Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οι φοιτητές δε θα κάνουν βήμα πίσω»

Προσπάθεια εκφοβισμού των οικοτρόφων της νέας φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ καταγγέλλει η ΠΚΣ

Προσπάθεια εκφοβισμού των οικότροφων της νέας φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλει η ΠΚΣ. Σήμερα, στις 10.30 το πρωί οικότροφοι φοιτητές, με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της Εστίας και στην Πρυτανεία.

«Οι συνεχείς κινητοποιήσεις φαίνεται πως έχουν ενοχλήσει την κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και τους εκφραστές τους στο συγκεκριμένο χώρο (ΕΙΝ, Πρυτανεία, ΕΜΠ) που χρησιμοποιούν μια σειρά από μεθοδεύσεις για να τις σταματήσουν», σημειώνει η ΠΚΣ σε ανακοίνωσή της και ειδικότερα αναφέρει: «Την Τρίτη 4/3, την ώρα που οι φοιτητές πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης, μετά από προφορική εντολή του κυρίου Αντωνάκου, διορισμένου διευθύνοντος συμβούλου του ΕΙΝ, κλειδώθηκε το εστιατόριο και διακόπηκε η λειτουργία του, με στόχο να εκφοβιστούν οι φοιτητές. Σαν να μην έφτανε αυτό, το βράδυ της Τετάρτης 5/3ν έγιναν καταστροφές στον ίδιο χώρο από τους συνήθεις "γνωστούς - άγνωστους". Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι οι καταστροφές στο χώρο του εστιατορίου έγιναν λίγες ώρες μετά τη γενική συνέλευση του εστιακού συλλόγου που αποφάσιζε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων!».

Η ΠΚΣ καταδικάζει το συγκεκριμένο γεγονός, κάνοντας ξεκάθαρο «σε όλους αυτούς που με τον έναν ή άλλον τρόπο προωθούν τις μεταρρυθμίσεις και την υποβάθμιση ότι οι φοιτητές δε θα κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις και τα αιτήματά τους», όπως σημειώνει ανάμεσα σε άλλα και καλεί κάθε φοιτητή, κάθε φοιτητικό σύλλογο να συμπαρασταθούν στον αγώνα των οικοτρόφων της Νέας Εστίας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση και το ΕΙΝ, «κόντρα στην πολιτική που μας θέλει χωρίς δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ