ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Αυγούστου 1997
Σελ. /20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Ιβιτς χάλασε τη γιορτή

Τη μεγαλύτερη νίκη στην ευρωπαϊκή του ιστορία πέτυχε ο Ολυμπιακός, αλλά ο πρωτομάστοράς της Ντούσαν Μπάγεβιτς, δεν τη χάρηκε όσο περίμενε. Αφορμή ένας συμπατριώτης του. Ο Ιλια Ιβιτς που αρνήθηκε να καθίσει στον πάγκο, όταν έμαθε ότι δε θα ξεκινούσε στην αρχική δεκάδα. "Δε μετράει τόσο ο Ιβιτς όσο η νίκη. Για τον Ιλια θα τα πούμε πιο αναλυτικά αύριο ή μεθαύριο", τόνισε θυμωμένα κι έκλεισε το θέμα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόδοση του Β ημιχρόνου. Πέντε γκολ ούτε αυτός τα περίμενε. "Στο Α ημίχρονο είχαμε άγχος. Δεν παίξαμε σωστά, είμαστε στατικοί και ο αντίπαλός μας μάρκαρε σωστά. Στην επανάληψη αλλάξαμε δύο παίκτες. Τον Καραπιάλη και τον Βαρεσάνοβιτς, που τραυματίστηκε, αφήσαμε το άγχος στα αποδυτήρια, μας έλυσε τα πόδια το γρήγορο γκολ, βοήθησε και η κούραση του αντιπάλου κι όλα ήρθαν εύκολα", υπογράμμισε.

Η πρόκριση στο "Τσάμπιονς Λιγκ" έχει ήδη κριθεί υπέρ του Ολυμπιακού, αλλά ο προπονητής της Μαζίρ Αλεξάντερ Μπουμπνόφ δεν έδειξε να ανησυχεί. "Περίμενα ότι κάπως έτσι θα εξελιχθούν τα πράγματα. Γνώριζα τις δυνάμεις του Ολυμπιακού. Οι παίκτες μου παίξανε σωστά για 60 λεπτά. Είναι νέοι, άπειροι και δεν μπορούσαν να προσφέρουν κάτι περισσότερο. Πήραν όμως ένα καλό μάθημα, το οποίο θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον", υπογράμμισε, αφήνοντας την έκπληξη για το μέλλον. "Ο Ολυμπιακός δεν έδειξε όλες του τις δυνάμεις. Οταν θα ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα θα βελτιωθεί και νομίζω ότι έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία", τόνισε. Κάτι ανάλογο παραδέχτηκε και ο Μπάγεβιτς. "Εχουμε 22 παίκτες, πολλές λύσεις, όπως φάνηκε στο Β ημίχρονο και ανάλογα με τον αντίπαλο θα προσαρμόζουμε το παιχνίδι μας" κατέληξε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΟΖΙΡ 5 - 0
Θρύλος... 5 αστέρων

Οι Πειραιώτες σφράγισαν την πρόκριση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο

Με... 5η ταχύτητα ο Ολυμπιακός αύξησε το ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι δε δυσκολεύτηκε να φιλοδωρήσει με πέντε γκολ τη Μοζίρ (5 - 0). Αν και οι "ερυθρόλευκοι" στο πρώτο ημίχρονο καρδιοχτύπησαν τους 40.000 φίλους τους που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην επανάληψη βρήκε τον καλό του εαυτό (κυρίως λόγω των αλλαγών του Μπάγεβιτς) και έτσι πλέον είναι και με τα δυο πόδια στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ρεβάνς θα είναι μια τυπική διαδικασία στη Λευκορωσία. Ετσι μετά από 10 χρόνια οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς στην κορυφαία διοργάνωση επί συλλογικού επιπέδου στη Γηραιά Ηπειρο.

Στον αγωνιστικό τομέα, το πρώτο 45λεπτο ήταν... στείρο. Οι παίκτες του Ντ. Μπάγεβιτς είχαν υπέρμετρο άγχος και λίγες ήταν οι φορές που απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Γκάεφ.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Η είσοδος των Νινιάδη, Μπάντοβιτς αλλά και Γιαννακόπουλου έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα. Ο χορός των γκολ ξεκίνησε στο 59 όταν ο Ανδρέας Νινιάδης με σουτ - κεραυνό άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σίνιτσα Γκόγκιτς με κεφαλιά έγραψε το 2 - 0. Ο ίδιος παίκτης στο 67 με προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ. Στο 75 ήταν η σειρά του Γρηγόρη Γεωργάτου με διαγώνιο σουτ να κάνει το 4 - 0, ενώ ο Αλέξης Αλεξανδρής στο 83 με κεφαλιά μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Γκόγκιτς είχε δοκάρι στο 65.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Νορβηγού Ρον Πέτερσον.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς (46 Μπάντοβιτς), Καραταϊδης, Ανατολάκης, Πασσαλής, Γκόγκιτς, Καραπιάλης (46 Νινιάδης), Αλεξανδρής, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος, Οφορίκουε (60 Γιαννακόπουλος).

ΜΟΖΙΡ: Γκάεφ, Λουκασίεβιτς, Σισόεφ, Απάνας, Πολιάκοφ, Λόβτσεφ, Κούκαρ (50 Βοσκάνοβι, 60 Μπανούλα) Μπερισβίλι, Κουζνίρ (46 Μαλέεφ), Ντένισιουκ, Γκοροβόι.

Γιάννης ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Ικανοποιημένος με Μπένετ ο Ιβκοβιτς

Με φουλ ρυθμούς συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τη νέα περίοδο οι ομάδες μπάσκετ της Α1 κατηγορίας. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά τους αγώνες του στο διεθνές τουρνουά της σλοβενικής πόλης Ντομζάλε, νικώντας την ομώνυμη ομάδα με 100 - 59. Ο Λ. Σούμποτιτς ξεκούρασε ορισμένους από τους βασικούς, καθώς η δυναμικότητα του αντιπάλου δε δημιουργούσε προβλήματα. Ο Οικονόμου με 20 πόντους, ο Φώτσης με 19 και ο Χούπμαν με 13, ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας. Αργά χτες οι "πράσινοι" αντιμετώπιζαν την Αλμπα Βερολίνου, ενώ σήμερα κλείνουν τις υποχρεώσεις τους αντιμετωπίζοντας την Ολίμπια Λιουμπλιάνα από την οποία είχαν χάσει στον πόντο πριν λίγες μέρες.Στην Ιταλία προετοιμάζεται ο Ολυμπιακός και ο Ντ. Ιβκοβιτς δηλώνει ικανοποιημένος από τα στοιχεία που έδειξε στις πρώτες προπονήσεις ο Αμερικανός Μπένετ. "Ξέραμε ότι είναι καλός παίκτης, ήδη έδειξε καλά στοιχεία, αλλά για οριστικά συμπεράσματα ας περιμένουμε το πρώτο φιλικό της τρίτης με τη Βερόνα", τόνισε ο Σέρβος προπονητής.

Στην Ιταλία βρίσκεται και η ΑΕΚ που τις τελευταίες μέρες αντιμετώπισε πρόβλημα με τον Πορτορικανό Ρίβας. Ο σέντερ με το ισπανικό διαβατήριο εγκατέλειψε την αποστολή για άγνωστη κατεύθυνση. Πληροφορίες τον ήθελαν να ταξιδεύει στην Ουρουγουάη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα που αρχίζει στις 24 Αυγούστου, με τη φανέλα της χώρας του. Από την ΑΕΚ διέρρευσε ότι ο παίκτης ζήτησε και πήρε άδεια, επειδή η γυναίκα του αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και σήμερα θα ενσωματωθεί και πάλι με την αποστολή.

Φιλικό αγώνα έδωσε κι ο Πανιώνιος κερδίζοντας τη Βοϊβοντίνα με 80 - 77.

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ - ΟΦΗ 0-0
Εκανε το πρώτο βήμα

Ο Κ. Χανιωτάκης κράτησε ανέπαφη την εστία των Κρητικών. Θέλουν προσοχή στη ρεβάνς οι Ισλανδοί

Μπορεί να πέρασε δύσκολες στιγμές, τελικά όμως ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει λευκή ισοπαλία 0-0 στο Ρεϊκιαβικ από την ομώνυμη ομάδα και έτσι έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση. Ο Κώστας Χανιωτάκης αποδείχτηκε ο φύλακας - άγγελος για την εστία των Κρητικών. Ο έμπειρος πορτιέρο είχε θεαματικές αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι Ισλανδοί ήταν συνεχώς στο προσκήνιο. Μάλιστα στο 17 είχαν δοκάρι με τον Γκούναρσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Γκέραρντ κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς και να ελέγξουν το χώρο του κέντρου. Ομως η Ρεϊκιαβικ είχε τη μεγάλη ευκαιρία ευκαιρία του αγώνα στο 88' και πάλι όμως ο Κ. Χανιωτάκης είπε"όχι".

Καλή η διαιτησία του Ελβετού Κουρτ Ζούμπινγκερ, κιτρίνισε τους Σκέντζο, Ρίζνιτς, Αναστασίου. Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του ΟΦΗ Ε. Γκέραρντ δήλωσε: "Στα πρώτα 30 λεπτά δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε μια πάσα. Δεν παίξαμε το παιχνίδι μας, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας που έπαιξαν το δικό τους. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε κάπως καλύτερα στην άμυνα. Πάντως σε 15 μέρες θα είμαστε πιο έτοιμοι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι έχουμε προκριθεί".

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ: Φριντμπόγκαρτσον, Μπγίορσον, Τόρβαλτσον, Κρίστιανσον, Γιούνινσον, Γιόνσον, Τίλτουρσον, Ισορσον, Σίχταρσον, Ντάνιελσον.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Δερμιτζάκης (39' Κουνενάκης), Κιάσος, Παπαδόπουλος, Κουτσουπιάς, Σκέντζος, Μαρινάκης, Νιόπλιας, Τσιαντάκης (78' Ντιάρα), Αναστασίου, Ρίζνιτς (65' Μίτιτς).

H Επιτροπή Διαιτησίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας δι

H Επιτροπή Διαιτησίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας διοργανώνει με την έναρξη των πρωταθλημάτων της περιόδου 1997 - '98 τη 2η ημερίδα διαιτησίας με θέμα "90 λεπτά ποδόσφαιρο", τη Δευτέρα 1 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 μμ στην αίθουσα διαλέξεων στο "Σπίτι της Γυμναστικής".

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερωθούν όλοι οι συντελεστές του "90 λεπτά ποδόσφαιρο" για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, καθώς και τις τελευταίες τροποποιήσεις των κανονισμών διαιτησίας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ