ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Αντιμέτωποι με αντιεκπαιδευτική πολιτική και αυταρχισμό
  • Αλλεπάλληλα κρούσματα τρομοκρατίας και αυταρχισμού στα σχολεία, όπου διευθυντές έφτασαν σε σημείο να καλέσουν την αστυνομία, για να εμποδίσουν τη διακίνηση της ανακοίνωσης - καλέσματος του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων
  • Απάντηση, με μαζικό αγωνιστικό "παρών" δίνουν σήμερα οι μαθητές, με τη συγκέντρωση στις 8μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και την πορεία στο υπουργείο Παιδείας

Διπλή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, αλλά και στον αυταρχισμό που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία τους, δίνουν σήμερα οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων της Αθήνας, με τη συγκέντρωση στις 8μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και την πορεία στο υπουργείο Παιδείας.

Η κινητοποίηση γίνεται με απόφαση του Συντονιστικού Νυχτερινών Σχολείων καθώς, όχι μόνο παραμένουν άλυτα τα χρόνια προβλήματα της νυχτερινής εκπαίδευσης, αλλά επιτείνονται με τον αντιεκπαιδευτικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα. Ομως, προφανώς ύστερα από άνωθεν εντολές, πολλοί διευθυντές σχολείων έκαναν ό,τι μπορούσαν, για να εμποδίσουν αυτήν την κινητοποίηση, φτάνοντας σε σημείο να καλέσουν ακόμη και την Αστυνομία στα σχολεία τους, για να συλλάβει μαθητές που διακινούσαν την ανακοίνωση του Συντονιστικού και ενημέρωναν τους συμμαθητές τους. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Συντονιστικό των Νυχτερινών Σχολείων:

  • Στο Νυχτερινό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ένας μαθητής αντιμετώπισε αυταρχική συμπεριφορά από τον διευθυντή του σχολείου, όταν ζήτησε άδεια να ενημερώσει τους μαθητές. Μάλιστα έκανε πράξη τις απειλές του προς τον μαθητή και έφερε αστυνομικούς στο σχολείο για να τον συλλάβουν.
  • Η διευθύντρια του Νυχτερινού σχολείου Νέου Κόσμου,αφού απαγόρευσε την ενημέρωση των μαθητών από συνδικαλιστές, εκτοξεύοντας διάφορες απειλές, ανέλαβε η ίδια να συγκεντρώσει όλες τις ανακοινώσεις του Συντονιστικού που είχαν ήδη μοιραστεί στους μαθητές. Στη συνέχεια, περνώντας από τμήμα σε τμήμα, έλεγε στους μαθητές να μη συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση.
  • Στην 1η ΤΕΣ Σιβιτανειδίου εκπρόσωποι του Συντονιστικού αντιμετώπισαν αντίστοιχη συμπεριφορά. Πήγαν να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους, αλλά ο διευθυντής τούς το απαγόρευσε, με φράσεις όπως "δεν αναγνωρίζω κανένα Συντονιστικό" και "δεν αφήνω τον καθένα να ενοχλεί τους μαθητές μου", ενώ τους απείλησε ότι θα φέρει την Αστυνομία.
  • Στο Εσπερινό ΤΕΛ Περιστερίου ο διευθυντής κάλεσε μαθήτρια στο γραφείο και την απείλησε με αποβολή στην περίπτωση που συνέχιζε να μοιράζει την ανακοίνωση. Παρεμβαίνοντας η Ενωση Γονέων Περιστερίου κατήγγειλε το επεισόδιο, αλλά ο διευθυντής προχώρησε παραπέρα. Είπε στον εκπρόσωπο της Ενωσης ότι οι ανακοινώσεις των Μαθητικών Συμβουλίων θα διακινούνται στους μαθητές μόνο αν τις ελέγχει πρώτα ο ίδιος και αν συμφωνεί με το περιεχόμενο τους.
  • Οι διευθυντές του Εσπερινού ΤΕΛ Ν. Φιλαδέλφειας και της 1ης ΤΕΣ Σιβιτανειδίου αποφάσισαν σήμερα - ημέρα της κινητοποίησης - τα σχολεία τους να πάνε εκδρομή.
"Σε διατεταγμένη υπηρεσία"

Το Συντονιστικό σε έκτακτη συνεδρίασή του κατήγγειλε τα παραπάνω κρούσματα αυταρχισμού, προειδοποιώντας ότι "με τέτοιες μεθόδους δεν μπορούν να μας φιμώσουν" και τονίζοντας ότι την απάντηση θα δώσουν μαζικά σήμερα οι μαθητές με την ήδη προγραμματισμένη κινητοποίηση. Επισημαίνει ότι οι διευθυντές βρίσκονταν "σε διατεταγμένη υπηρεσία" και ότι ο αυταρχισμός είναι αποτέλεσμα "του πανικού που αισθάνονται οι συνένοχοι της κυβερνητικής αντιεκπαιδευτικής λαίλαπας καθηγητές, λυκειάρχες και διευθυντές Γυμνασίων, απέναντι στην οργή που προκαλούν τα νέα μέτρα στους νυχτερινούς μαθητές".

"Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης συνεχίζεται παράλληλα με την προσπάθεια που κάνει να εφαρμόσει τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα", αναφέρει το Συντονιστικό και προσθέτει: "Παρακολουθούμε, λοιπόν, μια προσπάθεια της κυβέρνησης που έχει στόχο να κόψει τη φωνή των μαθητών για τη σημερινή κινητοποίηση των νυχτερινών εργαζόμενων μαθητών. Μια φωνή που καλεί σε νέους αγώνες απέναντι σε αυτή την πολιτική του υπουργείου παραπαιδείας και των Βρυξελλών".

ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαρκής και συντονισμένος αγώνας

Σήμερα στις 7μ.μ. στην πλατεία Κοραή το παμπειραϊκό συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, διοργανώνει σήμερα το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, στις 7μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, που απαρτίζεται από την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Ομοσπονδία Γονέων, Συλλόγους Δασκάλων Πειραιά, ενώ συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και εργατικά σωματεία, σε ανακοίνωση - κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, γιατί η υπόθεση της παιδείας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων και από κοινού, με διαρκή, συντονισμένο αγώνα να ζητήσουν να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, που δε δίνει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, αλλά "επιβάλλει να μορφωθούν ακόμα λιγότεροι και όσοι έχουν να πληρώσουν".

Ολα αυτά, όταν τα σχολεία του Πειραιά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε εποπτικά μέσα, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οπως διαπιστώνει η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά τα εποπτικά μέσα που παρέχονται είναι ελάχιστα αναλογικά με τις ανάγκες, με αποτέλεσμα οι γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για να τα αγοράσουν.

Χτες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Απ. Τασούλας κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να δώσει λύση στο θέμα. Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό και το είδος των εποπτικών μέσων που υπάρχουν στις αποθήκες του ΟΣΚ, καθώς και γι' αυτά που στάλθηκαν στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά για να μοιραστούν στα σχολεία. Παρουσιάζονται, επισημαίνεται, φαινόμενα άλλα σχολεία να παίρνουν κατ' επανάληψη τα ίδια είδη και σε άλλα να υπάρχει ανεπάρκεια ακόμα και σε θρανία και καρέκλες. Οι βασικές ελλείψεις εμφανίζονται κυρίως σε φωτοτυπικά, κομπιούτερς, μηχανές σλάιντς, μικροφωνικές, τηλεοράσεις, βίντεο, όργανα χημείας, χάρτες κλπ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό να απαντήσει πώς και πότε θα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε εποπτικά μέσα των σχολείων του Πειραιά, αν θα κοινοποιήσει τις καταστάσεις με τα εποπτικά μέσα που υπάρχουν στις αποθήκες του ΟΣΚ και αυτά που δόθηκαν στις διευθύνσεις της νομαρχίας Πειραιά. Ρωτούν επίσης αν σκοπεύει να δώσει το δικαίωμα στις νομαρχίες να πραγματοποιούν τους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό των σχολείων και αν ναι, να παρέχονται στις νομαρχίες τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά των υλικών ήαν αυτά θα καλυφτούν από την πρόσφατη φορολογία των δημοτών.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
Οχι στο ενοίκιο και τον αντιδραστικό κανονισμό

Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα της Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αύριο σύλλογοι εστιακών φοιτητών διαμαρτυρόμενοι για τις προσπάθειες επιβολής εσωτερικού κανονισμού και ενοικίου, ενώ αντιδρούν και στα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία μετά την ψήφιση του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Σύλλογοι εστιακών φοιτητών στην Πάτρα, την Αρτα και τη Χαλκίδα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις κατά τόπους νομαρχίες, ενώ παράσταση στο υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν εστιακοί φοιτητές της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Οικότροφων των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου φέρνει για συζήτηση στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης.

Οπως επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, παρά τη δέσμευση του υπουργού Παιδείας για την πραγματοποίηση διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους κατά τη συζήτηση ανάλογης Ερώτησης του ΚΚΕ πέρσι τον Οκτώβρη, "η διοίκηση του ΕΙΝ προχωρά με προκλητικό τρόπο στην εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού που προβλέπει ενοίκια, χρηματικές εγγυήσεις, αλλά και μέτρα τα οποία προσβάλουν την αξιοπρέπεια των φοιτητών". Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, μετά από πρόσφατη κινητοποίηση του Συλλόγου Οικοτρόφων με αιτήματα να μην ζητείται κανένα ενοίκιο από τους φοιτητές και να αποσυρθεί ο εσωτερικός κανονισμός του ΕΙΝ, η απάντηση του ιδρύματος ήταν η αποστολή ειδοποιητήριων στους φοιτητές και στις οικογένειές τους, με τα οποία ζητούνταν η καταβολή μεγάλων ποσών από τους οικότροφους για όσα χρόνια διαμένουν στις εστίες, ενώ ο διευθυντής του ΕΙΝ απειλεί με μηνύσεις και διώξεις τους φοιτητές που αρνούνται να καταβάλουν τα ζητούμενα ενοίκια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό αν είναι σε γνώση των χειρισμών της διοίκησης του ΕΙΝ και αν συμφωνεί με τα ειδοποιητήρια για την καταβολή ενοικίου και μάλιστα αναδρομικά, τα χειρόγραφα και τις απειλές για αγωγές από το ίδρυμα σε βάρος των φοιτητών, αν υλοποιήθηκε η περσινή δέσμευση για διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων, ποιοι συμμετείχαν και ποιο το αποτέλεσμα. Τέλος, ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα στις εστίες.

ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΡΤΑΣ
Δεν αφήνουμε στην ΕΕ υποθήκη το μέλλον μας

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό κινητοποίηση χτες των μαθητών όλων των λυκείων της πόλης

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν σε καμιά κυβέρνηση να κάνει το μέλλον τους "πεδίο δοκιμών", να μην αφήσουν υποθήκη τη ζωή τους στις προσταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου", δήλωσαν χτες το πρωί οι μαθητές όλων των σχολείων της Αρτας. Την πεποίθησή τους αυτή για μόρφωση για όλους αλλά και για διαρκή αγώνα μέχρι την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου δεν την άφησαν οι μαθητές στους τέσσερις τοίχους, αλλά διαδήλωσαν μαζικά και δυναμικά, απέχοντας από τα μαθήματά τους και πραγματοποιώντας στη συνέχεια μια δυναμική εντυπωσιακή πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.

"Μέτωπο παιδείας με όλο το λαό, κόντρα στο κεφάλαιο το πολυεθνικό", "η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται", "δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ και την πλουτοκρατία", "εργάτες, αγρότες, μαθητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές". Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που οι μαθητές βροντοφώναζαν στους δρόμους της πόλης, καλώντας συγχρόνως όλη την κοινωνία της Αρτας από κοινού να παλέψουν, αποκτώντας μια άλλη στάση ζωής, στάση αντίστασης στο μέλλον που τους επιφυλάσσει η συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης.

Η δυναμική και μαζική πορεία των μαθητών κατέληξε στη νομαρχία Αρτας, όπου αντιπροσωπεία των μαθητών επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον νομάρχη. Οι μαθητές, κατά τη συνάντησή τους με τον νομάρχη, του εξέθεσαν τα αιτήματά τους για αύξηση των δαπανών για την παιδεία, απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, δημοπράτηση νέων σχολικών κτιρίων, πραγματοποίηση των μαθητικών εκλογών για 5μελή στις 22/10 και για 15μελή στις 28/10. Ο νομάρχης με τη σειρά του τους απάντησε ότι "θα τα μελετήσει".

ΤΕΙ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι
  • Συγκέντρωση σήμερα στις 11 π.μ. στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Συμμετέχει και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πειραιά
  • Ερωτήσεις για τα αιτήματα των υπαλλήλων, αλλά και για τους 470 απλήρωτους έκτακτους εκπαιδευτικούς του ΤΕΙ Πειραιά

Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα στις 11.00 π.μ. διοικητικοί υπάλληλοι των ΤΕΙ, οι οποίοι συνεχίζουν την απεργία, διεκδικώντας την επίλυση των οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Πειραιά και αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτή Σύλλογοι Διοικητικών Υπαλλήλων από όλη την Ελλάδα.

Χτες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Β. Μπούτας,Αχ. Κανταρτζής και Ν. Γκατζής κατέθεσαν Ερώτηση στους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών, καλώντας τους να απαντήσουν αν είναι διατεθειμένοι να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΤΕΙ για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, για κάλυψη μέρους των ανισοτήτων που δημιούργησε το νέο μισθολόγιο, με την καταβολή και στους υπαλλήλους των ΤΕΙ της εφάπαξ αμοιβής, η οποία δόθηκε επιλεκτικά μόνο σε ορισμένους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας. Επίσης να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για άμεση προώθηση του οργανισμού των ΤΕΙ, για μονιμοποίηση των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προκειμένου να καλυφτούν οι πραγματικές ανάγκες των ΤΕΙ και συμμετοχή του διοικητικού προσωπικού στα όργανα λήψης αποφάσεων.

Απλήρωτοι 470 έκτακτοι εκπαιδευτικοί

Πέρα από την ικανοποίηση των αιτημάτων των διοικητικών υπαλλήλων, οι Σύλλογοι Σπουδαστών και Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Πειραιά, που συνδιοργανώνουν τη σημερινή κινητοποίηση, ζητούν και την επίλυση του προβλήματος των 470 έκτακτων εκπαιδευτικών του ΤΕΙ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλη. Για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας και οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Στρ. Κόρακας,καλώντας τον να απαντήσει τι συγκεκριμένα μέτρα θα λάβει για να πληρωθούν οι έκτακτοι, αν προτίθεται να παρέμβει για την προώθηση των προκηρύξεων των έκτακτων για τις οποίες ο πρόεδρος του ΤΕΙ επικαλείται οικονομική δυσπραγία και ποια είναι η άποψη του υπουργείου για τη διαχείριση των κονδυλίων στο συγκεκριμένο ΤΕΙ.

Οπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλη και δεν έχουν λάβει δώρο Πάσχα, τους μισθούς των μηνών Μάη, Ιούνη, Ιούλη, την άδεια, επίδομα αδείας και αναλογία δώρου Χριστουγέννων 1997. Ταυτόχρονα, τονίζεται, δεν πρόκειται να προσληφθούν ως έκτακτοι στο ΤΕΙ Πειραιά μετά από εντολή του προέδρου, που επικαλείται οικονομική δυσπραγία, παρά το γεγονός ότι οι προκηρύξεις για τις θέσεις των εκτάκτων για την περίοδο 1997-98 έχουν αποφασιστεί από τον περασμένο Ιούλη. "Η εξέλιξη αυτή, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, δρομολογεί την πλήρη αποδιοργάνωση του ιδρύματος, με άμεσο κίνδυνο την απώλεια του εξαμήνου για τους σπουδαστές, ενώ ταυτόχρονα διατυπώνονται διάφορα ερωτήματα για την ορθολογική διαχείριση των κονδυλίων στο συγκεκριμένο ίδρυμα".

Ανοδος της ΔΕΕ στους δασκάλους Αιγάλεω

Διπλασίασε τις ψήφους της και κέρδισε μια ακόμα έδρα η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) στις εκλογές που έγιναν χτες στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αιγάλεω για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Τα αποτελέσματα σε σύγκριση με τις περσινές εκλογές για το ΔΣ του συλλόγου έχουν ως εξής: ΔΕΕ 74 ψήφοι και 2 έδρες (από 35 ψήφους και 1 έδρα), ΠΑΣΚ 142 και 3 έδρες (από 175 και 4 έδρες), ΔΑΚΕ 29 (από 33 ψήφους) και ΣΥΝ και "Παρεμβάσεις" 58 και 2 έδρες (από 70 και 2 έδρες). Στις εκλογές υπήρξαν 303 έγκυρα ψηφοδέλτια και 18 λευκά και άκυρα.

Σύσκεψη στη Χαλκίδα

Σύσκεψη ενημέρωσης και συντονισμού της δράσης τους, ενάντια στα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία, διοργανώνουν σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα, εκπρόσωποι φορέων εργαζομένων, σπουδαστών, εκπαιδευτικών και άλλων φορέων της Εύβοιας "παρακάμπτοντας, όπως επισημαίνουν, την αδιαφορία και τη σιωπηρή συναίνεση των εκλεγμένων πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων".

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Προτείνει επέκταση του διδακτικού έτους

Την επέκταση του διδακτικού έτους κατά ένα μήνα περίπου προτείνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, όπως προκύπτει από συνέντευξη του προέδρου του Θ. Εξαρχάκου στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Ο πρόεδρος του παιδαγωγικού ινστιτούτου τόνισε ότι με την κατάργηση των μετεξεταστέων θα επεκταθεί το διδακτικό έτος κατά 15 μέρες το Σεπτέμβρη, ενώ όπως είπε "το ίδιο μπορεί να γίνει και τον Ιούνιο, όπου τώρα έχουμε τις Γενικές Εξετάσεις και αντί να σταματάνε τα μαθήματα στις 20 Μάη να σταματούν στις 10 Ιουνίου".

Στο δρόμο το 22ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών

Την αδιαφορία των αρμοδίων πληρώνουν τα νήπια του 22ου Νηπιαγωγείου Αχαρνών, καθώς το σχολείο τους, ένα μήνα μετά την έναρξη της χρονιάς, δε λειτουργεί και για το θέμα κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης.

Το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι τριθέσιο, έχει 90 παιδιά και μέχρι πέρσι στεγαζόταν σε 3 λυόμενες αίθουσες που βρίσκονταν απέναντι από το 20ό Δημοτικό Σχολείο. Επειδή στη θέση αυτή ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας ετοιμάζεται να αναγείρει συγκρότημα πολυκατοικιών, άδειασαν τις λυόμενες αίθουσες με σκοπό να μεταφερθούν ακριβώς απέναντι κοντά στο 22ο Δημοτικό Σχολείο.

Οπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί το νηπιαγωγείο και οι τρεις νηπιαγωγοί να μην μπορούν να εκπληρώσουν το έργο για το οποίο πληρώνονται, αλλά και οι 90 μαθητές και οι οικογένειές τους να ταλαιπωρούνται και να πληρώνουν την αδιαφορία των αρμοδίων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να λειτουργήσει το 22ο Νηπιαγωγείο και να δοθεί οριστικά λύση στο πρόβλημα στέγασής του και τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση συνολικά του οξυμένου κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου Αχαρνών.

Απόσυρση του νόμου και λύσεις για τη νυχτερινή εκπαίδευση ζητούν οι μαθητές των νυχτερινών

Στους δρόμους και πάλι σήμερα οι φορείς του Μετώπου Παιδείας Πειραιά

Τα προβλήματα και οι προσπάθειες επιβολής κανονισμών και ενοικίου βγάζουν στους δρόμους τους εστιακούς φοιτητές



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ