούτουλας, Σαμπανάτζοβιτς, καθώς και ο τιμωρημένος Μανωλάς. Στην 11άδα επανέρχεται ο Μιχάλης Βλάχος, που εξέτισε την ποινή του.

ΧΑΝΤ-ΜΠΟΛ

Η νίκη των Βριλησσίων επί του Δούκα με 28 - 24, ήταν το σημαντικότερο γεγονός της πρεμιέρας του Β γύρου στην Α1 ανδρών του χάντ - μπολ. Επίσης, στο ντέρμπι της Μακεδονίας ο πρωταθλητής Φίλιππος Βέροιας νίκησε τον Αρχέλαο με 35 - 27. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: Πανελλήνιος - Ιωνικός Ν. Φ. 24 - 24, Αθηναϊκός - Σχ. Ξυνή 20 - 24. Λόγω της κακοκαιρίας δεν πραγματοποιήθηκαν τα παιχνίδια ΒΑΟ - ΓΕ Βέροιας, Κιλκίς - Αρίων. Η βαθμολογία: Φίλιππος 21, Δούκας 18, Αρχέλαος 16, Βριλήσσια 16, Σχ. Ξυνή 16, κ.τ.λ.

Στην Α1 γυναικών η Αναγέννηση Αρτας κράτησε το αήττητό της, αφού στη διπλή αγωνιστική του Σαββατοκύριακου επιβλήθηκε της Ν. Ιωνίας και του Αθηναϊκού με 36 - 21 και 33 - 26 αντίστοιχα. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου ήταν: Αθηναϊκός - Κύκλωπες 31 - 24, Ν. Ιωνία - Κύκλωπες 21 - 21, Δούκας - Αρης Ν 36 - 12. Η βαθμολογία: Αρτα 24, Δούκας 20, Κύκλωπες 16, ΓΕ Βέροιας 15 κ.τ.λ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ