Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΤΡΟΦΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ
Συντονισμένη απάντηση στους εκβιασμούς για ενοίκιο

Σε κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας και στις νομαρχίες προχωρούν την Παρασκευή, αντιδρώντας στις προσπάθειες επιβολής ενοικίου και στους εσωτερικούς κανονισμούς

Μέρα κινητοποιήσεων θα είναι η Παρασκευή για τους οικότροφους των φοιτητικών και σπουδαστικών εστιών, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις προσπάθειες επιβολής εσωτερικών κανονισμών στις Εστίες και με εκβιασμούς του τύπου "πλήρωνε ή υπόγραψε δήλωση αποδοχής του εσωτερικού κανονισμού αλλιώς δεν μπαίνεις".

Οι Σύλλογοι Οικοτρόφων των Εστιών ΣΕΛΕΤΕ,Θεσσαλονίκης,Αρτας και Πάτρας και η επιτροπή στέγασης του ΔΣ του συλλόγου ΤΕΙ Χαλκίδας, ξεκίνησαν προσπάθεια πανελλαδικού συντονισμού και καλούν τους εστιακούς συλλόγους σε κινητοποιήσεις την Παρασκευή, 17 Οκτώβρη, στο υπουργείο Παιδείας και στις κατά τόπους νομαρχίες, καθώς και σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και των εργατικών κέντρων, ενώ στις 24 Οκτώβρη διοργανώνουν πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΕΙΝ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι παραπάνω σύλλογοι επισημαίνουν ότι οι μεθοδεύσεις να μετατραπούν οι φοιτητικές εστίες σε τουριστικές επιχειρήσεις "με τους εκβιασμούς για ενοίκιο, με τις φιλοξενίες (επί πληρωμή) ατόμων άσχετων με την εκπαιδευτική διαδικασία, με την παράδοση λειτουργιών των εστιών σε ιδιώτες (π. χ. καθαριότητα)" δε θα περάσουν και καλούν τους εστιακούς φοιτητές να μην πειθαρχήσουν στις επιλογές του ΕΙΝ, να μην υλοποιήσουν τον εσωτερικό κανονισμό και να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια επιβολής ενοικίου και εφαρμογής του κανονισμού. "Τον κανονισμό λειτουργίας των Εστιών τον δημιουργούν καθημερινά οι ανάγκες, οι αγώνες, η συλλογικότητά μας", δηλώνουν οι εκπρόσωποι των εστιακών συλλόγων.

"Η πολιτική στις Εστίες δεν είναι ξεκομμένη από την ευρύτερη αντιεκπαιδευτική πολιτική", επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και απαιτούν "άμεση απόσυρση του αντιδραστικού πολυνόμου για την παιδεία, ενιαία δημόσια και δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, ενιαίο φορέα εστιών, να σταματήσουν άμεσα οι εκβιασμοί για το ενοίκιο, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους έχουν πληρώσει, διαφάνεια στους διαγωνισμούς και φοιτητικό έλεγχο στη διαχείριση των λειτουργιών όλων των Εστιών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ