Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διαρκής και συντονισμένος αγώνας

Σήμερα στις 7μ.μ. στην πλατεία Κοραή το παμπειραϊκό συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, διοργανώνει σήμερα το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, στις 7μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, που απαρτίζεται από την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Ομοσπονδία Γονέων, Συλλόγους Δασκάλων Πειραιά, ενώ συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και εργατικά σωματεία, σε ανακοίνωση - κάλεσμα για το σημερινό συλλαλητήριο καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση, γιατί η υπόθεση της παιδείας, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων και από κοινού, με διαρκή, συντονισμένο αγώνα να ζητήσουν να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, που δε δίνει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, αλλά "επιβάλλει να μορφωθούν ακόμα λιγότεροι και όσοι έχουν να πληρώσουν".

Ολα αυτά, όταν τα σχολεία του Πειραιά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε εποπτικά μέσα, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οπως διαπιστώνει η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά τα εποπτικά μέσα που παρέχονται είναι ελάχιστα αναλογικά με τις ανάγκες, με αποτέλεσμα οι γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους για να τα αγοράσουν.

Χτες, οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Απ. Τασούλας κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, καλώντας τον υπουργό Παιδείας να δώσει λύση στο θέμα. Στο κείμενο της Ερώτησης τονίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με τον αριθμό και το είδος των εποπτικών μέσων που υπάρχουν στις αποθήκες του ΟΣΚ, καθώς και γι' αυτά που στάλθηκαν στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον Πειραιά για να μοιραστούν στα σχολεία. Παρουσιάζονται, επισημαίνεται, φαινόμενα άλλα σχολεία να παίρνουν κατ' επανάληψη τα ίδια είδη και σε άλλα να υπάρχει ανεπάρκεια ακόμα και σε θρανία και καρέκλες. Οι βασικές ελλείψεις εμφανίζονται κυρίως σε φωτοτυπικά, κομπιούτερς, μηχανές σλάιντς, μικροφωνικές, τηλεοράσεις, βίντεο, όργανα χημείας, χάρτες κλπ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τον υπουργό να απαντήσει πώς και πότε θα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις σε εποπτικά μέσα των σχολείων του Πειραιά, αν θα κοινοποιήσει τις καταστάσεις με τα εποπτικά μέσα που υπάρχουν στις αποθήκες του ΟΣΚ και αυτά που δόθηκαν στις διευθύνσεις της νομαρχίας Πειραιά. Ρωτούν επίσης αν σκοπεύει να δώσει το δικαίωμα στις νομαρχίες να πραγματοποιούν τους διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό των σχολείων και αν ναι, να παρέχονται στις νομαρχίες τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά των υλικών ήαν αυτά θα καλυφτούν από την πρόσφατη φορολογία των δημοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ