ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Κατά μέτωπον επίθεση

Σαν "πράσινο" κατηγόρησε ο Δ. Μελισσανίδης τον Κ. Τριβέλλα για το θέμα του τελικού

"Ως ταύρος εν υαλοπωλείω" παρουσιάστηκε χτες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης. Η επίσημη ΠΑΕ παρέστη ενώπιον των συμβούλων και ζήτησε την αλλαγή της έδρας του τελικού Κυπέλλου, που είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο τη Μεγάλη Τετάρτη στις 19 Απρίλη. Ο Δ. Μελισσανίδης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του προέδρου, Κώστα Τριβέλλα, αλλά και του μέλους του ΔΣ, Ευριπίδη Ρεβελάκη. Χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία: Μελισσανίδης: "Πριν πω οτιδήποτε, θέλω να τονίσω ότι εσείς προσωπικά κ. Τριβέλλα, καθώς και ο κ. Ρεβελάκης εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού". Η αίθουσα πήρε... μπουρλότο και οι δυο θιγόμενοι ζήτησαν από τον Δ. Μελισσανίδη να ανασκευάσει τις δηλώσεις του. Ο Κ. Τριβέλλας απευθυνόμενος του είπε: "Ποτέ δεν έχω εξυπηρετήσει καμία μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ δε θα πρέπει να έχει παράπονο, αφού παλιότερα την είχα βοηθήσει σε ένα θέμα όταν δεν είσαστε εσείς πρόεδρος". Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση για το θέμα της έδρας θα παρθεί την ερχόμενη βδομάδα, όμως, οι εκτιμήσεις θέλουν τη διεξαγωγή του τελικού στο ΟΑΚΑ. Στον απόηχο του όλου θέματος ο Δ. Μελισσανίδης αναφέρθηκε πριν τη συνεδρίαση και στο θέμα της απουσίας του Μπάγεβιτς από την προπόνηση της περασμένης Τετάρτης: "Δεν υπάρχει καμία απουσία. Ο Μπάγεβιτς κάνει κουμάντο στην ομάδα επτά χρόνια και ρυθμίζει όπως θέλει αυτός το πρόγραμμα προπόνησης".

Επανέρχεται ο Μπορμπόκης

Χτες οι παίκτες της Ενωσης γυμνάστηκαν το απόγευμα στο "Νίκος Γκούμας" χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Ντούσκο δεν προβληματίζεται για την κατάρτιση της 16άδας, αφού τόσους ακριβώς έχει στη διάθεσή του! Τιμωρημένοι είναι οι Μανωλάς, Σαβέβσκι, τραυματίες οι Βλάχος, Κετσπάγια. Το ευχάριστο για τον τεχνικό ηγέτη της ΑΕΚ είναι ότι θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τον Βασίλη Μπορμπόκη, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε εδώ και τρεις μήνες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Χρήστος Κωστής θα είναι στον πάγκο αύριο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού δίδυμο στην επίθεση αναμένεται να είναι οι Σαραβάκος, Δημητριάδης. Στον αμυντικό τομέα ο Βάιος Καραγιάννης θα είναι ο προσωπικός φρουρός του Βασίλη Καραπιάλη, παίκτη που "φοβάται" ο Ντούσαν.

Ουδέν σχόλιον

Ο Ολυμπιακός για τις επιθέσεις του ισπανικού Τύπου

Μετά τους Ιταλούς και οι Ισπανοί δεν άφησαν να πάει χαμένη η ευκαιρία να μιλήσουν, σε τόνους κάθε άλλο παρά αθλητικούς, για το ελληνικό μπάσκετ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελ Μούντο Ντεπορτίβο", ο Ολυμπιακός ευθύνεται για ό,τι συνέβη στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ και θα έπρεπε να αποβληθεί από το φάιναλ φορ της Σαραγόσα. Κατηγορεί, μάλιστα, τη ΦΙΜΠΑ για την παθητικότητα που έδειξε στο θέμα και υπογραμμίζει ότι "η αντίδραση του οργανισμού, που διευθύνει ο Μπ. Στάνκοβιτς, είναι ένα σύμπτωμα της ηθικής διαφθοράς που βασιλεύει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, το οποίο έχει πουληθεί στα συμφέροντα και στα δολάρια των Ελλήνων..."

Οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού δε θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΦΙΜΠΑ, Γ. Βασιλακόπουλος, το χαρακτήρισε λιβελογράφημα, ενώ ο Μπ. Στάνκοβιτς σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα ΕΚΙΠ υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιτρέπει να ασχοληθεί κανείς με το θέμα των παικτών της ΤΣΣΚΑ.

Τα συμφέροντα από τον όλο θόρυβο είναι γενικότερα και δεν είναι τυχαίο που το θέμα παίρνει αυτές τις διαστάσεις, παραμονές του φάιναλ φορ της Σαραγόσα.

ΠΑΟ
Ρισκάρει ο Ρότσα

"Δε μας φοβίζει το φόρτωμα οκτώ παικτών με οριακό αριθμό καρτών. Με τον Εθνικό θα παρατάξω την καλύτερη δυνατή 11άδα". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον τεχνικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, ενόψει του αγώνα με τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη. Οπως γίνεται αντιληπτό ο Ρότσα θα ρισκάρει τη συμμετοχή των παικτών που είναι φορτωμένοι με κίτρινες κάρτες. Αυτοί που έχουν πρόβλημα είναι οι: Καλιτζάκης, Χριστοδούλου, Γ. Χ Γεωργιάδης (8 κάρτες), Ουζουνίδης, Δώνης (5 κάρτες), Γ. Σ Γεωργιάδης, Λαγωνικάκης, Αλεξούδης (2 κάρτες). Οσον αφορά τον τελευταίο είναι πολύ πιθανό ο προπονητής του τριφυλλιού να τον συμπεριλάβει στην 16άδα και ίσως, ανάλογα με την εξέλιξη του ματς, να τον χρησιμοποιήσει.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Κυριακής ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι τονίζει: "Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι αφού ο Εθνικός είναι σε δύσκολη βαθμολογική θέση και θα προσπαθήσει να χτυπήσει το ματς. Από εμάς εξαρτάται η έκβαση του παιχνιδιού. Θα αγωνιστούμε δυνατά από την αρχή ώστε να συνεχίσουμε τη νικηφόρα πορεία μας προς τον τίτλο. Θέλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο".

ΠΟΛΟ - ΦΙΝΑ ΚΑΠ
Δύσκολη κλήρωση

Δύσκολη, όπως αναμενόταν άλλωστε, ήταν η κλήρωση για την εθνική ομάδα του πόλο για το ΦΙΝΑ ΚΑΠ, που θα γίνει από 12 έως 17 Σεπτέμβρη στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Το συγκρότημα του Κούλη Ιωσηφίδη έπεσε στον πρώτο όμιλο με αντιπάλους το μεγαθήριο Ιταλία, καθώς και τις Κροατία, ΗΠΑ. Ο άλλος όμιλος απαρτίζεται από τις Ισπανία, Ρωσία, Ουγγαρία και Ολλανδία. Η ελληνική ομάδα χρειάζεται μια νίκη στον προκριματικό όμιλό της, ώστε να τερματίσει μέσα στις έξι πρώτες ομάδες και να πάρει αυτόματα την πρόκριση για την Ολυμπιάδα της Ατλάντα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστεί να διεκδικήσει την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά.

Αντίθετα, η Εθνική γυναικών είχε καλύτερη τύχη, αφού στο Παγκόσμιο που θα γίνει στον Καναδά από 10 έως 15 Ιούλη, θα αντιμετωπίσει τα συγκροτήματα των Βραζιλίας, ΗΠΑ, Τσεχίας.

ΠΛΕ+ΔΚΙ ΟΦ
Αρχή στις 7 Απρίλη

Ορίστηκαν χτες από την ΕΣΑΚ οι ημερομηνίες της διεξαγωγής των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας. Για τις θέσεις 5 - 12 η αρχή γίνεται στις 7 Απρίλη. Η επόμενη φάση όπου στο... παιχνίδι μπαίνουν οι τέσσερις πρώτοι ξεκινά στις 17 του ίδιου μήνα, ενώ στις 6 του Μάη θα αρχίσει η κούρσα για την ανάδειξη του πρωταθλητή, που αν πάει στους πέντε αγώνες θα ολοκληρωθεί στις 14 του ίδιου μήνα.

Με στιλ και πάθος

Θαυμάστε στιλ, πάθος, αυτοσυγκέντρωση. Οι εκκολαπτόμενοι ποδοσφαιριστές του Πειραιά έδειξαν το ταλέντο τους προχτές στο Στάδιο Καραϊσκάκη πριν από τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πειραιά μεταξύ της Δόξας Ασπροπύργου και του Κερατσινίου και εισέπραξαν το αποθεωτικό χειροκρότημα των θεατών. Τους άξιζε, όπως άξιζε και στην ΕΠΣ Πειραιά που πήρε την πρωτοβουλία. Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το κύπελλο πήρε η ομάδα του Κερατσινίου.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"
Πρόβα Ευρωμπάσκετ

Στις 8 Ιούνη, στην πρεμιέρα του 9ου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ "Ακρόπολις", θα εγκαινιαστεί επίσημα το νέο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Την πρόσκληση της Ελληνικής Ομοσπονδίας έχουν αποδεχτεί οι εθνικές ομάδες της Νέας Γιουγκοσλαβίας των Πάσπαλιε, Ντανίλοβιτς, Ντίβατς, Τζόρτζεβιτς, Σάβιτς, η Λιθουανία των Σαμπόνις, Μαρτσουλιόνις, Καρνισόβας, Κουρτινάιτις και η Σλοβενία του Γιούρι Ζντοβτς και πιθανότατα του Λ. Σούμποτιτς, αφού ο προπονητής του Ηρακλή έχει πρόταση να αναλάβει την εθνική ομάδα της ιδιαιτέρας πατρίδας του.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

8/6/95: Ελλάδα - Σλοβενία, Νέα Γιουγκοσλαβία - Λιθουανία

9/6/95: Ελλάδα - Λιθουανία, Νέα Γιουγκοσλαβία - Σλοβενία

10/6/95: Ελλάδα - Νέα - Γιουγκοσλαβία, Σλοβενία - Λιθουανία

Λίγες μέρες νωρίτερα η ελληνική ομάδα θα συμμετάσχει στο διεθνές τουρνουά που οργανώνει ο Γαλλική Ομοσπονδία στη Λυών. Στις 2 Ιούνη θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία και την επομένη, ανάλογα με το αποτέλεσμα, το νικητή ή ηττημένο της συνάντησης Λιθουανία - Επίλεκτοι ΗΠΑ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ελπίζει ο Στρακόσια

Με... σουβενίρ πρησμένο το δεξί του χέρι επέστρεψε χτες στην Αθήνα ο Φώτης Στρακόσια. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής Αλβανίας με τη Μολδαβία στα Τίρανα. Χτες ο Στρακόσια έβγαλε ακτινογραφία και ευτυχώς δεν έδειξε κάταγμα αλλά διάστρεμμα στον αντίχειρα. Η συμμετοχή του στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ στο "Νίκος Γκούμας" θα αποφασιστεί σήμερα μετά την απογευματινή προπόνηση.Βγήκε χτες από το ιατρικό κέντρο Π. Φαλήρου ο Ιλια Ιβιτς που θα συνεχίσει τη θεραπεία του στο σπίτι με αντιβίωση ως την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και θα υποβληθεί σε ακτινολογικό τεστ πριν αρχίσει κανονικά τις προπονήσεις. Πρόβλημα παρουσιάστηκε στο τέλος της χτεσινής προπόνησης με τον Γιώργο Αμανατίδη που σε μια σύγκρουσή του με τον Σέγκο έσχισε το φρύδι του και του τοποθετήθηκαν δυο ράμματα. Σήμερα θα φανεί το μέγεθος της... ζημιάς.

Ο Αλέξης Αλεξανδρής θα βρεθεί αντιμέτωπος στην παλιά του ομάδα όμως αυτό δεν τον αγχώνει: "Είμαι επαγγελματίας και σέβομαι το ψωμί που τρώω. Είμαι παίκτης του Ολυμπιακού και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Τυχόν βρισιές σε βάρος μου μάλλον θα με πεισμώσουν περισσότερο παρά θα με επηρεάσουν. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και πάμε στη Νέα Φιλαδέλφεια με στόχο τη νίκη".

Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται στην κίνηση των εισιτηρίων και όλα δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός θα έχει στο πλευρό του 8.000 και πλέον οπαδούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ