Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δηλώνει πως δεν είναι δουλέμπορος

Το δημοσίευμα της εφημερίδας μας με τίτλο "Αποφασιστικά στον αγώνα" (19/8/97), το οποίο αναφερόταν στον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι ναυτεργάτες ενάντια στο δουλεμπορικό κύκλωμα που οργιάζει στον Πειραιά και ειδικότερα στην παρέμβαση που κάνουν στα ναυλομεσιτικά γραφεία που εκτελούν παράνομες ναυτολογήσεις, στάθηκε αφορμή για μία εξώδικο επιστολή του Σαμίρ Μούσα,ο οποίος διατηρεί ναυλομεσιτικό γραφείο.

Ο Σαμίρ Μούσα δηλώνει στην επιστολή του προς την εφημερίδα ότι δεν εργάζεται παράνομα στην Ελλάδα, καθότι διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες, καθώς και ότι σε καμία περίπτωση δε διατηρεί "δουλεμπορικό γραφείο". Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας έγινε με βάση τις καταγγελίες της επιτροπής ανέργων ναυτεργατών και των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Ειδικότερα για το θέμα της άδειας πάρθηκαν υπόψη οι πρώτες διαπιστώσεις στην Ασφάλεια, σχετικά με την ισχύ νόμου που αφορά αλλοδαπές εταιρίες και σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται άδεια, κάτι που κατά την προσαγωγή του ιδιοκτήτη του γραφείου στην Ασφάλεια δεν προσκομίστηκε, γεγονός που όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων δεν ισχύει, αφού το συγκεκριμένο γραφείο έχει τις απαιτούμενες από το νόμο άδειες.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού δήλωσαν στο "Ριζοσπάστη" ότι τα παραπάνω δεν καταρρίπτουν τις καταγγελίες της Ενωσης ότι το συγκεκριμένο γραφείο έχει προβεί σε παράνομες πράξεις, τις οποίες εδώ και πολύ καιρό αντιπαλεύει το ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ