Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Αδιαφορία για τις καταστροφές στη γεωργία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Με αδιαφορία "αποζημιώνει" η κυβέρνηση εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφους των Σερρών, που έπαθαν μεγάλες ζημιές από θεομηνία που χτύπησε πέρσι το Σεπτέμβρη, την περιοχή.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που ισχυρή ανεμοθύελλα έπληξε το νομό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές σε γεωργικά κτίσματα (στάβλους αποθήκες κλπ.) θερμοκήπια, ξηραντήρια καπνών κ.ά. και οι πληγέντες αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν πάρει δραχμή αποζημίωση.

Για το πρόβλημα αυτό κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου,καλώντας τον υπουργός Γεωργίας να απαντήσει, για το τι μέτρα σκοπεύει να πάρει, προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις, ώστε να ξαναφτιαχτούν οι κατεστραμμένες γεωργικές εγκαταστάσεις και να μπορέσουν να συνεχίσουν οι παραγωγοί την αγροτική τους δραστηριότητα.

Η κυβέρνηση, παρά τις επανελειμμένες εκκλήσεις να ενδιαφερθεί για το πρόβλημα και να προβεί στις σχετικές αποζημιώσεις, αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα οι πληγέντες κτηνοτρόφοι και γεωργοί, να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και να αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα συνέχισης της αγροτικής δραστηριότητας και εξασφάλισης εισοδήματος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της επιτροπής φυτικής και ζωικής παραγωγής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, το συνολικό ύψος των ζημιών ξεπερνά το 1 δισ. δραχμές. Οι ζημιές που σημειώθηκαν είναι: 55 γεωργικά κτίσματα με ζημιά 30 - 100%, 130 θερμοκήπια με ζημιά 60 - 100% και 150 ξηραντήρια καπνών με ποσοστό ζημιάς από 70 - 100%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ