Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΤΑΙ
η δημόσια εκπαίδευση

Παρά την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, η κυβέρνηση προχωρά, άρον άρον, στα αντιδραστικά της σχέδια

Αρον άρον, μόλις λίγες ώρες μετά τη συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου όλων των εκπαιδευτικών φορέων και οργανώσεων των εργαζομένων με στόχο την απόκρουση των αντιδραστικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση στην παιδεία, ο υπουργός Παιδείας έσπευσε χτες να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο - έκτρωμα. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θέτει τις βάσεις για το οριστικό ξεθεμελίωμα του εναπομείναντος δημόσιου δωρεάν εκπαιδευτικού συστήματος και την αντικατάστασή του με ένα άλλο που εναρμονίζεται πλήρως με τις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Ομως, η πρόκληση της κυβέρνησης δε θα μείνει αναπάντητη. Την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος, γίνεται το παλλαϊκό συλλαλητήριο που αποφασίστηκε ομόφωνα στην προχτεσινή ευρεία σύσκεψη, ως πρώτη απάντηση στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα. Χτες συνεδρίασε το συντονιστικό των φορέων. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι οι φορείς που συμμετέχουν σε αυτό απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο και να δώσει λύσεις στα προβλήματα της παιδείας με βάση τις προτάσεις των εκπαιδευτικών φορέων και καλούν τους εργαζόμενους, μαθητές, εκπαιδευτικούς να συσπειρωθούν σ' ένα ευρύ μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.


ΣΕΛ.  9   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ