Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανω κάτω πρωτάθλημα και κύπελλο

Ανω κάτω έκανε η κακοκαιρία όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Η ΕΠΟ και η ΕΠΑΕ πονοκεφαλιάζουν, καθώς αναζητούν απεγνωσμένα κενές ημερομηνίες για να ορίσουν τους 9 αναβληθέντες αγώνες.

Ειδικά η αναβολή του αγώνα Αρη - Ολυμπιακού εκτός από το πρωτάθλημα της Α Εθνικής αναστατώνει ακόμα και τα προγράμματα του Κυπέλλου και της Εθνικής ομάδας. Η τέλεση χτες του αγώνα Καλαμαριάς - Καρδίτσας (1-1) υποχρεώνει την ΕΠΟ να εφαρμόσει τον κανονισμό και να μεταθέσει είτε την ώρα είτε την ημερομηνία τέλεσης του προγραμματισμένου για αύριο στις 2.30 μμ επαναληπτικού αγώνα Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού - Καρδίτσας. Σήμερα το πρωί οι παράγοντες των δυο ομάδων θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα. Προσανατολισμός τους είναι να παίξουν την Πέμπτη.

Οσο για την τύχη των ίδιων των αναβληθέντων αγώνων των τριών πρωταθλημάτων, ο Κανονισμός αναφέρει ότι πρέπει να γίνουν μέσα σε 15 μέρες. Ομως λόγω Κυπέλλου (αύριο, στη 1 και στις 15/2) και φιλικών αγώνων της Εθνικής (25/1 με Κύπρο και 8/2 με τη Ρουμανία) κενή Τετάρτη μέσα στο επόμενο 15νθήμερο δεν υπάρχει. Η μόνη κοντινή κενή ημερομηνία είναι η 22/2 και το πρόβλημα ειδικά για τα τέσσερα παιχνίδια της Α Εθνικής είναι μεγάλο.

Για το λόγο αυτό παράγοντες της ΕΠΟ και της ΕΠΑΕ πιέζουν τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Πολυχρονίου να αποκλείσει από το φιλικό της 25/1 τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Αρη, ώστε να γίνει τότε το δικό τους τουλάχιστον παιχνίδι. Ευελπιστώντας δε ότι αύριο θα αποκλειστεί από το Κύπελλο η Σκόντα Ξάνθη (από τον Παναθηναϊκό... ) σκέπτονται να ορίσουν την 1/2 ως ημερομηνία τέλεσης των αγώνων Σκόντα Ξάνθης - Αθηναϊκού και ΠΑΟΚ - Ιωνικού. Το παιχνίδι Καβάλας - ΟΦΗ είναι έτσι κι αλλιώς ξεχωριστή περίπτωση. Η ΠΑΕ Καβάλα αναμένεται να υποβάλει ένσταση, να υποστηρίξει ότι οι λόγοι ανωτέρας βίας που επικαλείται ο ΟΦΗ δε στέκουν και να ζητήσει την κατακύρωση του αγώνα υπέρ της.

Οι τρεις συναντήσεις της Β Εθνικής, Πιερικός - Πανηλειακός, Πόντιοι Βέροιας - Γιάννινα, Νάουσα - Πανσερραϊκός και οι δυο αγώνες της Γ Εθνικής, Κιλκισιακός - Καστοριά, Εορδαϊκός - Απόλλωνας Κρύας Βρύσης δεν αποκλείεται να γίνουν στη 1/2.

Για όλα αυτά η ΕΠΑΕ θα αποφανθεί, αφού παραλάβει τα φύλλα αγώνα και αφού ασχοληθεί ο αθλητικός δικαστής. Ασφαλώς θα πάρει υπόψη της τόσο τις αναμενόμενες για σήμερα κλήσεις διεθνών από τον Πολυχρονίου, όσο και τα αποτελέσματα των αυριανών αγώνων Κυπέλλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ