Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Αντικομμουνισμός και παραχάραξη της Ιστορίας

Ολο και πιο συχνά παρουσιάζονται στις σχολικές αίθουσες κρούσματα αντικομμουνιστικής προπαγάνδας και παραχάραξης της Ιστορίας. Αυτή τη φορά στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων - όπως καταγγέλλει η Τομεακή Οργάνωση 7ου & 1ου Διαμερισμάτων Αθήνας της ΚΝΕ - εκπαιδευτικοί «αξιοποίησαν» τη θέση τους και τα μαθήματά τους για να εξαπολύσουν στυγνή επίθεση στη Σοβιετική Ενωση, εξισώνοντας τον Στάλιν και το σοσιαλισμό με τα φασιστικά καθεστώτα, «με στόχο να επηρεάσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των μαθητών, χτυπώντας ουσιαστικά την παρέμβαση της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο σχολείο».

«Η επίθεση αυτή είναι βασισμένη σε επιχειρήματα που όλως "τυχαίως" είναι τα ίδια με αυτά που ακούμε από τα αστικά ΜΜΕ, τα ίδια επιχειρήματα που ακούγονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας γεγονότα, τα ίδια που χρησιμοποιεί και ο ΣΥΝ ρίχνοντας στάχτη στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Είναι αυτοί που σήμερα αναπαράγουν το σάπιο σύστημα της εκπαίδευσης και προσπαθούν να αναθρέψουν μαθητές - φυτά», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΤΟ 7ου και 1ου Διαμ. Αθήνας της ΚΝΕ.

Και παραθέτει μόνο μερικές από τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. «Αυτές οι κατακτήσεις, καταλήγει η ανακοίνωση, μαζί με τα λαϊκά κινήματα ήταν που πίεσαν τις καπιταλιστικές χώρες να παραχωρήσουν ορισμένα δικαιώματα στους λαούς τους. Ηταν τα δικαιώματα που μετά την ανατροπή του αντίπαλου δέους του καπιταλισμού, της ΕΣΣΔ, ένα ένα πάρθηκαν πίσω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ