Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ρυθμίσεις με διαχειριστικό έλεγχο

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου. Ομιλίες Καραμανλή - Μητσοτάκη από τη ΝΔ

Μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, με πλήθος επιμέρους τροπολογιών να έχουν κατατεθεί συζητήθηκαν χτες στη Βουλή τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Γεωργίας για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και άλλα θέματα. Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κοιν. εκπρόσωπος Στρ. Κόρακας, ζήτησε να παραταθεί η συζήτηση κατά μία ημέρα, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Παρέμβαση για το θέμα των ρυθμίσεων των χρεών των συνεταιρισμών, έκανε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Σταύρος Παναγιώτου.Αναφερόμενος στο θέμα των χρεών των ΑΣΟ (σταφιδικοί) ειδικά, τόνισε πως στις διατάξεις του νομοσχεδίου"αυθαίρετα θεωρείται ότι όλα τα χρέη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής δράσης του ΑΣΟ υπέρ των αγροτών της περιοχής τους, ενώ είναι γνωστό ότι πολλά χρέη οφείλονται σε κακοδιαχείριση των διοικήσεών τους και άλλα είναι αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης".

Κατέληξε δε επισημαίνοντας πως "η ρύθμιση αυτών των χρεών χωρίς διαχειριστικό έλεγχο συγκαλύπτει αυτά τα στελέχη (σ. σ. των διοικήσεων των συνεταιρισμών) και έχει και αντικοινωνικό χαρακτήρα γιατί αυτές οι ΑΣΟ απορροφούν σε σχέση με άλλες τεράστια ποσά, χωρίς σε τελευταία ανάλυση να ωφελούνται τίποτε οι αγρότες αυτών των περιοχών".

Πάντως χτες η Βουλή έγινε "ρινγκ" δικομματικού καυγά για το θέμα των συνεταιρισμών, αφού την κατάσταση "πυροδότησε" η παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή και οι τοποθετήσεις του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παρουσία όλης σχεδόν της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε σε έντονο ύφος την κυβερνητική πολιτική στους συνεταιρισμούς "καταστροφική" κάνοντας λόγο για ρουσφέτια και ελλιπή αξιοποίηση του Β ΚΠΣ. Στην ίδια περίπου γραμμή κινήθηκε και ο Κ. Μητσοτάκης θέτοντας και το θέμα της παραίτησης του προέδρου της ΑΤΕ Θ. Παπαθανασίου. Απαντώντας ο υπουργός Στ. Τζουμάκας, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΑΤΕ, δε συμφωνούσε με τις επιλογές του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ