Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης

Συνεδρίασε χτες το συντονιστικό όργανο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων

Με παλλαϊκό συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, θα απαντήσει στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα Αρσένη το συντονιστικό των εκπαιδευτικών και συνδικαλιστικών φορέων, όπως αυτό διαμορφώθηκε κατά την προχτεσινή ευρεία σύσκεψη.

Οι φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό είναι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ), της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ), της Πανελλήνιας Ενωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΕ), Εργαζόμενοι στα Φροντιστήρια, των Ομοσπονδιών Γονέων - Κηδεμόνων Αθήνας και Πειραιά, της ΕΦΕΕ, της ΕΣΕΕ, του Συντονιστικού Οργάνου Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίασή του το συντονιστικό των φορέων, αποφασίστηκε το πλαίσιο δράσης του, που είναι: Συναντήσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με τα προεδρεία των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών, μόνιμη συνεργασία και συντονισμός της δράσης των φορέων, ενημέρωση των μελών των σωματείων πανελλαδικά, έκδοση ενημερωτικού υλικού (αφίσα, φυλλάδιο). Μάλιστα, την ερχόμενη Τετάρτη στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, στα γραφεία της ΔΟΕ, με σκοπό το συντονισμό της κοινής δράσης τους, ενώ την ίδια μέρα στις 12 μ όλοι οι φορείς θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΔΟΕ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση αναφέρεται ότι εκτέθηκαν αναλυτικά οι θέσεις των φορέων και εκφράστηκε η καθολική αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ολοι οι συνδικαλιστικοί φορείς υποστήριξαν την ανάγκη να υπάρξει άμεση και συστηματική ενημέρωση της κοινής γνώμης, των εργαζομένων και των γονιών για τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας και να οργανωθούν με τον καλύτερο τρόπο αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Επίσης, στη σύσκεψη τονίστηκε ότι το νέο σχέδιο νόμου κατεδαφίζει τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, εντείνει τις ανισότητες και τους ταξικούς φραγμούς, ανατρέπει το εργασιακό καθεστώς με την κατάργηση της επετηρίδας, υποβαθμίζει το συνολικό μορφωτικό επίπεδο του ελληνικού λαού, εμπορευματοποιεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της γνώσης με την επιβολή διδάκτρων. Επίσης, υπογραμμίστηκε με έμφαση πως οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα δε δίνουν λύσεις στα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης.

Το συντονιστικό απαιτεί από την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα της παιδείας με βάση τις προτάσεις των εκπαιδευτικών φορέων και καλεί τους εργαζόμενους, μαθητές, εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν σ' ένα ευρύ μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ