Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νόμιμο σχέδιο για μεταθέσεις

Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με το σύστημα μεταθέσεων στους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Καπνού με αντικειμενικά κριτήρια

Νόμιμη είναι η διάταξη που προβλέπει για τους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Καπνού (ΕΟΚ), πως, όταν έχουν σύζυγο ιδιωτικό υπάλληλο ή ελεύθερο επαγγελματία και θέλουν να μετατεθούν στον τόπο του συζύγου τους, θα πρέπει αυτός (δηλαδή ο σύζυγος υπάλληλος του ιδιωτικού τομέα) να έχει υπηρετήσει δύο χρόνια στην περιφέρεια που θέλει να μετατεθεί ο υπάλληλος του ΕΟΚ. Αυτό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) επεξεργαζόμενο σχέδιο προεδρικού διατάγματος για το σύστημα μεταθέσεων στους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Καπνού με αντικειμενικά κριτήρια.

Για το ίδιο θέμα υπήρξε μειοψηφία που υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι αντισυνταγματική και παραβιάζει την ισότητα,αφού δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των εργαζόμενων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πάντως, το ΣτΕ έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το σύστημα μεταθέσεων με αντικειμενικά κριτήρια των υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Καπνού με επιμέρους παρατηρήσεις.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να διαφοροποιούνται τα κριτήρια της συνυπηρέτησης και της εντοπιότητας, αλλά πρέπει να βαθμολογούνται με τον ίδιο συντελεστή και επομένως θα πρέπει να διορθωθεί το Προεδρικό Διάταγμα σ' αυτό το σημείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ