Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μειωμένη η τιμή της αμυγδαλόψιχας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής Συκουρίου της Λάρισας, καθώς δεν μπορούν να διαθέσουν το προϊόν τους, ενώ και η τιμή της αμυγδαλόψιχας είναι μειωμένη.

Τα προβλήματα αυτά συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο χωριό Οσσα, στην οποία παραβρέθηκε ο Γ. Παττάκης,πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και πήραν μέρος μέλη συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων, καθώς και πολλοί αμυγδαλοπαραγωγοί.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η τιμή της αμυγδαλόψιχας είναι φέτος μειωμένη κατά 500-550 δραχμές το κιλό, η παραγωγή είναι μειωμένη λόγω του παγετού και υπάρχει πρόβλημα διάθεσης, καθώς σταμάτησαν οι εξαγωγές προς την Ιταλία, ενώ αντιθέτως γίνονται αθρόες εισαγωγές από την Ισπανία. Υπογραμμίστηκε, επίσης, ότι πρέπει να γίνουν νέες εκτιμήσεις των ζημιών από τον παγετό, αφού οι αμυγδαλοπαραγωγοί θεωρούν ότι οι πρώτες εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τέλος συντάχθηκε υπόμνημα προς το υπουργείο Γεωργίας, στο οποίο αναφέρονται τα αιτήματα των παραγωγών και ζητείται η λήψη μέτρων για την προστασία του εισοδήματός τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ