Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ
Οχι στο ενοίκιο και τον αντιδραστικό κανονισμό

Επίκαιρη Ερώτηση για τα προβλήματα της Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν αύριο σύλλογοι εστιακών φοιτητών διαμαρτυρόμενοι για τις προσπάθειες επιβολής εσωτερικού κανονισμού και ενοικίου, ενώ αντιδρούν και στα μέτρα που προωθούνται στην παιδεία μετά την ψήφιση του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Σύλλογοι εστιακών φοιτητών στην Πάτρα, την Αρτα και τη Χαλκίδα θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στις κατά τόπους νομαρχίες, ενώ παράσταση στο υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν εστιακοί φοιτητές της Αθήνας. Στη Θεσσαλονίκη, ο Σύλλογος Οικότροφων των Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Καμάρα και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου φέρνει για συζήτηση στη Βουλή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης.

Οπως επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση, παρά τη δέσμευση του υπουργού Παιδείας για την πραγματοποίηση διαλόγου με τους ενδιαφερόμενους κατά τη συζήτηση ανάλογης Ερώτησης του ΚΚΕ πέρσι τον Οκτώβρη, "η διοίκηση του ΕΙΝ προχωρά με προκλητικό τρόπο στην εφαρμογή του εσωτερικού κανονισμού που προβλέπει ενοίκια, χρηματικές εγγυήσεις, αλλά και μέτρα τα οποία προσβάλουν την αξιοπρέπεια των φοιτητών". Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, μετά από πρόσφατη κινητοποίηση του Συλλόγου Οικοτρόφων με αιτήματα να μην ζητείται κανένα ενοίκιο από τους φοιτητές και να αποσυρθεί ο εσωτερικός κανονισμός του ΕΙΝ, η απάντηση του ιδρύματος ήταν η αποστολή ειδοποιητήριων στους φοιτητές και στις οικογένειές τους, με τα οποία ζητούνταν η καταβολή μεγάλων ποσών από τους οικότροφους για όσα χρόνια διαμένουν στις εστίες, ενώ ο διευθυντής του ΕΙΝ απειλεί με μηνύσεις και διώξεις τους φοιτητές που αρνούνται να καταβάλουν τα ζητούμενα ενοίκια.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά τον υπουργό αν είναι σε γνώση των χειρισμών της διοίκησης του ΕΙΝ και αν συμφωνεί με τα ειδοποιητήρια για την καταβολή ενοικίου και μάλιστα αναδρομικά, τα χειρόγραφα και τις απειλές για αγωγές από το ίδρυμα σε βάρος των φοιτητών, αν υλοποιήθηκε η περσινή δέσμευση για διάλογο μεταξύ των ενδιαφερομένων, ποιοι συμμετείχαν και ποιο το αποτέλεσμα. Τέλος, ρωτά τον υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να αντιμετωπιστούν τα παραπάνω προβλήματα στις εστίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εστιακοί φοιτητές δεν συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση! Στις 16 Μάη στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα! (2018-05-09 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις του Συλλόγου Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας (2015-11-10 00:00:00.0)
«Οι φοιτητές δε θα κάνουν βήμα πίσω» (2008-03-07 00:00:00.0)
Συντονισμένη απάντηση στους εκβιασμούς για ενοίκιο (1997-10-15 00:00:00.0)
Ψήφο στις ΠΚΣ για δυνατούς συλλόγους (1997-05-20 00:00:00.0)
Κανονισμός - χαράτσι στους οικότροφους (1996-02-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ