Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΝΙΟΝ
"Φυλάκισε" τους εργαζόμενους!

Το σωματείο, οι εργαζόμενοι συνολικά και το... ΚΚΕ, στόχος χυδαίου ξεσπάσματος του ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος

Το σωματείο εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ,αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος φαίνεται να έχουν γίνει στόχος του ιδιοκτήτη του, Λ. Ισαϊάδη,ο οποίος προχτές το βράδυ έφτασε στο σημείο να κλειδώσει τις πόρτες του καταστήματος, κρατώντας με το ζόρι τους εργαζόμενους προκειμένου να τους μιλήσει, ενώ απώθησε βίαια την πρόεδρο του Σωματείου, Κάτια Νικολάου,όταν διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός!

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε η... ομιλία του δεν ήταν τίποτα άλλο από μια χυδαία συκοφαντική επίθεση εναντίον των μελών της διοίκησης του Σωματείου, που τους αποκάλεσε κλέφτες και "βαλτούς" από το ΚΚΕ,να οδηγήσουν το κατάστημα στο λουκέτο! Από την ένταση που προκλήθηκε μια εργαζόμενη λιποθύμησε, ενώ την προσπάθεια της προέδρου του Σωματείου να τη βοηθήσει, ο ιδιοκτήτης την "ερμήνευσε" ως "ψάρεμα" ψήφων!

Πάντως, για μια ακόμα φορά ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το μέλλον του ΜΙΝΙΟΝ που λειτουργεί όλο και περισσότερο με άδεια ράφια. Χτες το πρωί ο Χ. Κατσώτης,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, και ο Π. Σοφός,γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους στον επιχειρηματία για τα όσα συνέβησαν, ενώ τους εργαζόμενους επισκέφτηκε και ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας.

Το επιχειρησιακό Σωματείο καταγγέλλει την "τρομοκρατική, απάνθρωπη, αντεργατική και χυδαία συμπεριφορά του εργοδότη", ο οποίος όπως επισημαίνεται: "Επιτέθηκε σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές με απαράδεκτες και υβριστικές εκφράσεις, χειροδίκησε σε εργαζόμενους, χτύπησε την πρόεδρο του Σωματείου και την αποκάλεσε κλέφτρα". Καταγγέλλει ακόμα και τη "φυλάκιση" των εργαζομένων προκειμένου ενώπιον τους "ο εργοδότης να σπιλώσει το Σωματείο".

Στην ανακοίνωση εκφράζονται φόβοι σχετικά με τις απειλές που εκτοξεύτηκαν εναντίον των συνδικαλιστών και αφορούσαν τη σωματική τους ακεραιότητα, μιας και όπως καταγγέλλεται, ο εργοδότης "είναι επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, αφού οπλοφορεί" και ζητείται από τους αρμοδίους να του αφαιρέσουν την άδεια. Τέλος, τονίζεται ότι σε καμία περίπτωση το Σωματείο δε θα αποδεχτεί απολύσεις και αλλαγές σε εργασιακές σχέσεις και ότι θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τα σχέδια της εργοδοσίας, ενώ καλεί τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς τους φορείς να καταδικάσουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του επιχειρηματία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ