Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Δυναμική συγκέντρωση αδιόριστων

Συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας και παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πραγματοποίησε χτες ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Κέρκυρας, οι οποίοι και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, της ΔΟΕ, του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ.

Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός πλατιού λαϊκού μετώπου παιδείας με τη συμμετοχή των αδιόριστων, των εκπαιδευτικών, των φορέων των εργαζομένων, των φοιτητών, των γονέων και μαθητών, για την απόκρουση των αντιλαϊκών σχεδιασμών της κυβέρνησης.

Την Πέμπτη οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα θα προχωρήσουν σε κατάληψη των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή της η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Αδιόριστων Εκπαιδευτικών εκφράζει την αντίθεσή της στα νέα μέτρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι η "εκπαιδευτική συσπείρωση αντίστασης που εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα ως απάντηση στις εξαγγελίες Αρσένη δείχνουν πόσο εκτός πραγματικότητας ήταν οι κυβερνητικοί υπολογισμοί για έναν μαύρο Σεπτέμβρη της παιδείας. Οσον αφορά την κατάργηση της επετηρίδας τονίζεται ότι "αν το ζήτημα της επετηρίδας το απομονώσουμε από τα υπόλοιπα, αν το αντιμετωπίσουμε μονόπλευρα, τότε τους διευκολύνουμε, τότε πέφτουμε στο δόκανο".

"Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα. Το μεγάλο κύμα της εκπαίδευσης δεν το είδαν φουσκωμένο ακόμα. Την ορμή του δεν μπορούν να την αντέξουν οι ψευτοοχυρώσεις και οι παρακαμπτήριοι του συντηρητισμού. Ολοι στον αγώνα", καταλήγει η ΔΕΕ στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ