Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δύο απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών

Συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 23 του Οκτώβρη και θα απεργήσουν από τις 3 έως τις 7 του Νοέμβρη για το ιατρικό μισθολόγιο

Με δύο κινητοποιήσεις απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί τόσο στην πρόταση της κυβέρνησης για το νέο ιατρικό μισθολόγιο όσο και για την καθυστέρηση της προώθησής του.

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 23 Οκτώβρη 1997, ενώ θα πραγματοποιήσουν και πενθήμερη απεργία από 3 έως 7 Νοέμβρη 1997 με αιτήματα την προώθηση ενός ιατρικού μισθολογίου σύμφωνα με τις προτάσεις της ΟΕΝΓΕ.

"Οι νοσοκομειακοί γιατροί, αναφέρει σε χτεσινή ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, θεωρούν απαράδεκτη την καθυστέρηση στην προώθηση του νέου ιατρικού μισθολογίου και καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ψήφιση, σύμφωνα με τις προτάσεις μας. Πιστεύουμε πως η ψήφιση του ιατρικού μισθολογίου είναι απαραίτητος όρος για την αναβάθμιση των λειτουργών του ΕΣΥ, αλλά και ποιοτικό στοιχείο αναβάθμισης της ίδιας της λειτουργίας του. Πρέπει άμεσα να αλλάξει το καθεστώς των απαράδεκτων μισθών των 35.000 δραχμών (βασικός ειδικευμένου) και 60.000 δραχμών (βασικός επιμελητή) και η κυβέρνηση να σταθεί στα προβλήματα που παρουσιάζει το ΕΣΥ".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της ψήφισης του νέου ιατρικού μισθολογίου και την άρνησή της να δώσει άμεσες λύσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ