Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Θέλουν να συνεδριάζουν μόνοι τους

Επιτείνεται η προσπάθεια υποβάθμισης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας καθώς η διοίκηση του δήμου, "ξαναβάζει στο παιχνίδι", τις αιφνιδιαστικές αλλαγές στις ώρες και τις μέρες των συνεδριάσεων, αποκλείοντας από αυτές συμβούλους ή ολόκληρες παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οπότε είχε τεθεί θέμα επαναπροσδιορισμού των συνεδριάσεων, είχε συμφωνηθεί να προηγηθεί συνεννόηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να οριστεί αμετάκλητα ώρα και ημέρα η οποία να εξυπηρετεί το σύνολο των συμβούλων, καθώς μάλιστα πολλοί από αυτούς είναι εργαζόμενοι.

Ωστόσο ενώ καμιά συνεννόηση δεν είχε προηγηθεί διανεμήθηκε προχτές ημερήσια διάταξη η οποία αιφνιδιαστικά ορίζει δημοτικό συμβούλιο για μεθαύριο Πέμπτη στις 3.00 το μεσημέρι, αντί της καθιερωμένης Τρίτης, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα συμμετοχής σε συμβούλους.

Μετά από αυτά ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής έστειλε χτες επιστολή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αρ. Αναπλιώτη στην οποία, αφού εκφράζει την έκπληξη και απογοήτευσή του για την αυθαίρετη ενέργεια της διοίκησης του δήμου, σημειώνει: "Το ζήτημα που δημιουργείται είναι πολύ βαθύτερο από την έλλειψη σεβασμού προς το Δημοτικό Συμβούλιο και καταλήγει στη δημιουργία δυσχερειών στην άσκηση των καθηκόντων των συμβούλων εκείνων που προσπαθούν να έχουν ουσιαστική συμμετοχή και όχι απλή σωματική παρουσία στις συνεδριάσεις".

Ο Λ. Αυδής υπενθυμίζει στον πρόεδρο του ΔΣ ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται δεν είναι πρωτόγνωρη καθώς "και πριν από ένα χρόνο, είχαν σημειωθεί αντιδράσεις, όταν αλλάξατε την ώρα συνεδρίασης με συνέπεια να εμποδιζόμαστε η κ. Δαμανάκη και εγώ στην άσκηση των βουλευτικών μας καθηκόντων".

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" καλεί τον πρόεδρο του ΔΣ να επαναφέρει την κανονισμένη ημέρα συνεδρίασης και υπογραμμίζει: "προβληματίζομαι αν θα πρέπει να συνεργήσω με τη συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις, σε αυτού του είδους τις πρακτικές".

Οπως και κατά το παρελθόν έχει σημειώσει ο Λ. Αυδής, αν και κινδυνεύει κανείς με τη συμμετοχή του σε συνεδριάσεις υπό αυτές τις συνθήκες να νομιμοποιήσει την αυθαιρεσία της διοίκησης του δήμου, οφείλει παράλληλα να μην επιτρέψει στην όποια δημοτική αρχή να μετατρέψει σε ανεξέλεγκτο βιλαέτι της το δημοτικό συμβούλιο, περνώντας όποιο καταστροφικό της σχέδιο σε βάρος της πόλης, χωρίς καν την καταγραφή της αντίθετης άποψης.

Μένει να αποδειχθεί αν το σύνολο της πλειοψηφίας υιοθετεί ή όχι την άποψη ότι "η απουσία της αντιπολίτευσης είναι επιθυμητή", την οποία κατά καιρούς έχει πλαγίως ή ευθέως υποστηρίξει ο πρώην αντιδήμαρχος Αγγ. Μοσχονάς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ