Τετάρτη 15 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Η παιδεία υπόθεση όλων

Παμπειραϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κοραή

Παμπειραϊκό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 7 μμ, στην πλατεία Κοραή, το οποίο διοργανώνει το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, που απαρτίζεται από την ΕΛΜΕ Πειραιά, την Ομοσπονδία Γονέων, Συλλόγους Δασκάλων Πειραιά, ενώ συμμετέχει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και εργατικά σωματεία.

Απέναντι στην αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, που διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία, το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά απαντά με διαρκή και συντονισμένο αγώνα για τη μη εφαρμογή και την ανατροπή στην πράξη του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα. Σε ανακοίνωση - κάλεσμα στο αυριανό συλλαλητήριο, τονίζει ότι η υπόθεση της παιδείας είναι υπόθεση όλων, και από κοινού πρέπει να ζητήσουν να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, που δε δίνει ίσες ευκαιρίες μόρφωσης, αλλά "επιβάλλει να μορφωθούν ακόμα λιγότεροι και όσοι έχουν να πληρώσουν".

"Με το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο μετατρέπεται το λύκειο σε εξεταστικό κέντρο", επισημαίνει το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά, ενώ σημειώνει ότι μόνο όσοι αντέξουν θα παίρνουν το απολυτήριο λυκείου, αφού "η κυβέρνηση επιδιώκει μέσα από τον τετραπλασιασμό των εξετάσεων, και μάλιστα σε μικρότερες ηλικίες, να τελειώνουν το λύκειο περίπου οι μισοί μαθητές από ό,τι σήμερα".

Επίσης, στο κάλεσμα τονίζει ότι ο νόμος αυτός καταργεί το δικαίωμα της δεύτερης προσπάθειας για βελτίωση της βαθμολογίας, θεσμοθετεί δίδακτρα στο πανεπιστήμιο, παρά την απαγόρευση από το Σύνταγμα, μετατρέπει τα ΤΕΛ και τμήματα ειδικότητας των ΕΠΛ σε "τεχνολογικής κατεύθυνσης", αφαιρώντας τα λίγα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν σήμερα, καταργείται η επετηρίδα διορισμού των εκπαιδευτικών, προωθώντας το κομματικό ρουσφέτι και τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων, ενώ με την κομματική "αξιολόγηση" φακελώνουν τους εκπαιδευτικούς, επιδιώκοντας την υποταγή τους και των μαθητών τους.

Το Μέτωπο Παιδείας Πειραιά διεκδικεί πραγματική αλλαγή και ουσιαστική αναβάθμιση από την προσχολική αγωγή, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, κτίρια, εργαστήρια, εξοπλισμό, φύλακες και επιστάτες, μείωση μαθητών ανά τμήμα, ολοήμερο δημοτικό και νηπιαγωγείο χωρίς οικονομική επιβάρυνση των γονιών. Επίσης, διεκδικεί 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση - Ενιαίο Πολυτεχνικό Λύκειο, οικονομική και επιστημονική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός πυρετός στα σχολεία (1998-12-03 00:00:00.0)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα (1998-11-20 00:00:00.0)
Σήμερα το Παμπειραϊκό συλλαλητήριο (1998-03-10 00:00:00.0)
Αγωνιστικός αναβρασμός σε όλη τη χώρα (1998-02-11 00:00:00.0)
Βροντερό "όχι" στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας παιδείας (1998-01-16 00:00:00.0)
Διαρκής ο αγώνας για την παιδεία (1997-09-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ