ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
Σελ. /20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νόμιμο σχέδιο για μεταθέσεις

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με το σύστημα μεταθέσεων στους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Καπνού με αντικειμενικά κριτήρια

Νόμιμη είναι η διάταξη που προβλέπει για τους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ), πως, όταν έχουν σύζυγο ιδιωτικό υπάλληλο ή ελεύθερο επαγγελματία και θέλουν να μετατεθούν στον τόπο του συζύγου τους, θα πρέπει αυτός (δηλαδή ο σύζυγος υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα) να έχει υπηρετήσει δύο χρόνια στην περιφέρεια που θέλει να μετατεθεί ο υπάλληλος του ΕΟΚ. Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επεξεργαζόμενο σχέδιο προεδρικού διατάγματος για το σύστημα μεταθέσεων στους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Καπνού με αντικειμενικά κριτήρια.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε μειοψηφία που υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει την ισότητα,αφού δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πάντως, το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το σύστημα μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια των υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Καπνού με επιμέρους παρατηρήσεις.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να διαφοροποιούνται τα κριτήρια της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας, αλλά πρέπει να βαθμολογούνται με τον ίδιο συντελεστή και επομένως θα πρέπει να διορθωθεί το Προεδρικό Διάταγμα σ' αυτό το σημείο.


Συνελήφθη ο εφοπλιστής Βεντούρης

Ο εφοπλιστής Γ. Βεντούρης συνελήφθη χτες μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, με επεισοδιακό τρόπο και παρά την... προστασία των "μπράβων" του. Ο εφοπλιστής κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκων, καθώς πήρε τα τρία παιδιά του από την πρώην σύζυγό του Χαρά και παρά την αντίθετη απόφαση του δικαστηρίου, που είχε δώσει την επιμέλεια των παιδιών στη μητέρα τους.

Ο Γ. Βεντούρης εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου ακριβώς δύο λεπτά πριν την εκφώνηση του ονόματός του με τη συνοδεία των μπράβων του, όπου επρόκειτο να εκδικαστεί αίτησή του, με την οποία ζητούσε να ανακοπεί απόφαση του δικαστηρίου, βάσει της οποίας είχε δοθεί η επιμέλεια των τριών παιδιών του στην πρώην σύζυγό του Χαρά.

Τελικά, η χτεσινή συζήτηση αναβλήθηκε για τις 24 Οκτώβρη, ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο Γ. Βεντούρης θα πρέπει να εμφανιστεί στο Ειρηνοδικείο, για να αποκαλύψει το μέρος όπου βρίσκονται το παιδιά του, καθώς τα έχει πάρει στις αρχές του καλοκαιριού από την πρώην σύζυγό του Χαρά.

Ο Γ. Βεντούρης μπήκε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από τους προσωπικούς του φρουρούς, ενώ με ύφος βλοσυρό απευθυνόμενος στους φωτογράφους τους είπε να σταματήσουν να φωτογραφίζουν. Σε κάποια άλλη στιγμή σήκωσε το χέρι του και χτύπησε και καμέραμάν του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGΑ. Ο Γ. Βεντούρης σήμερα θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο.


Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το Παράρτημα ΤΡΙΠΟΛΗΣ της ΠΕΑΕΑ οργανώνει αύριο Κυριακή 24 - 8 - 97 στις 11.30 πμ,εκδήλωση στον Αγιο Βασίλη Κυνουρίας προς τιμήν του ΔΣΕ. Καλούνται όλοι οι αγωνιστές και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να πάρουν μέρος στην εκδήλωση. Τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για την εκδήλωση που ξεκινά από την πλατεία Κάνιγγος στις 6 πμ.Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 8234.296 - 3844.853 - 8222.952.
  • Το Παράρτημα ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΘΗΣΕΙΟΥ - ΠΑΝΩ ΣΦΑΓΕΙΩΝ της ΠΕΑΕΑ και ο Προσφυγικός Σύλλογος η "ΕΛΠΙΔΑ" συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 27 - 8 - 97 στις 7 μμ,στην πλατεία της "Ελπίδας", στα Ανω Παλαιά Σφαγεία, για να τιμηθούν τα θύματα του ολοκαυτώματος της συνοικίας, πριν από 53 χρόνια, από τους ναζιστές Γερμανούς κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες.
  • Τα Παραρτήματα ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ,ΘΗΒΩΝ και η Κοινότητα ΟΙΝΟΗΣ συνδιοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 31 - 8 - 97 στις 10.30 πμ, στο χώρο του μνημείου Κάζας (Σαλίγκαρου) προς τιμή των πεσόντων μαχητών της Μάχης του Σαλίγκαρου που δόθηκε στις 13 - 8 - 1943 από τμήματα του ΕΛΑΣ Πάρνηθας, εναντίον των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής. Καλούνται όλοι οι αντιστασιακοί και οι φίλοι της Αντίστασης να τιμήσουν την επέτειο, με την παρουσία τους.
  • Ο Δήμος ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν από κοινού εκδήλωση την Κυριακή 7 - 9 - 97 στις 10. 30 πμ,για να τιμηθεί ο ήρωας και μάρτυρας Νίκος Πλουμπίδης,στο σημείο που έπεσε (δασική έκταση πίσω από τη Μονή Δαφνιού) στις 14 Αυγούστου 1954, κάτω από τα βόλια του εκτελεστικού αποσπάσματος.

Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ καλεί όλους τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, όλους τους αγωνιστές και όλα τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Αττικής να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ